یک فعال حمایت از حیوانات در گفتوگو با ایلنا؛
ضعف فرهنگی، مهمترین علت آزار و اذیت حیوانات
در بسیاری از مراکز آموزشی همچون مهدکودکها به کودکان آموزش رفتار مناسب با حیوانات ارایه داده میشود ولی به علت آموزشها و فرهنگهای نادرست خانوادهها، این یادگیری به جایی نمیرسد.
ایلنا: یک فعال حمایت از حیوانات گفت: متاسفانه بسیاری از خرافات در جامعه باعث شده است که مردم به آزار و اذیت حیوانات بپردازند و در بسیاری از شهرها، حیوانات را به خاطر خوشیمنی یا شوم بودن میکشند.
عبدالرضا باقری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با بررسی علل اذیت و آزار حیوانات در کشور گفت: براساس آخرین نظرسنجی و تحقیقی که انجام شده است نقص در فرهنگ حمایت از حیوانات مهمترین علت آزار و اذیت حیوانات محسوب میشود، به طوری که کودکان از سنین کم در رفتار حیوانات سعی در اذیت آنان میکنند .
این فعال حمایت از حیوانات در رابطه با روند آزار و اذیت حیوانات تصریح کرد: بحث آزار حیوانات پس از جنگ تحمیلی به خاطر افزایش استرس در جامعه روند رو به رشد داشته است که حتی شاهد رفتارهای پرخاشگرانه از افراد در قالبهای مختلف از جمله آزار و اذیت حیوانات هستیم.
وی آموزشهای خانوادگی و فرهنگهای خانواده را یکی از عوامل مهم در آزار و اذیت حیوانات دانست وگفت: در بسیاری از مراکز آموزشی همچون مهدکودکها به کودکان آموزش رفتار مناسب با حیوانات ارایه داده میشود ولی به علت آموزشها و فرهنگهای نادرست خانوادهها، این یادگیری به جایی نمیرسد و فرهنگ خانواده بر یادگیریها غلبه میکند.
باقری از کاهش آزار واذیت حیوانات در شهرهای بزرگ خبرداد و گفت: خوشبختانه درسالهای اخیر میزان اذیت حیوانات در شهرهای بزرگ به علت بالا رفتن فرهنگ شهروندان بر اثر مطالعات، آموزشها و کاهش تعداد حیوانات شهری رو به افول است ولی در شهرهای کوچک این رفتار پایدار است.
این فعال حمایت از حیوانات در رابطه با شکار تفریحی حیوانات تاکید کرد: با فرارسیدن فصل شکار بسیاری از مردم کشور به شکار تفریحی حیوانات میپردازند که این معضل در شمال کشور به مراتب از سایر نقاط بیشتر است و متاسفانه سازمان محیط زیست در این زمینه اقدام مناسبی را از خود نشان نداده است.
وی ضمن تاکید بر تکرار آموزش جهت پایداری یادگیریها افزود: باید آموزش در زمینه فرهنگ حمایت از حیوانات پایدار باشد ولی متاسفانه در هیچ مقطع تحصیلی این آموزش پایدار را شاهد نیستیم و در نهایت کودکان این آموزشها را هیچ جا فرا نمیگیرد.
این فعال انجمن حمایت از حیوانات در رابطه با اقدامات باغ وحشهای کشور در ایجاد تعامل بین انسانها و حیوانات افزود: متاسفانه اقدامات مناسبی در این مراکز جهت ایجاد تعامل صورت نگرفته است این درحالی است که با ایجاد تعامل میتوان گام موثری را در فرهنگسازی به حمایت از حیوانات برداریم.
باقری نگهداری حیوانات مناسب و سالم خانگی در منازل را یکی از راهکارهای مناسب در ایجاد تعامل بین انسان و حیوان دانست و گفت: راهکار اصلی ارتقای فرهنگ حمایت از حیوانات، آموزش در سراسر کشور از رسانه آموزش و پرورش و انجمنهای مردمی است.
وی ضمن ابراز نگرانی از فرهنگها و تفکرات قدیمی اشتباه در رابطه با حیوانات افزود: متاسفانه بسیاری از خرافات در جامعه باعث شده است که به آزار و اذیت حیوانات بپردازند و در بسیاری از شهرها، حیوانات را به خاطر خوشیمنی یا شوم بودن میکشند، این در حالی است که ما در یک دنیا مدرن و به دور از این خرافات هستیم.