مدیر عامل آبفای استان تهران:
با دوبرابر شدن نرخ ارز توان بازپرداخت وام بانک جهانی نداریم
مدیر عامل آبفای استان تهران در خصوص کیفیت آب تهران اظهار داشت: در این زمینه نظارت مستمر وجود دارد و ۲۶ آزمایشگاه به ریز کیفیت آب استان نظارت دارد و همچنین وزارت بهداشت و درمان کارش را به درستی در این خصوص انجام میدهد و هیچ کدام ز آیتمهایی که ممکن است درآب وجود داشته باشد فراتر از استاندارد مصرف نیست.
مدیر عامل آبفای استان تهران گفت: بر اساس نیاز مردم روز به روز در شبکه های فاضلاب تهران اصلاح صورت می گیرد و در سال حدود 200 کیلومتر اصلاح شبکه صورت می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد پرورش، مدیر عامل آبفای استان تهران در جمعی از مدیران ارشد آب و فاضلاب استان تهران و اصحاب رسانه ضمن توضیح فعالیتهای انجام شده در حوزه آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: آبفای استان تهران به 14.5 میلیون نفر خدمات ارایه میدهد و اگر پروسه تولید تا مصرف آب را به هواپیما تشبیه کنیم یک بال آن به تولید و بال دیگرش به مصرف بر میگردد.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی و مدیریت مصرف آب افزود: میزان مصرف سرانه استانی با چنین جمعیت بالایی بسیار بالا است که باید با کمک رسانهها و فرهنگ سازی باین میزان مصرف را کاهش دهیم.
پرورش تصریح کرد: آب یک کالای استراتژیک است که قطع آن غیر ممکن است و نباید به دلیل مصرف بیشتر بخواهیم ظرفیت سازی را بالا ببریم و هزینه ها را افزایش دهیم بلکه باید به پایین آوردن سرانه مصرف همت ورزیم.
وی ادامه داد: برای تامین سرانه منطقی مشکلی وجود ندارد اما امسال در مقاطعی مصرف از 260 لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر به بیش از 400 لیتر رسیده است که در هیچ جای دنیا سابقه ندارد.
مدیر عامل آبفای استان تهران ادامه داد: به هیچ عنوان مصرف سخت گیرانه مورد نظر ما نیست بلکه منظور مصرف منطقی و معقول است و همچنین در بدترین شرایطی که در چند هفته اخیر به دلیل بالارفت دما و رسیدن به سرانه مصرف ۴۰۰ لیتری برای هر نفر شاهد بودیم ما به تعهدات خود عمل کردیم و شاید تنها کمتر از ۵ درصد مردم دچار بیآبی شدند.
پرورش یکی از چالشهای مهم در این حوزه را قیمت تمام شده کالا عنوان کرد و افزود: باهزینههایی که برای هزینههای تصفیه، انتقال، توزیع، نیروی انسانی و دیگر هزینهها پرداخت میشود و هزینههای دریافتی دخل و خرج با هم نمیخورد و باید در دولت جدید تصمیم جدی از این خصوص اتخاذ شود.
مدیر عامل آبفای استان تهران تاکید کرد: هزینه تولید هر متر مکعب آب ۱۰۰۰ تومان است که تنها ۳۰۰ تومان آن از شهروندان دریافت میشود و باید اصلاحی در این روش پرداخت صورت گیرد.
وی با اشاه به هدر رفت ۲۴ درصدی آب گفت: ۱۱ درصد آن پرت ظاهری و ۱۳ درصد پرت واقعی است همچنین در این راستا طرحهایی در حال بهره برداری است که حدود ۹۵ درصد کارها انجام شده است که با مدیریت، اصلاح شبکه، کنترگذاری وایجاد یک رابطه اقتصادی برای کم کردن هدر رفت آب انجام خواهد شد و همچنین سالی ۲۰۰ کیلومتر در شبکه فاضلاب تهران صورت می گیرد.
پرورش با اشاره به زیان انباشته 750 میلیارد تومانی آب و فاضلاب تهران افزود: با دوبرابر شدن نرخ ارز توان بازپرداخت وام بانک جهانی برای ما وجود ندارد و از دولت خواهان کمک در این زمینه هستیم.
مدیر عامل آبفای استان تهران تصریح کرد: باید در این زمینه سرمایه گذاری شود و کارهای سخت افزاری صورت گیرد که این امر مستلزم هزینه کردن است و در صورت برطرف شدن مشکلات مالی بحث هدر رفت آب کنترل خواهد شد.
پرورش با اشاره به جمعیت ۵۱ درصدی تحت پوشش خدمات فاضلاب تهران ادامه داد: ۵ هزار و ششصد کیلومتر فاضلاب در تهران اجرا کردهایم و در صدد افزایش این میزان هستیم که این امر چیز دور از ذهنی نیست و با برنامه ریزیهای انجام شده تا ۴ سال آینده این امر محقق خواهد شد.
مدیر عامل آبفای استان تهران در خصوص کیفیت آب تهران اظهار داشت: در این زمینه نظارت مستمر وجود دارد و ۲۶ آزمایشگاه به ریز کیفیت آب استان نظارت دارد و همچنین وزارت بهداشت و درمان کارش را به درستی در این خصوص انجام میدهد و هیچ کدام ز آیتمهایی که ممکن است درآب وجود داشته باشد فراتر از استاندارد مصرف نیست.
وی تصریح کرد: از حدود ۸ تا ۹ ماه پیش نیز کیفیت آب شمال و جنوب شهر تهران پایدار شده است.