خبرگزاری کار ایران

با تصویب نمایندگان مجلس؛

ماده بحث‌برانگیز اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری حذف شد

ماده بحث‌برانگیز اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری حذف شد
کد خبر : ۲۷۰۲۲

نمایندگان مجلس با حذف ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری که شرایطی را برای احراز رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن کاندیدا‌ها در نظر گرفته بود، موافقت کردند.

نمایندگان مجلس با حذف ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری که شرایطی را برای احراز رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن کاندیدا‌ها در نظر گرفته بود، موافقت کردند.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری وارد بررسی ماده ۷ این طرح که اصلاح ماده ۳۵ قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری است، شدند.


بعد از ورود به بررسی این ماده، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان در اخطاری با استناد به اصل ۱۱۵ قانون اساسی، اظهار داشت: این اصل در مقام ویژگی‌ها و خصوصیات رئیس جمهور شرایطی را مطرح کرده است.


وی افزود: در ماده ۷ این طرح اصلاحاتی انجام شده و یک سری مطالب به شرایط ذکر شده برای کاندیداهای ریاست جمهوری در اصل ۱۱۵ قانون اساسی، مواردی را اضافه کرده است که به نظر می‌رسد این ماده با توجه به تصریح اصل ۱۱۵ قانون اساسی که شرایط حصری دارد، مغایر است.


در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اخطار سلیمی، گفت: نظر شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی مطرح است.


وی افزود: با توجه به اینکه نظر شورای نگهبان این است که شرایط ذکر شده در اصل ۱۱۵ قانون اساسی برای کاندیداهای ریاست جمهوری حصری است، معتقدند شرایطی که در این اصل آمده فقط همین موارد باید برای کاندیدا‌ها مطرح باشد، از آنجایی که در ماده ۷ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری یکسری شرایط اضافه شده، شورای نگهبان معتقد است این ماده خلاف قانون اساسی است.


وی افزود: با توجه به اینکه باید نظر شورای نگهبان را تأمین کنیم، بنابراین اخطار وارد است.


در ادامه وکلای ملت با ۱۶۲ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۱۵رأی ممتنع از ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه، با این اخطار موافقت کردند.


 رئیس مجلس با استفاده از اختیارات آئین‌نامه‌ای خود ماده۷ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را حذف کرد.


در ماده ۷ این طرح آمده بود: ماده ۳۵ به شرح ذیل اصلاح می‌شود:
ماده ۳۵- انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت‌نام باید دارای شرایط ذیل باشند:
۱- از رجال مذهبی و سیاسی به معنای اینکه در حوزه مذهب و سیاست اهل نظر باشد۲- ایرانی‌الاصل
۳- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران۴- مدیر و مدبر۵- دارای حسن سابقه و امانت و تقوا
۶- معتقد و مؤمن به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور۷- التزام عملی به قانون اساسی به ویژه اصل پنجم آ‌ن۸- دارا بودن حداقل ۴۵ و حداکثر ۷۵ سال سن۹- دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کار‌شناسی ارشد یا معادل حوزوی آن۱۰- عدم محکومیت کیفری مطابق قانون مجازات اسلامی.
بر پایه این گزارش در تبصره‌های این ماده نیز شرایط دیگری برای کاندیداهای ریاست جمهوری در نظر گرفته شده بود به نحوی که نامزد‌ها برای احراز شرط رجل مذهبی بودن باید تأییدیه حداقل ۲۵ نفر از اعضای ادوار مجلس خبرگان رهبری را هنگام ثبت‌نام ارائه می‌کردند و یا برای شرط رجل سیاسی بودن نیز ارائه گواهی تصدی سمت مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری پس از پیروزی انقلاب حداقل به مدت ۴ سال یا ارائه تأییدیه حداقل یکصد نفر از نمایندگان فعلی مجلس در نظر گرفته شده بود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز