دهقان؛ نماینده مخالف با وزیر پیشنهادی علوم:
باید از تجربه سایر کشورها همچون مصر درس بگیریم
باید از تجربه سایر کشورها همچون مصر درس بگیریم و از محیط دانشگاهی خود حفاظت کنیم. آقای میلی منفرد ازنظر علمی دارای شخصیت قوی و مقتدرانهای است. من نقطه ضعفی در شخصیت وی سراغ ندارم تنها سابقه وی است که جای نگرانی دارد.
ایلنا: نماینده مخالف با وزیر پیشنهادی در حوزه علوم و تحقیقات، گفت: برخی از دانشجویان با وجود اینکه ۹ ترم مشروط شده بودند اما اخراج نمیشدند و برخی دیگر از آنها با وجود اینکه در کمیته انضباطی محکوم شده بودند اما همجنان در دانشگاه حضور داشتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دهقان، نماینده مخالف با وزیر پیشنهادی در حوزه علوم و تحقیقات، با بیان اینکه باید تا سال ۱۴۰۴ رتبه اول علمی را در منطقه به دست آوریم، تصریح کرد: باید رویکرد علمی متولیان وزارت علوم ایجاد آرامش در دانشگاهها باشد. هم اکنون دغدغه داریم که محیط دانشگاهی با حضور جوانان تندرو سیاسی؛ فضای دانشگاه را از فعالیت اصلی دور کند و با توجه به وضعیت خاصی که در دنیا و به ویژه در منطقه داریم و از سویی تحریمها و فشارهای اقتصادی بر مردم حاکم است، شاهد التهابات خطرناک سیاسی باشیم.
وی با اشاره به موقعیت کشور مصر تاکید کرد: باید از تجربه سایر کشورها همچون مصر درس بگیریم و از محیط دانشگاهی خود حفاظت کنیم. آقای میلی منفرد ازنظر علمی دارای شخصیت قوی و مقتدرانهای است. من نقطه ضعفی در شخصیت وی سراغ ندارم تنها سابقه وی است که جای نگرانی دارد.
نماینده مردم چناران با اشاره به اینکه میلی منفرد سیاسیترین معاونت وزارت علوم وقت خود را دراختیار داشت، گفت: در آن زمان اتفاقات خاصی رخ داد. دفتر تحکیم وحدت که از مدافعان نظام و انقلاب بود با روی کار آمدن ایشان به تدریج محل حضور عناصر افراطی و بیاعتقاد شد و نیروهای قبلی از آن اخراج شدند.
این نماینده مخالف و وزیر پیشنهادی در حوزه علوم و تحقیقات با بیان اینکه میلی منفرد در آن زمان از انجمن سیاسی دانشگاه امیرکبیر حمایت کرد افزود: در آن زمان فردی به نام علی افشاری مدعی این انجمن بود که از عناصر تندرو بود که مورد حمایت میلی منفرد قرار گرفت. درکنار این مساله برخی از دانشجویان با وجود اینکه ۹ ترم مشروط شده بودند اما اخراج نمیشدند و برخی دیگر از آنها با وجود اینکه در کمیته انضباطی محکوم شده بودند همچنان در دانشگاه حضور داشتند.
دهقان ادامه داد: در آن زمان شاهد تئوری فشار از پایین و چانهزنی از بالا بودیم و احزاب حاکم با برنامههای مختلفشان در دانشگاهها حضور داشتند. در ۱۸ تیر سال ۷۸ مسائلی رخ داد. در آن زمان وزیر علوم که باید منشا آرامش باشد، استعفا داد. این اقدام در واقع ریختن بنزین روی آتش بود. کشور به مدت ۵ روز در التهابات به سر میبرد و منافقان از این وضعیت سوءاستفاده کردند و آشوبهای خیابانی رخ داد. باید بگویم که مسئولان وقت آن زمان که یکی ا زآنها شما بودید به جای پایان دادن به این مسائل به جو التهابات کمک میکردید.
وی با بیان اینکه تئوری سنگر به سنگر در آن زمان مطرح شد، تصریح کر: این افراد موفق شدند توسط این تئوری به آنچه که میخواستند دست یابند. انتظار داشتیم که از این واقعه درس عبرت گرفته شود اما آقای میلی منفرد(معاون وزیر وقت) نتوانست این موضوع را مدیریت کند به طوری که برخی از افراد همچون علی افشار به جای آنکه بماند و در کشور حضور داشته باشد، این استاد به دلیل عدم مدیریت مناسب به لجنزارهای سرویسهای سیاسی و رسانههای بیگانه رفت و جذب شد.
دهقان خطاب به میلی منفرد؛ با بیان اینکه در زمان حوادث بعداز انتخابات ۸۸ به عنوان قائم مقام وزیر و سرپرست وزارتخانه و یکی از مسئولین نظام در تحصنی شرکت کردید که فیلم آن موجود است، گفت: ۱۵۰ دانشجو با تحصن در جلوی ساختمان خیام میخواستند امتحانات برگزار نشود. طبق اخبار غیررسمی شما نیز مواف تعطیلی و عدم برگزاری امتحانات بودید. چرا باید شما درآن جمع بودید؟ من به شخصیت شما احترام میگذارم اما سوابق اجرایی و مدیریتی شما موجب شد تا شاهد آشوب و درگیری دانشجویی باشیم.