آغاز پرداخت ارز مبادله ای به اولویت های جدید كالایی از امروز:
قیمت كالاهای اولویت 9 كاهش مییابد؟

از این پس ارز مورد نیاز تمامی کالاهای وارداتی کشور از سوی دولت تامین میشود، به نحوی که اولویت 1 و 2 که کالاهای اساسی هستند از سوی بانک مرکزی با نرخ مرجع، ارز دریافت خواهند کرد و اولویت 3 تا 9 نیز در مرکز مبادلات ارزی، ارز به نرخ مبادلهای میگیرند.
اولویت 9 کالایی از روز پنجشنبه 5 بهمن ماه جاری مشمول دریافت ارز مبادلهای از مرکز مبادلات ارزی کشور شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در اولویت 9 کالایی، براساس فهرست ارایه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تائید نهایی از سوی بانک مرکزی، کالاهایی نظیرگوشی تلفن همراه، لپتاپ، خودروهای سواری تا 2500 سیسی، تراشههای مخابراتی، تجهیزات کامپیوتر، برخی از وسایل حمل و نقل، یراقآلات مبلمان، برخی الکترودها، برخی اقلام لوازم خانگی در زمره اولویت 9 کالایی قرار میگیرند.
همچنین برخی دستگاههای تقویتکننده، چیلر جذبی، برخی اقلام مرتبط با آتشنشانی، چوبهای متراکم، آسانسور، برخی از انواع پرژکتور، ماشینآلات و ادوات کشاورزی، برخی از انواع دوربین، زمانسنجها، شیشهآلات، سایر دستگاههای آزمایشگاهی و فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره نیز از جمله کالاهایی هستند که ارز مبادلهای دریافت خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، از این پس ارز مورد نیاز تمامی کالاهای وارداتی کشور از سوی دولت تامین میشود، به نحوی که اولویت 1 و 2 که کالاهای اساسی هستند از سوی بانک مرکزی با نرخ مرجع، ارز دریافت خواهند کرد و اولویت 3 تا 9 نیز در مرکز مبادلات ارزی، ارز به نرخ مبادلهای میگیرند.
هر چند واردات شمش طلا با ارز مبادلهای در اولویت ششم قرار دارد اما تاکنون هیچ ارزی برای واردات طلا اخذ نشده است و کسی هم برای واردات آن گشایش اعتباری نکرده است.
اگرچه پیش از این اختصاص ارز مبادله ای به گروه كالایی 6 به بعد نیز آزاد بود،اما واردات این اقلام با ارز مبادله ای تاثیری در قیمت این محصولات در بازار نداشت.از همین رو به نظر می رسد كه اگر ارز مبادله ای به این گروه كالایی بدون نظارت دولت،انجام شود.عملا قیمت محصولات تغییر نخواهد كرد،مگر اینكه دولت تدابیر ویژه ای را برای نظارت بر بازار در نظر بگیرد.