دبیر انجمن برق در گفتگو با ایلنا:
دولت دهم یارانهها را از درآمد قبوض برق پرداخت کرد/ وزیر جدید نیرو با چالش عدم نقدینگی روبرو میشود
عمده درآمدهای دریافت شده از قبوض به جای آنکه در صنعت برق خرج شود برای پرداخت یارانههایی که دولت تعهد پرداخت ان را داده بود هزینه شد و رسما سر صنعت برق بیکلاه ماند و چیزی برای وزارت نیرو با قی نماند.
دبیر انجمن برق مدعی شد كه درآمد حاصل از قبوض برق به جای آن که در صنعت برق هزینه شود به کمک پرداخت یارانهها رسید.
علیرضا کفش کنان دبیر انجمن برق در گفتوگو با خبرنگار ایلنا به چالشهای صنعت برق پرداخت و گفت: مهمترین معضل صنعت برق در واقعی نبودن قیمت حاملهای انرژی و برق است و وزیر جدید باید طرحی را برای حل این مسكل بیابد.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۸۴ مجلس تصمیم اشتباهی را مبنی بر ثابت ماندن قیمت حاملهای انرژی اتخاذ کرد و از آن به عنوان عیدی به مردم یاد کرد در صورتی که در برنامه پنجم توسعه بنا بود هر ساله ۲۰ درصد به قیمتهای حاملهای انرژی اضافه شود.
کفش کنان با اشاره به پی بردن مجلس به این تصمیم اشتباه در سالهای بعد و جبران آن با هدفمند سازی یارانهها ادامه داد: با اجرای این قانون مشکل نقدینگی در صنعت برق یكی به دلیل تورم افسار گسیخته در دو سال اخیر و دیگر عدم صرف درآمدهای دریافت شده از قبوض در صنعت برق باقی ماند و دولت برای پرداخت یارانههایی که تعهد پرداخت آن را داده بود از درآمد قبوض استفاده كرد و رسما سر صنعت برق بیکلاه ماند و چیزی برای وزارت نیرو با قی نماند.
وی عدم نقدینگی در صنعت برق را معضل جدی برای وزیر جدید نیرو دانست و گفت: اگر فکری برای این موضوع نشود مشکلات به خودی خود باقی خواهد ماند و در سالهای نه چندان دور عواقب آن دیده میشود.
کفش کنان تسریع در خصوصی سازی را بحث دیگر پیش روی وزیر جدید اعلام کرد و تصریح کرد: باید در صنعت برق به بخش خصوصی اعتماد شود و از ظرفیت و پتانسیل این افراد که نقش مهمی در بهبود این صنعت میتوانند داشته باشند استفاده شود.
دبیر انجمن برق با اشاره به صحبتهای روحانی در خصوص نقش انجمنها در اقتصاد کشور اظهار داشت: توجه به نقش و جایگاه انجمنهای سیاسی و سازمانهای غیر دولتی شاه کلید اصلی تحول در اقتصاد کل کشوراست که متاسفانه آن طور که باید در چند سال اخیر به آن توجهی نشده است.
این کارشناس برق با اعلام این مطلب که ایران امکان تامین نیازبرق بخش عمدهای از کشورهای منطقه را دارد ادامه داد: توسعه صادرات برق و تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی و همچنین امکانات کشور باید مد نظر وزیر منتخب نیرو قرار بگیرد.
کفش کنان آخرین چالش موجود در صنعت برق را به ایجاد بسترهایی جهت توسعه صادرات خدمات مهندسی اعلام کرد و افزود: در زمینه خدمات مهندسی کشور دارای نیروهایی متخصص، با تجربه و با دانش بالا است که اگر این نیرو در کشورهای دیگر به کار گرفته شوند برای کشور ارزآوری به همراه خواهد داشت.