خبرگزاری کار ایران

وزیر نیرو:

تغییر الگوهای 25 ساله راهکار پیشرفت صنعت است

تغییر الگوهای 25 ساله راهکار پیشرفت صنعت است
کد خبر : ۹۷۶۶۰

سه هزار روستا با تانکر آب رسانی می‌شوند/صیانت و حفاظت از منابع آب، مهم ترین رسالت وزارت نیرو به شمار می‌رود و موضوع آب یکی از مهم ترین چالش‌هایی است که کشور با آن مواجه است/احداث دانشگاه تخصصی وزارت نیرو از واجبات است.

وزیر نیرو گفت: با توجه به الگوهای وزارت نیرو که مربوط به ۲۵ سال قبل است تغییر در این روش‌ها راهکار پیشرفت صنعت کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در مراسم تودیع و معارفه وزرای نیرو که صبح امروز در ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو برگزار شد، حمید چیت چیان وزیر نیرو با اشاره به زحمت‌هایی که در دوران مهندس نامجو کشیده شده،اظهار دشت: احترام به نامجو به عنوان یک انسان بزرگ با سجایای اخلاقی به این دلیل است که می‌دانم کار‌ها را با وجود فشارهای فراوانی که بود به سرانجام رساندند.

وی نه تنها از زحمات وزیرپیشین نیرو بلکه از زحمات کلیه کسانی که برای این صنعت تا کنون زحمت کشیده‌اند قدردانی کرد و ادامه داد: این زحمات دوران پیش از انقلاب را نیز شامل می‌شود و این صنعت از معدود دستگاه‌هایی بود که دانشگاهیان متدین در آن زمان پس از فارغ التحصیلی برای کار انتخاب می‌کردند.

چیت چیان افزود: وزارت نیرو از نظر ساختار یک استثنا به شمار می‌رود و با هوشمندی و درایتی که در این صنعت وجود داشت موسسات تابع در شهرهای مختلف مثل یک شرکت منسجم واحد و یکپارچه سازماندهی می‌شد.

وزیر نیرو با اشاره به هوشمندی ساختار وزارت نیرو تصریح کرد: مدیر عامل‌های هر شرکت با اختیاراتی که هم پای وزیر است کار‌هایشان را تا امروز انجام داده‌اند و این سیستم تاکنون نیز ادامه دار بوده است.

وی با نام بردن از تک تک وزیران پیشین افزود: موفقیت‌های امروزاین صنعت تبلور علم، تجربه و خدمت گذشتگان است و نباید زحمایت آن‌ها را از یاد ببریم.

چبت چیان سه رسالت مهم را برای وزارت نیرو برشمرد و ادامه داد: نخستین رسالت کمک به توسعه ملی است، دوم ارائه خدمت مستقیم به مردم و ارتقا رفاه و کیفیت زندگی مردم.

وی افزود: در کنار دو مساله قبلی صیانت و حفاظت از منابع آب، مهم‌ترین رسالت وزارت نیرو به شمار می‌رود و موضوع آب یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که کشور با آن مواجه است.

وزیر نیرو با اشاره به خشکی کشور و خشکسالی‌های به وجود آمده در سال‌های اخیر گفت: تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های چند سال اخیر مشکلات مضاعفی را بر کشور تحمیل کرده است و با توجه به محدویت منابع آبی باید با برنامه ریزی دقیق بتوانیم پشتوانه‌ای برای توسعه ملی و رفاه مردم فراهم کنیم و همچنین باید هم از نظر کمی و کیفی از این منابع صیانت کنیم.

چیت چیان چالش‌هایی را برای انجام این سه رسالت بر شمرد و افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در طبیعت و ذات کشور درمحدودیت منابع آب خلاصه می‌شود و دیگری محدودیت منابع مالی است.

وی دنباله روی از روش‌های ۲۵ سال گذشته را درست ندانست و اظهار داشت: من بر این اعتقاد هستم که این روش‌ها مطابق با پیشرفت‌های جهان در آن زمان بوده است اما در این مدت تحولات زیادی اتفاق افتاده است که اگر این تغییر روش را مدنظر قرار ندهیم و مسیر آینده را درست انتخاب نکنیم نمی‌توانیم چالش‌های پیش رو را از میان برداریم.

چیت چیان با اشاره به تغییرات محیط زیست و اقلیم و وضعیت آلودگی منابع آب افزود: در این ۲۵سال به غیر از تحولات زیست محیطی تحولاتی در عرصه اقتصاد و دگرگونی‌هایی در تکنولوژی به وجود آمده است که اگر ما این تغییرات را در برنامه‌های خود لحاظ نکنیم و به روند قبل ادامه دهیم هزینه‌های زیادی را بر مردم تحمیل خواهیم کرد که ما چنین حقی را نداریم.

وزیر نیرو تصریح کرد: ‌با تحولات عظیم به وجود آمده ما ناچار هستیم تحولاتی را در مسیر آینده صنعت پایه ریزی کنیم که این امر با مدیریت صحیح مدیران این صنعت محقق خواهد شد.

وی در خصوص تغییرات پیش آمده در برنامه ریزی راهبردی وزارت نیرو افزود: در اواخر دوران مهندس فتاح برنامه ریزی عملیاتی در وزارت نیرو تدوین شد براساس این برنامه نوشته شده صنعت دارای یک برنامه قوی شد.

وی گفت: صنعت آب و برق یک صنعت پرافتخار از لحاظ نیروی انسانی کارآزموده است.

چیت چیان در خصوص مشکلات اقتصادی وزارت نیرو افزود: منشا مشکلات در این حوزه درآمدهای ناچیزی است که کسب می‌کنیم و تنها یک چهارم هزینه‌های آّب و برق را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: این مساله بزرگ‌ترین ظلمی است که به این صنعت شده است وبا آنکه در فراکسیون‌های مختلف مجلس و کمیسیون‌ها بیان شده و همگی نسبت به وجود این مشکل متفق القول هستند با این حال این شکاف هنوز بین هزینه تمام شده و قیمت فروش وجود دارد.

وزیر نیرو افزود: بنده از طرف خود به نمایندگان مجلس قول دادم که اگر با صنعت برق همکاری شود،با کمی افزایش قیمت انرژی و نیز با اتکا بر تلاش و دارایی‌های خود این معضل را حل خواهیم کرد.

وی در خصوص افزایش قیمت انرژی افزود: ‌این افزایش قیمت بسیار ناچیز است و حتی به اندازه استفاده یک ماه از موبایل خانواده‌ها نیست.

چیت چیان در خصوص طرح‌های خود گفت: به غیر از موضوع قیمت‌های آب و برق می‌توان کارهایی انجام داد که در گذشته کمتر انجام شده است که یکی از آن‌ها از میان برداشتن عادت به اعتبارات دولتی است و از مدیران می‌خواهم در طرح‌های نیمه کاره‌ای که وجود دارد از مکانیزم مشارکت با شرکت‌های خصوصی تا آنجا که امکان دارد استفاده کنند ما نیز تا حد امکان تسهیلاتی را مانند اعتبار از صندوق توسعه ملی برای آن‌ها در نظر خواهیم گرفت.

وی تصریح کرد: ما باید دنبال روش‌های نوین برای تامین مالی باشیم و نباید محدودیت منابع مالی سدی برای پیشبرد برای طرح‌های ما به حساب بیاید.

وزیر نیرو مساله تامین آب شرب روستا‌ها را از مشکلات اساسی عنوان کرد که باید به آن رسیدگی شود و افزود: با توجه به اینکه صنعت آب و برق پایه‌های قوی دارد، باید آبرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به اتمام برسانیم.

چیت چیان اذعان داشت: بیشتر از ۳ هزار روستای ما با تانکر آب رسانی می‌شوند و باید این معضل به زودی حل شود.

وی ادامه داد: ‌ما نیروگاه نمی‌سازیم برق تولید کنیم و یا سد نمی‌سازیم که آب تولید کنیم تمامی این کار‌ها برای خدمت به مردم صورت می‌گیرد و اگر دراجرای طرح‌هایمان این مساله را زیر پا گذاشتیم و یا به آن کم توجهی کردیم به معنای انجام ندادن رسالتمان است.

چیت چیان تصریح کرد: در تمامی امورباید به رفاه مردم توجه شود و اگر در رهگذر این خدمت آسیبی حتی به یک نفر برسد باید تغییراتی در سیاست‌های خود انجام دهیم.

وزیر نیرو در خصوص سطح دانش وزارت نیرو اظهار داشت: ما از لحاظ دانش در سطح خوبی قرارداریم اما باید خود را به سطح جهان ارتقا دهیم همچنین مدیران و کارکنان صنعت باید خود را با تغییرات بین المللی هماهنگ کنند.

وی ادامه داد: در غیر این صورت قادر نخواهیم بود جوابگوی نیازهای پیش آمده باشیم و حیات صنعت ما بستگی به ارتقا سطح دانش نیرو‌ها و پرسنل دارد.

چیت چیان تصریح کرد: احداث یک دانشگاه جدید از الزامات جدی این صنعت خواهد بود و دولت تدبیر و امید از آن پشتیبانی خواهند کرد.

وزیر نیرو در خصوص تکیه بر پژوهش در صنعت افزود: رقابت پذیری و توانمندی صنعت در گرو این است که اقتصاد آب و برق را به اقتصادی دانش پایه تبدیل کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز