سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری قاینات خبر داد:
مسجد جامع قاین مرمت شد
در ادامه مرمتها از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و اعتبارت ملی سال ۱۳۹۰، اجرای بندکشی فرسوده دیوارهای بنا از خارج، بندکشی پشت بام، مرمت تزیینات گچی و نقاشی ایوان، مرمت تزیینات محراب، مرمت و حفاظت منبر مسجد جامع قاین انجام شده است.
ایلنا: سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری قاینات از پایان مراحل مرمت مسجد جامع قاین خبر داد و گفت: مسجد جامع قاین به عنوان اثر ویژه مذهبی با خصوصیات معماری به شماره ۲۹۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.
به گزارش ایلنا، علی صرافیان ضمن اشاره به پایاین مراحل مرمت مسجد جامع قاین، گفت: امسال به ترتیب اولویت و در ادامه مرمتهای قبل از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و اعتبارت ملی سال ۱۳۹۰، اجرای بندکشی فرسوده دیوارهای بنا از خارج، بندکشی پشت بام، مرمت تزیینات گچی و نقاشی ایوان، مرمت تزیینات محراب، مرمت و حفاظت منبر مسجد جامع قاین انجام شده است.
وی درباره ثبت و حفظ این بنای تاریخی گفت: مسجد جامع قاین به عنوان اثر ویژه مذهبی با خصوصیات معماری به شماره ۲۹۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری قاینات افزود: جمع آوری کف صحن و اجرای کانال دفع رطوبت و شیب بندی و آجر فرش صحن، احیای تزیینات گچی ایوانهای ورودی، اجرای کانال تاسیسات برقی صحن و اجرای مجدد سیستم روشنایی و نورپردازی صحن از دیگر امور مرمتی انجام شده به شمار میرود.
صرافیان تصریح کرد: این بنا در مرکز شهر قاین واقع شده و به صورت دو ایوانی با دو قبله متفاوت در زمینی به مساحت تقریبی ۲۴۷۰ مترمربع و زیربنای ۱۰۵۰ متر مربع بنیان شدهاست و عرصه داخلی مسجد در حدود ۱۲۰۰ متر و بقیه زیربنا به انبار و راهروهای ارتباطی اختصاص یافتهاست.
وی ادامه داد: شاهکارهای معماری این مسجد جامع، ایوان اصلی جبهه غربی بنا است چرا که با ۱۸ متر ارتفاع و ۱۱ متر عرض با پوشش چهار طاق و سه فضای گنبدی ایجاد شده و گنبد میانی با جذابیت خاص مزین به مقرنسکاریهای بسیار ظریف و زیبا به رنگهای متفاوت است.
صرافیان درباره جزییات دیگر این مسجد، اظهار کرد: در دو طرف این ایوان دو شبستان قرار گرفته که در بخش پشتی هر کدام از آنها چهار فضا به عنوان اتاق ایجاد شده که کهنترین نوشته تاریخی بنا کتیبهای سنگی است که در بخش فوقانی محراب ضلع جنوب غربی قرار گرفته و نام جمشید بن قارن، سنه ۷۹۶ه. ق بر روی آن ثبت شده که به احتمال فراوان تاریخ مزبور زمان تجدید بنا و مرمتهای انجام شده در این نقطه است.