شجاعی خبر داد:
پیشنهاد تغییر ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت
معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت از پیشنهاد تغییر ساختار این وزارتخانه خبر داد.
ساختار هر وزارتخانهای یك منحنی عمر و مانند یك كالا دوره طفولیت، رشد، بلوغ و افول دارد و اكنون در مرحله افول ساختار قبلی وزارتخانه هستیم.
به گزارش ایلنا سیدعلیرضا شجاعی گفت: ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت باید متناسب با نیاز روز بنگاهها و واحدهای تولیدی "باز مهندسی" شود.
شجاعی اضافه كرد: بازمهندسی ساختار، ادغام را محقق میسازد و عملا دستگاه را چابك میكند.
وی تصریح كرد: ساختارهایی كه در هر دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی سابق بسته شده همگی مبتنی بر گذشته بوده و طراحی آن متناسب با نیاز آن روز انجام شده اما شاید الان با نیاز فعلی ذینفعان ما متناسب نباشد و این در حالی است كه بسیاری معتقدند ساختار فعلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمیع است و نه ادغام و تغییر خاصی در تغییر رویكردها و پارادایمها صورت نگرفته است.
به گفته وی ساختار هر وزارتخانهای یك منحنی عمر و مانند یك كالا دوره طفولیت، رشد، بلوغ و افول دارد و اكنون در مرحله افول ساختار قبلی وزارتخانه هستیم.
شجاعی با بیان اینكه بر اساس اسناد بالادستی و ماده 150 قانون برنامه پنجم تاكید شده كه وزارتخانه جدید باید راهبردهایش را تدوین كند و استراتژی داشته باشد، یادآور شد: از سوالات جدی در تدوین راهبردهای جدید این است كه وزارت صنعت، معدن و تجارت جدید برای چالاكی بیشتر و در جهت تحقق اهداف چه كارهایی را نباید انجام دهد و بررسی كند كه چه كارهایی را به بخش خصوصی و تشكلها واگذار كند و از تصدیگری آن كارها خارج شود.
وی این موضوعات را از اهداف ادغام برشمرد و افزود: باید بدنه وزارتخانه نیز آماده شود تا با یك بازمهندسی جدید متناسب با نیاز ذینفعان، كار را ادامه دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: باید تفكر ایده تا صادرات شكل بگیرد و ساختار جدید پیشنهادی بر این اساس فرآیندی باشد و روندها را باید در بازمهندسی از حالت وظیفهای به فرآیندی تبدیل كنیم و ببینیم چه فرآیندهایی باید در این وزارتخانه مدیریت شوند و برای آنها ساختار بچینیم.
وی اظهار كرد: معتقدم ساختارها به كمك آمدهاند تا كاركردها خوب انجام شوند نه اینكه كاركردها درگیر ساختارهای پیچیده و نا كارآمد شوند.
شجاعی ادامه داد: كاركردها باید آنقدر منعطف باشند كه بتوانند وظایف را تسهیل كنند در حالی كه در سازمانهای ایرانی برعكس شده است.
شجاعی گفت:با توجه به شرایط محیطی، برنامه راهبردی و سیاست كلی ابلاغشده در سال گذشته، كاركردها و وظایف جدیدی باید در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود در حالی كه در ساختار فعلی نمی گنجد و این ساختار سنتی و قدیمی جوابگو نیست.
وی ساختار جدید پیشنهادی معاونت برنامهریزی را یك اقدام عملی برای ادغام واقعی خواند و افزود: وزارتخانه به ساختاری نیاز دارد كه بر اساس آن ذینفعان احساس راحتی كنند و ادغام باعث شود به صورت فرآیندی كارها انجام شود.
این مقام مسوول تاكید كرد: در ساختار جدید نگاه ما این است كه از رویكرد صرفا صیانتی به سمت رویكرد پیشرفتی و توسعهای برویم و سازمانهای توسعهای نیز به همین دلیل شكل گرفتهاند.