خبرگزاری کار ایران

راههای گسترش جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی بررسی شد

کد خبر : ۷۹۶۲۵

در نشست مشترک میان اعضای کمیسیون سرمایه گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی، مدیران و مشاورین سازمان سرمایه گذاری،راهکارهای جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر ضرورت نقش و کارکردهای طرفین در این حوزه تأکید شد.

اتاق‌ها باید از نقشهای سنتی خویش از تجارت به مدل همکاریهای اقتصادی بلند مدت فکر کنند و پرچم دار این شیوه جدید تامین منابع مالی کم ریسک و پر بازده برای طرفین و اقتصاد کشور شوند.
به گزارش ایلنا، قادرسلیمانی مدیر کل دفتر سرمایه گذاری خارجی در این نشست اعلام کرد: اقدامات سازمان سرمایه گذاری در طی سالهای اخیر موجب شده است بسترهای مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور فراهم شود.
وی با اشاره به اهمیت، جایگاه و روندهای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سطح ملی، به بسترهای قانونی و مشوق‌های سرمایه گذاری، تاسیس مراکز خدمات سرمایه‌گذاری در سطح استان‌ها گفت: اتاق‌ها باید به نقش پیشتازی خویش در ترویج این فرهنگ تامین مالی بیش از گذشته بپردازند.
سلیمانی تاکید کرد: اتاق‌های بازرگانی باید زمینه ساز ائتلاف سرمایه‌های ملی و بین المللی برای رشد، تولید و شکوفایی اقتصاد ملی باشند و همانند سایر کارکردهای اتاق‌ها در سایر کشور‌ها، باید از طریق گفتگوی مستمر و سازنده با بخشهای خصوصی کشور زمینه ساز ائتلاف سرمایه، بسط و تعمیم فرهنگ جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم کنند.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی تاکید کرد: اتاق‌ها باید از نقشهای سنتی خویش از تجارت به مدل همکاریهای اقتصادی بلند مدت فکر کنند و پرچم دار این شیوه جدید تأمین منابع مالی کم ریسک و پر بازده برای طرفین و اقتصاد کشور شوند.

در ادامه این نشست شراگیم شمس مشاور رئیس کل سازمان سرمایه گذاری گفت: اقدامات سازمان سرمایه‌گذاری در طی سالهای اخیر برای بهبود فضای کسب و کار و مقررات زدایی زمینه‌های مثبتی را برای حضور و فعالیت بخش خصوصی خارجی فراهم کرده است و صنایع تولیدی کشور باید از این فرصت استفاده بیشتری کنند.

شمس در ادامه یادآور شد: بخش‌های خصوصی کشور هنوز با این شیوه تامین مالی آشنایی کافی ندارند و برای رفع مشکل نقدینگی خویش کماکان به دنبال منابع بانکی و روش‌های قرضی هستند.

وی تصریح کرد: مدیران ارشد اتاق‌ها باید بدانند که طرح‌های جدید تولیدی و اقتصادی کشور و طرح‌های نیمه تمام و یا طرح‌های در حال گسترش می‌توانند از ابزارهای کم خطر‌تر تجهیز منابع مالی برای توسعه کسب و کار خود استفاده کنند و این اقدام عملی نخواهد بود مگر آنکه اتاق‌ها و بخش‌های تخصصی – تولیدی کشور در این مسیر پیشگام شوند.

در ادامه این نشست صادق اکبری مدیر کل دفتر روابط اقتصادی خارجی بر لزوم اجرایی نمودن منشور همکاری اتاق بازرگانی و وزارت اقتصاد تاکید کرد و یادآور شد که این منشور می‌تواند مسیر همکاریهای دوجانبه را در مسیر صحیح خود قرار دهد.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست نمایندگان کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

حسین سلیمی یکی از اعضای اتاق بازرگانی گفت: باید تلاش کنیم سهم خود را از کل جریان سرمایه‌گذاری خارجی در سطح جهان ارتقا دهیم و محور این کار ایجاد ثبات در مباحث و مسایل سیاسی و بین‌المللی است.

فاخر یکی از اعضای کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ضمن تاکید بر نگاه مثبت موجود برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: از رویکرد سازمان سرمایه گذاری در تقویت بخش خصوصی داخلی سپاسگزاریم و امیدواریم این نشست‌ها موجب ارتقاء همکاریهای دو جانبه را فراهم کنند.
در ادامه این نشست اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی به مسائل و مشکلات جاری اقتصادی نظیر تفاوت در نرخ ارز، مشکلات قانون کار، موضوع اصلاح نظام مالیاتی، لزوم مشارکت بخش خصوصی واقعی در واگذاری سیاستهای اصل ۴۴ و همچنین هماهنگیهای ساختاری در بین دستگاه‌های اجرایی برای جذب سرمایه گذاری خارجی تأکید کردند.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز