خبرگزاری کار ایران

رییس‌جمهور:

دولت بر رعایت حقوق و آزادی‌های همه شهروندان تاکید دارد

دولت بر رعایت حقوق و آزادی‌های همه شهروندان تاکید دارد
کد خبر : ۹۴۳۰۸

مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که به کدام مشی و اندیشه پای می‌فشارند و آن را ادامه راستین آرمان‌های انقلاب می‌دانند.

حسن روحانی رییس جمهور دولت یازدهم گفت: مردم علیرغم مشکلاتی که داشتند با حضور در پای صندوق‌های رای به اعتدال رای دادند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور در مراسم تحلیف و پس از ادای سوگند خطاب به میهمانان و حضار گفت: مردم تغییر و تحول و تعالی می‌خواهند، مردم می‌خواهند از فقر و تبعیض به دور باشند، مردم می‌خواهند کرامت داشته باشند و در فضای آزاد، معنوی و عقلانی زندگی کنندو من امروز مسوولیت قوه مجریه و پاسداری از قانون و پاسخگویی به خواسته مردم را پذیرفته‌ام و باور دارم که با تشکیل دولت راستگویان می‌توانیم در راه امام راحل و پیامبر گرامی اسلامی گام برداریم.

وی ادامه داد: اینکه مسوولیت دولت جدید در ماه رمضان است و شروع آن با ۱۴ مرداد که سالروز آغاز مشروطه و قانونگرایی را به فال نیک می‌گیریم و از خداوند می‌خواهم که در مسیردشوار مرا یاری کند و درهای رحمت خود را به روی ملت بزرگ ایران بگشاید.

وی ادامه داد: رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران میزان را رای مردم اعلام کردند و امروز به اعتبار رای مردم و امضای آن از سوی مقام معظم رهبری متعهد به انجام وظایفی می‌شوم که فرا‌تر از توان و ظرفیت هر شخص حقیقی است.

حسن روحانی ادامه داد: در هفته‌های گذشته در مورد پیام‌های صندوق رای بسیار تامل کردم؛ مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که به کدام مشی و اندیشه پای می‌فشارند و آن را ادامه راستین آرمان‌های انقلاب می‌دانند.

وی در ادامه گفت: همه آنهایی که به اینجانب رای دادند و دیگرانی که به سایر نامزدها رای دادند یا حتی کسانی که پای صندوق‌های رای نیامدند، همه شهروندان ایرانی هستند و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند. دولت تدبیر و امید خود را مکلف می‌داند که خواسته‌های قانونی همه آن‌ها را مدنظر قرار دهد.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه «من نماینده همه مردم ایران هستم»، اظهار کرد: سرمایه این دولت در مسیر پیش رو اتکا به خداوند، اعتماد به مردم گرانقدر ایران و بهره‌گیری از تمام سرمایه‌های طبیعی و انسانی این مرز و بوم است.

روحانی افزود: مردم ایران به اعتدال‌گرایی و دوری از افراط و تفریط رای مثبت داده‌اند؛ بنابراین کانون فکری و اجرایی دولت نیز بر محور اعتدال و عقلانیت خواهد بود.

وی در ادامه به تعریف اعتدال‌گرایی پرداخت و تاکید  کرد: اعتدال‌گرایی به معنای توازن میان آرمان‌ها و واقعیت‌هاست، ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و جناحی است. اعتدال‌گرایی بر اجماع ملی، قانونگرایی و بردباری در تعاملات سیاسی تاکید دارد و بنیان این موضوع را فاصله گرفتن از تخیل، توهم، تمرکز و تفکر، برنامه، شفافیت و استفاده از تخصص‌ها می‌داند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: دولت تدبیر و امید ‌‌نهایت اهتمام خود را به کار می‌برد که بر مبنای اهداف و روش‌های عقلایی متناسب با واقعیت‌های موجود اعتدال را شالوده عملکرد و مدیریت کشور قرار دهد، تهدید‌ها را کاهش و فرصت‌ها را افزایش دهد.

وی تصریح كرد: اعتدال‌گرایی بر موضوع رعایت اخلاق و مدارا اصرار می‌کند و از طریق گفت‌وگو، تفاهم و تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت سعی می‌کند که شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی را به حداقل ممکن برساند. دولت تدبیر و امید بر حاکمیت قانون، رعایت حقوق و آزادی‌های همه شهروندان و پاسخگویی به جامعه تاکید دارد.

 روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: مردم ایران در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه‌ای بس بزرگ آفریدند. ملت بزرگی که فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه و سختی‌های زیادی را تحمل کرده است با روحی سرشار از امید، نشاط و تعهد به کشور و آینده آن مردم‌سالاری نظام را بار دیگر به نمایش گذاشتند.

وی خاطرنشان کرد: در این انتخابات مردم با لبخند به زندگی و مشارکت موثر و کم‌نظیر خواسته‌های خود را از طریق صندوق رای به کرسی نشاندند.

وی اضافه کرد: پدران و مادران جامعه ما در پی آینده‌ای مطمئن برای فرزندان خود هستند و جوانان ما فرصت شکوفایی، کار و ابتکار می‌خواهند. مردم ما می‌خواهند بهتر زندگی کنند و عزت و زندگی باثباتی داشته باشند و جایگاه شایسته خود را در میان ملت‌ها باز یابند.

روحانی با بیان این‌که زنان از اول انقلاب بر مبنای اندیشه امام خمینی دوشادوش مردان در جهت توسعه کشور حضوری همه‌جانبه داشته‌اند، خاطرنشان کرد: انتخابات ۲۴ خرداد جلوه‌گاه دیگری از این شگفت آفرینی بود. دولت تدبیر و امید به دنبال استیفای حقوق زنان و ایجاد فرصت‌های برابر برای زنان است.

وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف کلیدی دولت، مبارزه با فساد و تبعیض خواهد بود، خاطرنشان کرد: همه مسئولان دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند تا با فساد مبارزه شود. اگر با فساد مبارزه کنیم فعالیت اقتصادی مردم معنا پیدا می‌کند، از منابع ملی به درستی استفاده می‌شود، شایسته‌سالاری گسترش می‌یابد و عدالت و شکوفایی اقتصادی به ارمغان آورده می‌شود، در چنین شرایطی فقر و تبعیض از جامعه رخت می‌بندد.

رییس‌جمهور همچنین اظهار کرد: یکی از رویکردهای دولت تدبیر و امید، زمینه‌سازی برای مشارکت گسترده مردم است. در این رویکرد کارآمدی، شفافیت، فراهم کردن زمینه کسب و کار مناسب، ترویج فرهنگ کارآفرینی، تقویت سرمایه اجتماعی، دستیابی فزآینده به علوم و فنون و تامین رفاه عمومی اساس سیاستگذاری‌ها خواهد بود.

روحانی در ادامه با بیان اینکه دولت به دنبال کاستن از رنج‌ها و افزودن شادی‌های مردم است، خاطرنشان کرد: برای تحقق چنین هدفی، قدرت و ثروت ملی را باید افزایش داده و خرد جمعی را مبنای تصمیم‌گیری قرار دهیم. باید به بخش‌های غیردولتی اعتماد کرده و تصدی‌گری دولت را کاهش دهیم. ما باید به مردم اعتماد کنیم و با آن‌ها صادق باشیم و شرایطی را فراهم آوریم که خود مردم مسئولیت را بپذیرند. چنین چارچوبی موجب افزایش اخلاق عمومی می‌شود. دولت باید ساختار‌ها را اصلاح کند تا مردم بتوانند رشد کنند و توسعه ملی را فراهم آورند.

وی همچنین با بیان اینکه یکی از سرمایه‌های کشور وجود اقلیم‌های مختلف فرهنگی است، افزود: ایرانیان آموخته‌اند که دوشادوش هم با افتخار زندگی کنند. در زمینه توسعه نقاط مختلف کشور اقدامات زیادی انجام شده، اما هنوز هم کاستی‌ها و نارسایی‌هایی وجود دارد.دولت تدبیر و امید بر این مبناست که زمینه استیفای حقوق افراد این مناطق را فراهم آورد و ارتقای کرامت و خلاقیت‌های فرهنگی و اجتماعی همه هموطنان را در سرلوحه کار خود قرار دهد.

رییس‌جمهور افزود: امروز مردم نسبت به مشکلات کشور هم آگاهی و هم دغدغه دارند، اما همین مردم با حضور پرشور در انتخابات ۲۴ خرداد برای کشور امید آفریدند.

روحانی با اشاره به توجه جدی به سیاست خارجی در کنار حل مشکلات داخلی گفت: در عرصه سیاست خارجی با قاطعیت تمام اعلام می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است و ایران لنگرگاه ثبات در منطقه پرآشوب است ما در پی تغییرمرز‌ها و دولت‌ها نیستیم و معتقدیم نظام سیاسی هر کشور به خواست مردم آن کشور بستگی دارد.

وی ادامه داد: ما با هرگونه دخالت خارجی و بکارگیری زور مخالفیم و با هرگونه زورگویی مخالف هستیم و ارامش و ثبات در همه مناطق را نه فقط یک آرزو بلکه یک ضرورت می‌دانیم و امروز هیچ قدرتی نمی‌تواند امنیت و منافع خود را از قبل ایجاد ناامنی و وحشت دنبال کند زیرا امنیت و رفاه کالای جهانی است ما با ایجاد اعتماد متقابل بین ایران و کشور‌ها به خصوص کشورهای منطقه امنیت ملی را گسترش می‌دهیم.

روحانی ادامه داد: شفافیت کلید اصلی بازکردن اعتماد است اما این شفافیت نمی‌تواند یک طرفه باشد و روابط یک جانبه سوددهی ندارد بلکه تنش زدایی است که دارای فایده بوده و مسیر حرکتمان را تعیین می‌کند.

رییس جمهور دولت یازدهم ادامه داد: ایران بهای سنگینی برای استقلال خود پرداخته کرده است و امروز می‌بینیم که گرچه تحریم‌ها فشار زیادی بر مردم ایران وارد کرده اما مشارکت مردم در انتخابات نشان داد که آن‌ها در صیانت ازکشور هوشیار هستند.

وی خطاب به دولت‌های غربی گفت: ملتی را که در آرامش کامل و با آگاهی در انتخابات شرکت می‌کنند را نمی‌توان با تحریم تسلیم کرد و یا آن‌ها را به جنگ تهدید کرد تنها راه گفت‌و‌گوی متقابل و کاستن از خصومت هاست.

وی ادامه داد: تعامل سازنده از موضع برابر و مساوی باید مبنای روابط ما با دیگران و دیگران با ما باشد و ما بر این اساس و متناسب با رفتار طرف مقابل رفتار می‌کنیم لذا آن‌ها اگر پیام مناسب می‌خواهند نه با زبان تحریم بلکه باید با زبان تکریم با ما سخن بگویند.

روحانی در پایان افزود: دولت تدبیر و امید دست یاری به سوی همه دراز می‌کند زیرا معتقدیم که موفقیت این دولت با افزایش همفکری بین مسوولان و مردم تحقق پیدا می‌کند و امیدوارم همه ما قدر فرصت امروز را بدانیم و خدایی نکرده سرگرم حاشیه‌ها نشویم و هدف را گم نکنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز