تا 3 ماه گذشته تصوری از معاملات انرژی در بورس نداشتیم اما با طراحی فرایندها و قراردادها به صورت آزمایشی تا حدودی اشکالات رفع شده است.
در بورس انرژی کلیه شرکتهای تولیدکننده برق میتوانند شرکت کنند و امکان خرید در بورس برایشان فراهم شده است.
محمود رضا خواجه نصیر، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: برنامه ریزیهای اولیه تا حدودی آماده شده اما بعید می دانم تا دی ماه راه اندازی رسمی بورس انرژی کلید بخورد.
وی با بیان اینکه این بورس در 2 بخش معاملات برق و معاملات سلف نفتی فعالیت خواهد داشت تصریح کرد: این دو بخش به صورت بالقوه آماده راه اندازی هستند اما با توجه به محدودیت هایی که دارند تا ماه آینده اجرایی نمی شوند و تا رفع محدودیت ها زمان طولانی تری نیاز دارد.
خواجه نصیر با اشاره به دلیل اصلی این تعویق خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه برق و نفت ساختاری کاملا دولتی دارند و مقید به بودجه هستند و تحت نظر مقررات حاکم بر شرکت های دولتی هستند انعطاف پذیر نبوده و دارای محدودیت هستند.
وی افزود: تنها به دلیل مسئله ای کوچک کلیه برنامه ریزی ها با تاخیر مواجه می شوند.
خواجه نصیر به معاملات سلف نفتی اشاره کرد و گفت: این بخش باید سال گذشته کلید می خورد اما متاسفانه یکسال به تعویق افتاد اما امروز بحث راه اندازی ان بسیار جدی است و شرایط برای آن مهیا شده اما باز هم نیاز به هماهنگی هایی دارد.
رییس امور بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: تا 3 ماه گذشته تصوری از معاملات انرژی در بورس نداشتیم اما با طراحی فرایندها و قراردادها به صورت آزمایشی تا حدودی اشکالات رفع شده است.
وی افزود: در بورس انرژی کلیه شرکتهای تولیدکننده برق میتوانند شرکت کنند و امکان خرید در بورس برایشان فراهم شده و اتفاق جدیدی نیست.
وی همچنین به سیاست گذاری ها در خصوص نرخ برق اشاره کرد و گفت: اگر در بازار و حوزه سیاست گذاری ها قیمت ها را افزایش دهند بورس به آزاد سازی قیمت ها کمک می کند و اگر هم سیاستها در زمینه تثبیت قیمت ها حرکت کند بورس می تواند تاثیر گذار باشد.