معاون كمكهای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در گفتگو با ایلنا خبر داد:
رشد 6 درصدی صادرات طلای سبز در سال 91
صادرات پسته و مغز پسته کشور در سال 1391 از نظر وزنی128هزار تن و از نظر ارزشی1140 میلیون دلار بوده است، براساس آمار گمرک ایران صادرات پسته کشور در سال 91 با کاهش حدود 8 درصدی در وزن و افزایش 6درصدی در ارزش نسبت به سال 1390 مواجه شد.
معاون كمكهای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران از رشد 6 درصدی ارزش صادرات طلای سبز در سال 91 خبر داد.
محمد مهدی نهاوندی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به برگزاری میز تخصصی صادرات پسته اظهار داشت: هرچند صادرات پسته با تدبیر دست اندركاران و همراهی بخش خصوصی در تامین نیاز داخلی این كالا در ایام پایانی سال گذشته با هیچگونه محدویتی عملی مواجه نشد، اما شرایط ناپایدار بازارهای خارجی ورقابت فشرده در عرصه بین المللی و برخی موانع دیگر همچنان بر صادرات طلای سبز ایران سایه انداخته است.
وی خاطر نشان كرد:صادرات پسته و مغز پسته کشور در سال 1391 از نظر وزنی128هزار تن و از نظر ارزشی1140 میلیون دلار بوده است، براساس آمار گمرک ایران صادرات پسته کشور در سال 91 با کاهش حدود 8 درصدی در وزن و افزایش 6درصدی در ارزش نسبت به سال 1390 مواجه شد.
وی افزود:پسته خندان بعد از شش محصول وابسته به نفت و پتروشیمی نخستین کالای صادراتی کاملا غیرنفتی کشور محسوب میشود كه در این مدت پسته ایران به حدود 60 بازار جهانی صادر شده است.
معاون كمكهای تجاری سازمان یادآورشد: 13 بازار بزرگ پسته خندان صادراتی ایران در سال گذشته به ترتیب وزنی هنگکنگ، امارات، روسیه، آلمان، عراق، ویتنام، قزاقستان، پاکستان، هند، لبنان، افغانستان، بلژیک و ترکیه بودند.
به گفته وی حجم صادرات پسته خندان ایران به 13 کشور دنیا بالای 1000 تن بوده که سهم این 13 کشور از کل صادرات پسته کشور در سال گذشته به بیش از 90 درصد رسید.
نهاوندی با بیان اینكه بیش از 65 درصد از کل پسته خندان صادراتی ایران طی مدت زمان یادشده به مقصد تنها سه بازار هنگکنگ، امارات و روسیه ارسال شده است،گفت: 13 بازار بزرگ پسته خندان صادراتی ایران در سال گذشته به ترتیب وزنی هنگکنگ، امارات، روسیه، آلمان، عراق، ویتنام، قزاقستان، پاکستان، هند، لبنان، افغانستان، بلژیک و ترکیه بودند.
وی با اشاره به جلسه میز تخصصی پسته كه اخیرا برگزار شد،عنوان داشت:در این جلسه موضوعاتی از قبیل مشكلات صادركنندگان درخصوص ارائه استاندارد فیزیكی كالا، گواهی قرنطینه محموله های صادراتی، مطالبه فاكتور فروش كالا از سوی گمركات، ابهام در شیوه های بازگشت ارز و... حاصل از صادرات غیرنفتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نبه گفته وی مقرر گردید تسهیل فرآیند ارزیابی های استاندارد از محموله های صادراتی پسته با اولویت ویژه پیگیری شده و از طریق سازمان ملی استاندارد، سازمان حفظ نباتات، گمرك جمهوری اسلامی ایران و شركت كشتیرانی و... در جلسه آتی میز تخصصی صادرات پسته گزارش اقدامات و نتایج آنها ارائه شود.