خبرگزاری کار ایران

حمایت كارشناسان حوزه انرژی از اظهارات وزیر نفت؛

دلیل كاهش ظرفیت تولید عدم مدیریت صحیح بود/تولید بالا به دلیل تحریم‌ها بی‌فایده است

دلیل كاهش ظرفیت تولید عدم مدیریت صحیح بود/تولید بالا به دلیل تحریم‌ها بی‌فایده است
کد خبر : ۹۸۹۵۴

در میادین مشترک فلات قاره به جای یک میلیون بشکه در روز تنها ۲۸۰ هزار بشکه برداشت می‌شود/۸۰ درصد کاهش ظرفیت تولید به دلیل ضعف مدیریت بود/در شرایط کنونی که کشور با مشکل صادرات و بازار مواجه است، تولید بالا بی‌فایده است.

به گفته یک کار‌شناس انرژی بالا بردن ظرفیت تولید می‌تواند در صورت برداشته شدن تحریم‌ها سود زیادی برای کشور به همراه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، طی چند سال گذشته ظرفیت تولید ایران به دلایل گوناگونی از قبیل کم شدن میزان تزریق گاز، مشکل در واردات تجهیزات نفت از قبیل پمپ‌های درون چاهی که در افزایش ظرفیت تولید تاثیر بسزایی دارند و همچنین اعمال تحریم‌ها به شدت کم شده است و نسبت به سال ۸۴ در حدود۵۰ درصد کاهش داشته است.

طبق گفته بیژن نامدار زنگنه، افزایش ظرفیت تولید از اولویت‌های وزارت نفت خواهد بود و این امر قدرت چانه زنی ایران را در مجامع بین الملل و اوپک بالا خواهد برد.

وی تصریح کرد: باید در کوتاه‌ترین زمان ظرفیت تولید را با استفاده از روش‌های صیانتی به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز گسترش دهیم.

نرسی قربان کار‌شناس مسایل انرژی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اجرایی بودن طرح افزایش ظرفیت تولید افزود: با توجه به پتانسیل کشوربرای این میزان ظرفیت تولید با باز شدن یک سری گره‌ها مانند مدیریت صحیح و خرید تجهیزات مورد نیاز قادر خواهیم بود این گفته را عملی کنیم.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین عاملی که باعث کاهش ظرفیت تولید در چند سال گذشته شده عدم مدیریت صحیح بوده است که با مدیریت جدید می‌توان به این اتفاق امید داشت.

علی صادقی، کار‌شناس دیگر انرژی در این خصوص به ایلنا گفت: حفظ و نگهداری از منابع و چاه‌های نفتی باید از طریق عوامل فنی و شیمیایی و بازرسی مداوم صورت گیرد که متاسفانه در چند سال اخیر به این مهم توجه نشده از اینرو کاهش ظرفیت تولید را شاهد بودیم.

وی تصریح کرد: چاه­‌های صیانتی هر ساله ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز کاهش میزان تولید داشته‌اند، به طور مثال در میادین مشترک فلات قاره به جای یک میلیون بشکه در روز تنها ۲۸۰ هزار بشکه برداشت می‌شود.

این کار‌شناس انرژی در خصوص کاهش ظرفیت تولید نفت گفت: به دلیل تحریم‌ها و کاهش ظرفیت صادرات به کمتر از یک میلیون بشکه در روز، مسئولین رغبت کمتری برای افزایش ظرفیت تولید از خود نشان می‌دادند و ۸۰ درصد این کاهش ظرفیت تولید به دلیل ضعف مدیریت بوده است.

صادقی افزود: مسایل سیاسی نیز در این ماجرا وارد شده است و در میادین مشترک که همکاری دو طرفه را می‌طلبد شرکا رغبتی برای مشارکت با ایران برای بهره برداری نشان نمی‌­دهند.

وی با اشاره به اینکه همه مسائل مکمل یکدیگرند، تصریح کرد: اگر بر روی تمامی این موارد بصورت یک پکیج کار شود می‌توان فرصت مناسبی برای افزایش تولید ایجاد کرد.

هادی نیل فروشان کار‌شناس انرژی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ضروری بودن افزایش ظرفیت تولید اظهار داشت: در شرایط کنونی که کشور با مشکل صادرات و بازار مواجه است، تولید بالا بی‌فایده است اما با افزایش ظرفیت تولید می‌توانیم در صورت برداشته شدن تحریم‌ها به سرعت از فرصت پیش آمده ‌‌نهایت استفاده را ببریم.

وی افزود: باید آمادگی برای برداشت بیشتر وجود داشته باشد تا بتوانیم آن طور که مد نظرمان است در بازار نفت عمل کنیم در غیر این صورت از یک سود بزرگ و قطعی محروم خواهیم شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز