خبرگزاری کار ایران

منطقه ۲۲ در بخش تامین آب با مشکل مواجه است

منطقه ۲۲ در بخش تامین آب با مشکل مواجه است
کد خبر : ۵۶۱۹۹

آبیاری فضای سبز منطقه ۲۲ که حجم انبوهی دارد، نیازمند استفاده از پساب است در حالی که هم اکنون با استفاده از تانکر و با هزینه ۲۰۰۰ تومان در هر متر مکعب این آبیاری انجام می‌شود.

ایلنا‌: شهردار منطقه ۲۲ از وجود مشکل در بخش تامین آب شرب و اجرای شبکه فاضلاب در این منطقه خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه علنی امروز لایحه «اخذ مجوز مشارکت و سرمایه گذاری در تامین و اجرای تاسیسات آب شرب و خام و شبکه مخازن مورد نیاز منطقه ۲۲ و نیز اجرای تاسیسات فاضلاب محدوده این منطقه» مورد بررسی قرار گرفت و با اعمال اصلاحاتی به تصویب شورای شهر تهران رسید.

مرادی شهردار منطقه ۲۲ این طرح را نشانی از تحقق مدیریت یکپارچه شهری با همکاری میان دولت و شهرداری در اجرای یک پروژه عمرانی توصیف کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری یک معامله برد - برد است.

مرادی تاکید کرد: منطقه ۲۲ در بخش تامین آب شرب و اجرای شبکه فاضلاب با توجه به جدید التاسیس بودن با مشکلات بسیاری مواجه است و این مشکلات به صورت بحرانی نمود کرده که همیشه مورد اعتراض مردم است.

وی تاکید کرد: که اگر قرار باشد دولت به تنهایی طرح‌های آب شرب را اجرا کند، ممکن است این مسئله سال‌ها به طول بیانجامد در حالی که شهرداری می‌تواند با سرمایه گذاری در این بخش و با آورده‌ای معادل ۱۳۰ میلیارد تومان طی دو سال ۹۰ و ۹۱ در بخش آب و همینطور ۷۷۰ میلیارد تومان در بخش فاضلاب، اجرای پروژه‌های آبفا را تسریع بخشد.

حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران معتقد بود که این مشارکت هیچ سودی برای شهرداری به دنبال ندارد هرچند به دلیل رفع مشکل مردم ارزش معنوی زیادی دارد بنابراین پیشنهاد داد که اسم این اقدام را سرمایه گذاری نگذارند.

وی گفت: زمین و عرصه از سوی شهرداری داده می‌شود و هزینه‌های اجرای طرح هم به میزان قابل توجهی توسط شهرداری تامین می‌شود. بنابراین چنین معادله‌ای برد – برد نیست.

با این حال حمزه شکیب و معصومه ابتکار از دیگر اعضای شورای شهر تهران اعتقاد داشتند که این برنامه آثار زیست محیطی مطلوبی به دنبال دارد و مطالعات فنی و سرمایه گذاری آن نیز انجام شده و قابل توجیه است.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم با اشاره به مسئله حساس تامین آب و فاضلاب در منطقه جدید التاسیس ۲۲ اظهار کرد: ۱۵۰ هزار نفر از مردم تهران در بخشی از این منطقه سکونت ندارند که از هیچ یک از زیر ساخت‌های آبفا به درستی برخوردار نیست و شرکت‌های خصوصی با استفاده از آب چاه، آب این محدوده را تامین می‌کنند. بنابراین اجرای این پروژه ضرورت دارد.

چمران در عین حال اعتقاد داشت که این سرمایه گذاری بدون بازگشت است و نفع مالی برای شهرداری تهران ندارد.

وی همچنین پیشنهاد داد که در متن لایحه تاکید شود که این قرارداد صرفا برای منطقه ۲۲ قابل اجراست ضمن اینکه سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران هم باید به موضوع ورود کند.

پرورش مدیرعامل آبفای تهران هم در سخنانی در دفاع از این طرح مشترک اظهار کرد: آبیاری فضای سبز منطقه ۲۲ که حجم انبوهی دارد، نیازمند استفاده از پساب است در حالی که هم اکنون با استفاده از تانکر و با هزینه ۲۰۰۰ تومان در هر متر مکعب این آبیاری انجام می‌شود.

پرورش خاطرنشان کرد: در صورت اجرای طرح‌های آب و فاضلاب در منطقه ۲۲ هزینه‌های آبیاری به ۷۵۰ تومان در هر متر مربع کاهش خواهد یافت و مشکل این منطقه از نظر تامین آب فضای سبز حل می‌شود. در ‌‌نهایت این طرح با حذف عنوان سرمایه گذاری، تحت عنوان طرح مشارکت شهرداری تهران در «تامین و اجرای تاسیسات آب شرب و خام و شبکه مخازن مورد نیاز منطقه ۲۲ و نیز اجرای تاسیسات فاضلاب محدوده این منطقه» به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز