خبرگزاری کار ایران

یک کار‌شناس حیا‌ت‌وحش با انتقاد ازمصوبه جدید صدور پروانه شکار حیوانات؛

شکار باید حداقل سه سال در کشور متوقف شود

شکار باید حداقل سه سال در کشور متوقف شود
کد خبر : ۵۴۳۶۹

ما زمانی می‌توانیم جواز شکار در کشور را صادر کنیم که جمعیت حیوانات و گونه‌های جانوری از نظر تعداد مرز خطر انقراض را رد کرده باشند و نسل آنان در یک حاشیهٔ امنیت قرار گرفته باشد و پس از آن نیز فقط تا ۲۰ درصد جمعیت گونه را می‌توانیم شکار کنیم و نه بیشتر.

ایلنا: یک کار‌شناس حیا‌ت‌وحش ضمن انتقاد از مصوبه جدید صدور پروانه شکار حیوانات، تاکید کرد: این مصوبه از نظر قیمتی نامناسب و به گونه‌های در حال انقراض هیچ توجهی نشده است و به اعتقاد من شکار حیوانات به منظور حفظ گونه‌های جانوری کشور باید حداقل تا سه سال به طور کامل متوقف شود و من با هرگونه صدور پروانه شکار تا زمان نجات نسل گونه‌های جانوری مخالف هستم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در چند روز گذشته مصوبه‌ای با موافقت دولت و در راستای جلوگیری از شکار غیرمجاز پرندگان و گونه‌های جانوری، تعیین شد که در این مصوبه نرخ پروانه شکار حیوانات وحشی و بعضا در حال انقراض ذکر شده است؛ قیمت گزاری‌ شکار گونه‌ها بر اساس اهمیت و ارزش گونه تعیین شده است.

هوشنگ ضیایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره این مصوبه و ساختار مفاد این مصوبه، گفت: با توجه به وضعیت حاکم گونه‌های جانوری کشور با هرگونه صدور پروانه و جواز شکار حیوانات مخالف هستم و اعتقاد دارم که حداقل به مدت ۳ سال باید شکار انواع گونه‌های جانوری در کشور ممنوع شود تا بتوانیم حیوانت وحشی کشور را توانمند کینم و نسل ‌ها را نجات بدهیم.

در حال حاضر، ایران ظرفیت شکار در حیات وحش را ندارد

این کار‌شناس حیات وحش ادامه داد: در حال حاضر شکار حیوانات کشور مانند کشاورزی است که به جای بذرپاشی و کاشت بذر برای صرف مخارج خانه به خوردن و آسیاب کردن بذر‌ها برای خورد و خوراک می شود چرا که در حال حاضر کشور ما ظرفیت لازم را برای گسترش شکار ندارد.

وی خاطرنشان کرد: ما زمانی می‌توانیم جواز شکار در کشور را صادر کنیم که جمعیت حیوانات و گونه‌های جانوری از نظر تعداد مرز خطر انقراض را رد کرده باشند و نسل آنان در یک حاشیهٔ امنیت قرار گرفته باشد و پس از آن نیز فقط تا ۲۰ درصد جمعیت گونه را می‌توانیم شکار کنیم نه بیشتر.

این کار‌شناس حیات‌وحش نسبت به انقراض گونه‌های دیگر جانوری کشور در سال‌های نزدیک هشدار داد و افزود: در خیلی از موارد گونه‌های ارزشمند کشور بسیار کم شده‌اند و با توجه به جفت‌گیری‌های خانوادگی حیوانات شاهد رواج بیماری‌های ژنتیکی در این گونه‌ها هستیم و در نتیجه این حیوانات بسیار آسیب‌پذیر می‌شوند.

نابودی ۹۵ درصد گونه‌های جانوری در مناطق آزاد کشور

ضیایی به ضعف کنترل در شکار حیوانات اشاره کرد و گفت: متاسفانه امکانات سازمان محیط زیست در کنترل شکار‌های غیرقانونی توسعه پیدا نکرده است به طوری که در سال‌های گذشته در پارک گلستان ۱۵ هزار راس قوچ و میش زندگی می‌کردند ولی اکنون این تعداد به ۱۵۰۰ راس رسیده است و این در حالی است که پارک ملی گلستان در مقایسه با سایر مناطق کشور از سطح محافظت و کنترل بالاتری برخوردار است.

این کار‌شناس حیات‌وحش با بیان اینکه ۹۵ درصد گونه‌های جانوری در مناطق آزاد کشور از بین رفته‌اند، خاطرنشان کرد: در مناطق ازاد به مراتب وضعیت شکار بد‌تر است به گونه‌ای که در جنوب فارس گله‌های ۳۰۰تایی قوچ زندگی می‌کردند ولی در حال حاضر تمامی این گله‌ها از بین رفته‌اند.

قیمت صدور پروانه شکار نامناسب است

وی ضمن اعتراض به قیمت پروانه‌های شکار مصوب شده گفت: قیمت‌ها بسیار نامناسب است ولی نباید فراموش کنیم که قیمت پروانه تنها عامل بازدارندگی در شکار حیوانات نیست و ما باید به دنبال فرهنگ‌سازی در بین مردم به ویژه روستاییان باشیم چرا که هر جقدر قیمت‌ها را افزایش بدهیم باز هم روستاییان به صورت غیرقانونی دست به شکار می‌زنند.

ضیایی ادامه داد: قیمت پروانه‌های شکار در مقایسه با سایر کشور‌ها و حتی کشورهای همسایه بسیار پایین‌تر است و این در حالی است که ایران از گونه‌های جانوری کشورهای همسایه بهره‌مند است ولی بسیاری از گونه‌های جانوری کشور در دنیا بی‌نظیر است و در هیج‌ جای دیگری وجود ندارد لذا ما باید قیمت‌ها را حتی از کشورهای همسایه نیز بالا‌تر ببریم.

این کار‌شناس حیات‌وحش درباره وجوه پرداختی صدور پروانه‌ها، تصریح کرد: سازمان محیط زیست به این مبالغ خرد نیازی نخواهد داشت بنا بر این می‌تواند این مبالغ را صرف مناطق مجاور زیست‌گاه‌های جانوری و بومیان و روستاییان‌‌ همان منطقه کند تا روستاییان حفظ و نگهداری گونه‌های جانوری منطقه خود را یک منبع درآمد برای روستا پندارند و از این جانوران محافظت کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما تا زمانی که منافعی را برای مردم تعریف نکنیم به محیط زیست و حیات‌وحش توجهی نمی‌کنند لذا صرف این هزینه‌ها می‌تواند منافعی برای روستاییان باشند و بومیان به جای آنکه راهنمای شکارچیان در شکار حیوانات باشند از گونه‌های ارزشمند منطقه خود محافظ کنند.

ضیایی تصریح کرد: در قیمت‌گزاری پروانه بهتر بود که از شکارچیان معتبر، کار‌شناسان و مراکز علمی دعوت می‌کردند تا قیمت‌های بهتری تصویب شود؛ البته بر همگان روشن است که سازمان محیط زیست مخالف شکار حیوانات است و می‌دانیم که این تصمیم را تحت فشار اتخاذ کرده‌اند چرا که تمامی مسئولان از وضعیت حیات‌وحش کشور مطلع هستند.

این کار‌شناس حیات‌وحش درباره فصل شکار حیوانات، گفت: شکارچیان فصل جفت گیری را بهترین زمان برای شکار می‌دانند چرا که در این فصل جفت‌های نر که پیش‌تر در کمین‌گاه‌ها مخفی می‌شدند به فضاهای باز جهت جفت‌گیری می‌آیند و در زمستان به سبب اینکه حیوانات به زاد و ولد می‌پردازند و به علت کمبود موادغذایی ضعیف هستند فصل مناسبی برای شکار نیست.

حضور شکارچیان در روستا‌ها اذهان عمومی را بر هم می‌زند

وی درباره تاثیر منفی شکارچیان در مناطق طبیعی و شکار حیوانات، افزود: مهم‌ترین تاثیر منفی شکارچیان تاثیر منفی در اذهان عمومی به ویژه روستاییان است چرا که سازمان محیط زیست و انجمن‌های حمایت از حیات‌وحش مردم را به حفاظت از حیوانات تشویق می‌کنند و در ‌‌نهایت یک شکارچی به راحتی حیوان را شکار می‌کند و از منافع مالی آن بهره‌مند می‌شوند و زمانی که روستاییان با این اتفاق رو به رو می‌شوند تصمیم می‌گیرند تا خودشان دست به شکار بزنند و از منافع مالی حیوانات بهره‌مند شوند.

ضیایی به اهمیت فرهنگ‌سازی در عدم شکار حیوانات اشاره کرد و گفت: باید با مردم و شکارچیان به صورت جدی صحبت شود و فرهنگ طبیعت دوستی در جامعه رایج شود‌، متاسفانه شکارچیان ما بر خلاف شکارچیان سایر کشور‌ها فقط منافع نزدیک خود را می‌بینند و فراموش کرده‌اند که اگر از حیوانات به درستی حمایت شود زمینه شکار همیشه در کشور فراهم است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز