عضو شورای مرکزی خانه کشاورز:
مدیریت منابع طبیعی کشور ضروری است
«مسؤولین و مقامات دولتی بجای احترام به اسناد بالا دستی و قوانین مصوب مبادرت به اعلام نظراتی میكنند که با حفظ منابع طبیعی کشور همخوانی ندارد و میتواند محرکی برای اعمال خودسرانه بعضی از سودجویان شود.»
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز گفت: رسالت مدیریت منابع طبیعی کشور با افزایش جمعیت و توسعه شهرها روز به روز سنگینتر میشود و باید تلاش شود تا به دور از جهت گیری سیاسی در این زمینه اقدامات صحیح انجام شود.
«سیدمحمد میرمحمدی» عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اظهار نظرات نابه جای برخی از مسوولین گفت: مسؤولین و مقامات دولتی بجای احترام به اسناد بالا دستی و قوانین مصوب، مبادرت به اعلام نظراتی میكنند که با حفظ منابع طبیعی کشور همخوانی ندارد و میتواند محرکی برای اعمال خودسرانه بعضی از سودجویان شود.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با اشاره به اهمیت منابع طبیعی کشور اظهار داشت: کارشناسان و پژوهشگران منابع طبیعی تلاش کردهاند تا علل تخریب منابع طبیعی را بیابند و نسبت به رفع آن از طریق اجرای برنامههای مختلف اقدام کنند.
میر محمدی ادامه داد: از جمله این طرحها جنگل کاری، خروج دام از جنگلهای شمال، توسعه زراعت چوب، ساماندهی جنگل نشینان، اجرای طرحهای جنگل داری و حفاظت از منابع طبیعی، طرحهای مرتعداری و آبخیزداری و پخش سیلابها و تامین سوخت جنگل نشینان، عشایر و جوامع محلی، طرحهای بیابان زدایی و افزایش پوشش گیاهی بوده است.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز مهمترین مسئله در خصوص منابع طبیعی کشور را ناآگاهی بهره برداران عرفی و عدم شکل گیری فرهنگ عمومی در پاسداری از این منابع دانست و با اشاره به تاثیر انکار ناپذیر منابع طبیعی بر شرایط زیست محیطی کشور، افزود: از جمله این تاثیرات میتوان از نقش منابع طبیعی در تعدیل آب و هوا، حفاظت آب و خاک، ذخیره ژن بومی، تنظیم جریان آب و کیفیت آن، کاهش فرسایش بادی، تعدیل آب و هوا و پالایش هوا، پناهگاه حیات وحش و کنترل آفات نامبرد.
وی با اشاره به نقش به سزای منابع طبیعی در سلامت جسم و روح اظهار داشت: توسعه شهر نشینی و ویژگیهای زندگی شهری، آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیک، فضای تنگ آپارتمان و... افراد را عصبی، افسرده و دچار ضعف روحی و روانی میکند که برای رفع خستگی و تجدید و تمدید قوای جسمی و روحی گذران اوقات فراغت را در محیطهای جنگلی، فضای سبز و طبیعت زیبا ضروری میسازد.
وی در پایان گفت: چنین نیازیهای ایجاب میكند در حفظ جنگلها و مراتع موجود تلاش مضاعفی انجام و نسبت به گسترش جنگلها و مراتع و ایجاد پارکهای جنگلی و فضای سبز بنحوی اقدام شود که پاسخگوی نیازهای جوامع شهری و روستایی باشد.