كارنامه اقتصادی دولت در گفت وگو با شایان آرانی؛
بهره نبردن از افراد مجرب چالش اقتصادی دولت نهم و دهم بود
در حوزه اشتغال هم این دولت تا حدودی توانست اشتغال را افزایش دهد اما در برخی از حوزه ها با كاهش اشتغال روبرو بودیم و بسیاری از شركت ها با بحران های بانكی كه بوجود آمد منحل شدند.
یك كارشناس اقتصادی گفت: هر چند دولت در 8 سال گذشته با تلاطم های زیادی همراه بود و بحران ارزی و تحریم ها نیز باعث ركود بیشتر در اقتصاد شد اما بهره نبردن از افراد مجرب و با تجربه چالش اقتصادی دولت نهم و دهم را افزایش داد.
شاهین شایان آرانی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینكه دولت نهم و دهم با رویكرد توسعه اقتصادی پویا و عدالت اقتصادی برنامه های خود را آغاز كرد، اظهار داشت: این دولت به دنبال دور كردن فساد از اقتصاد جامعه و بازگرداندن سلامت به آن بود تا بتواند درآمد و سرمایه را در كل كشور و به خصوص در مناطق محروم و دور از پایتخت پخش كند.
وی افزود: در این دو دولت قرار بود اتفاقات مثبتی نظیر كاهش فقر، توسعه نظام بانكی، افزایش اشتغال و توسعه بخش خصوصی رخ دهد، هر چند دولت سعی كرد كلیه همت خود را در خصوص برنامه های اصل 44 محقق كند، اما متاسفانه بدلیل بهره نبردن از نیروهای متخصص و افراد مجرب و با تجربه نتوانست برنامه های خود را به درستی اجرایی كند.
شایان آرانی خاطر نشان كرد: هر چند در حوزه عدالت اقتصادی كارهای زیادی در مناطق محروم شد و بالاخره هدفمند سازی یارانه ها كه كار بسیار سختی بود در این دولت اجرایی شد اما دولت در اجرا كردن برنامه هدفمند سازی یارانه ها با چالش هایی روبرو شد كه این امر هم بدلیل سرعت بخشیدن در اجرایی كردن این برنامه بود كه به نظر می رسد در این حوزه نیز چندان موفق نبوده است.
وی با بیان اینكه این دولت شجاعت و جسارت لازم برای اجرا كردن هدفمند سازی یارانه ها را داشت گفت: هر چند تاثیرات اجرای این برنامه آن گونه كه انتظار می رفت رخ نداد و با تلاطم و بحرانهایی مواجه شد اما بالاخره رخ داد.
شایان آرانی ادامه داد: دولت احمدی نژاد تلاش داشت از فساد اقتصادی دوری كند و پاكسازی هایی نیز در ابتدا شد كه مرتبط با دولت های قبلی بود، اما چندین مورد فساد اقتصادی كلان در دولت های نهم و دهم به وقوع پیوست و افراد و گروه هایی بوجود امدند كه باعث آلوده شدن دولت شدند كه قابل تصور نبود.
وی افزود: در دو دولت نهم و دهم قرار بود مشكلات بانكی مرتفع شود اما همچنان این مشكلات پا برجاست و به نظر می رسد یك امپراطوری عظیم و انقلاب اقتصادی بتواند نظام بانكی كشور را تغییر دهد و رییس جمهور بعدی نیز در خصوص نظام بانكی كشور با مشكل روبروست.
شایان آرانی با بیان اینكه این دو دولت حركات زیربنایی خوبی برای كاهش فقر در جامعه انجام داد گفت: متاسفانه با تصمیمات غلط و فشار تورمی كه بوجود آمد مردم بیش از پیش فقیر شدند، هر چند كه از یك طرف درامدی ایجاد شد اما به دلیل تورم درآمدها ارزش خود را از دست دادند و در عمل دولت نتوانست فقر را كاهش دهد.
وی تصریح كرد: در حوزه اشتغال هم این دولت تا حدودی توانست اشتغال را افزایش دهد اما در برخی از حوزه ها با كاهش اشتغال روبرو بودیم و بسیاری از شركت ها با بحران های بانكی كه بوجود آمد منحل شدند.