خبرگزاری کار ایران

تاکید بر افزایش ظرفیت تولید برق بادی/ شبکه برق کشور نیاز به هوشمندسازی دارد

تاکید بر افزایش ظرفیت تولید برق بادی/ شبکه برق کشور نیاز به هوشمندسازی دارد
کد خبر : ۹۹۳۶۲

وی با اشاره به مشکلات موجود در حل بحران آب افزود: به دلیل محدودیت منابع حل مشکل آب راحت نیست تا زمانی می‌توانستیم با ساختن سد و عملیات سازه‌ای منابع آبی را تامین کنیم اما پس از حل مشکل آب و مسالهٔ آب به نوع مصرف آن بر می‌گردد.

وزیر نیرو افزایش ظرفیت تولید برق بادی را هم از لحاظ ریالی و هم محیط زیست برای کشوربسیار مفید دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید چیت‌چیان با اشاره به تلفات ۱۸ درصدی شبکه برق ایران اظهار داشت: که متوسط تلفات فنی برق در سطح جهان بین ۶ تا ۷ درصد است و وزارت نیرو به منظور مدیریت مصرف، افزایش راندمان و بهره وری در تولید، انتقال و توزیع برق برنامه‌های گسترده‌ای رادر دستور کارخود قرار داده است.
وزیر نیرو در خصوص عدم هوشمند بودن شبکه برق کشور افزود: هوشمندسازی شبکه موجب پایش مستمر شبکه و کنترل تلفات عادی را مورد توجه قرار دهیم همچنین امکان مدیریت ولتاژ در شبکه توزیع برق را موجب خواهد شد.

چیت‌چیان وجود تفکرات نفتی را از دلایل افت راندمان تولید برق و عدم مدیریت بهره‌وری در نیروگاه‌های کشور دانست و ادامه داد: بهبود راندمان در نیروگاه‌ها منجر به افزایش ۸۰ درصدی در بهره‌وری واحدهای نیروگاهی می‌شود اما به دلیل تکیه بر استخراج نفت هم اکنون در ایران ۳۸ درصد است.

وی مصرف گازوییل در نیروگاه‌های برق کشور را در سال‌های ۱۳۸۳ تا پایان ۱۳۹۰، ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با نگاهی به شرایط مشخص می‌شود اگر همین میزان برق تولیدی را از طریق نیروگاه‌های بادی تولید می‌کردیم، هزینهٔ آن ۲۳. ۵ میلیارد دلار می‌شد.
چیت‌چیان با تاکید برضرورت افزایش ظرفیت تولید برق بادی در کشور، افزود: نیاز به نیروگاه‌های بادی در سال‌های اخیر ۴ هزارو پانصد مگاوات بوده است و با وجود عمر مفید۱۵ ساله می‌توانستند جایگزین مصرف گازوئیل در شوند.

وی با اشاره به سود ۷۰ میلیارد دلاری برای کشورتصریح کرد: در صورت تولید انرژی از طریق نیروگاه‌های بادی در سال‌های ۸۳ تا ۹۰ نه تنها این سود را نبرده‌ایم بلکه با استفاده از نیروگاه‌های حرارتی آلودگی‌های زیادی را وارد محیط زیست کرده‌ایم.

چیت چیان همچنین اصلاح نرخ برق، را ضروری و منطقی دانست وافزود: منهای هزینه‌های سوخت، برای تولید برق در وزارت نیرو حدود ۶۸ تومان هزینه می‌شود. طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار شد به‌طور متوسط بابت هر کیلووات ساعت ۴۳ تومان از مردم دریافت شود و با توجه به کاهش مصرف برق توسط مردم به طور متوسط ۴۰۹ ریال از مردم دریافت می‌شود.
وزیر نیرو تصریح کرد: از ۴۱ تومانی که دریافت می‌شود ۱۶۶ ریال به سازمان هدفمندی یارانه‌ها برای پرداخت یارانه‌ها داده می‌شود و در این صورت به ازای هر کیلووات ساعت ۲۶۴ ریال برای وزارت نیرو می‌ماند. آیا سازمانی که ۲۶۴ ریال دریافت می‌کند و ۶۸ تومان هزینه، می‌تواند به خوبی کار‌ها را مدیریت کند
وی با اشاره به مشکلات موجود در حل بحران آب افزود: به دلیل محدودیت منابع حل مشکل آب راحت نیست تا زمانی می‌توانستیم با ساختن سد و عملیات سازه‌ای منابع آبی را تامین کنیم اما پس از حل مشکل آب و مسالهٔ آب به نوع مصرف آن بر می‌گردد.
وزیر نیرو با کمک از دولت افزود: دولت باید کارهایی از جمله آموزش، توسعه شیوه‌های نوین و سرمایه‌گذاری برای تامین تجهیزات متناسب با شیوه‌های نوین آبیاری انجام داده و همچنین مردم باید احساس کنند ادامه این شیوهرفتار توسعه پایدار به همراه نخواهد داشت.
وی در خصوص تغییرات جدید مدیریتی در وزارت نیرو گفت:: من به همکارانم در وزارت نیرواعلام کردم ما به وجود همه آن‌ها نیاز داریم و تنها ممکن است تغییر سمت داشته باشید.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز