رئیس رسانه ملی:/۲/
کارشناسان وزارت بهداشت اعلام كردند پارازیتها هیچ ضرری ندارند

۹۵ درصد از مردم برنامههای صدا وسیما را میبیینند/ براساس آخرین نظرسنجیها فقط دو سریال شبکههای ماهوارهای که از مبتذلترین آنهاست، امروز بیننده دارد/ ارسال و دریافت امواج رادیویی و تلویزویونی هیچ ضرری برای سلامتی ندارد درغیر اینصورت آنتنهایی که در صدا و سیما وجود دارد باید باعث عقیم شدن کارکنان و مدیران صدا و سیما شود.
ایلنا: عزت الله ضرغامی(رئیس سازمان صدا و سیما) معتقد است که استقبال مردم از برنامههای صدا و سیما رضایتبخش است و به خصوص مردم؛ بیشتر اخبار خود را از صدا و سیما دریافت میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رئیس سازمان صدا و سیما که در جمع دانشجویان دانشگاه علوم اجتماعی تهران در تالار ابن خلدون سخن میگفت، با اشاره به میزان رضایتمندی مردم از برنامههای صدا و سیما گفت: براساس نظرسنجی که موسسه گالوپ انجام داده است ۸۰ درصد مردم ایران اطلاعات خبری خود را از شبکههای داخلی صدا و سیما میگیرند.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود اگر کسی ماهواره دارد از برنامههای صدا و سیما اسفتاده نمیکند، درست نیست و ۱۵ درصداز کسانی که دستگاه ماهواره دارند این دستگاه را با دیدن برنامههای صدا و سیما تهیه میکنند زیرا در بعضی از مناطق امواج شبکهها به خوبی دریافت نمیشود و اینگونه نیست که کسی که ماهواره دارد صددرصد از تلویزیون جمهوری اسلامی بریده باشد.
وی ادامه داد: در نظرسنجیهایی که انجام دادیم ۹۵ درصد از مردم برنامههای صدا وسیما را میبیینند و گاهی رضایت برخی برنامهها مانند پایتخت به ۹۰ درصد میرسد. من به عنوان کسی که اخبار ماهوارهها را رصد میکنم و گروههای مختلفی را برای رصد برنامههای ماهوارهای گذاشتم، میگویم که براساس آخرین نظرسنجیها فقط دو سریال شبکههای ماهوارهای که از مبتذلترین آنهاست، امروز بیننده دارد.
وی ادامه داد: امروز بعضی از شبکههای ماهوارهای مانند فارسی وان سریالهایی را پخش میکنند که روابط فاسد اخلاقی را ترویج میدهد و ما از آن سیاست حمایت و پیروی نمیکنیم.
رئیس سازمان صدا و سیما درباره پخش پارازیت روی شبکههای ماهوارهای گفت: بحث ارسال امواج پارازیت روی شبکههای ماهوارهای هیچ ارتباطی به صدا و سیما ندارد از طرف دیگر این امواج هیچ ضرری برای سلامتی ندارند.
وی ادامه داد: ارسال و دریافت امواج رادیویی و تلویزویونی هیچ ضرری برای سلامتی ندارد. اگر بطور مثال این امواج باعث عقیم شدن مردم شود؛ آنتنهایی که در صدا و سیما وجود دارد و امواج رادیویی و تلویزیونی را ارسال میکنند، باید باعث عقیم شدن کارکنان و مدیران صدا و سیما شود زیرا مدیران صدا و سیما کنار قویترین امواج قرار دارند و باید عقیم شوند.
ضرغامی افزود: ما با کارشناسان وزارت بهداشت جلسه گذاشتیم و آنها رسما اعلام کردند سیگنالها هیچ تاثیر بدی روی مردم نمیگذارد.
رئیس سازمان صدا و سیما درباره پخش فیلمهای سینمای ایران از تلویزیون و سانسور آنها گفت: ما این فیلمها را سانسور نمیکنیم بلکه آنها را پالایش میکنیم. ما از ۱۰۰ فیلم تولیدی در سینمای ایران فقط ۱۰ فیلم را میتوانیم پخش کنیم و با معیارهای ما یکسان است. زیرا این فیلمها زمانی که تلویزیون پخش میشود در سطح وسیعی دیده میشود و بعضی از آنها باعث آسیب به جامعه میشود.
وی ادامه داد: به طور مثال فیلم رسوایی ساخته مسعود ده نمکی اگر زمانی در تلویزیون قرار باشد پخش شود باید پالایش شود. فیلم یه حبه قند نیز در زمان پخش از تلویزیون پالایش شد.
وی ادامه داد: این پالایش فقط مربوط به فیلمهای سینمایی نیست. به طور مثال در سریال مختار صحنه نبرد حضرت ابوالفضل(ع) علیرغم آنکه من خودم آن را دوست داشتم اما به دلیل آنکه مردم تصویر ذهنی و شخصی از آن حضرت در ذهن دارند، حذف شد.
ضرغامی درباره فیلم یک خانواده محترم گفت: نسخهای که از این فیلم در دست مردم است نسخه درستی نیست و من نیز در همان زمان اعلام کردم که این فیلم نسخه درستی نیست.
وی ادامه داد: وی در بسیاری از جشنوارههای مهم همچون جشنواره فیلم فجر و جشن خانهسینما فیلمهایی مانند روزهای زندگی، اتوبوس شب جایزه گرفتند که محصول صدا وسیما بودند.
ضرغامی، خوانش فرامتنی را از مشکلات مهم جامعه هنری و صدا و سیما دانست و افزود: من حتی در حضور مقام معظم رهبری گفتم که یکی از مشکلات ما خوانشهای فرامتنی یا سطحینگری در آثار هنری است. این سطحینگری گاهی به حدی میرسد که سریال اغما که در آن یک شیطان را میخواهند نشان دهند، مورد شدیدترین نقدها قرار میگیرد.
ضرغامی در پاسخ به این سوال که چرا یک فیلم در یک دورهای پخش میشود اما در دورهای دیگر پخش نمیشود، گفت: گاهی زمان مناسب برای پخش یک فیلم وجود ندارد اما چند سال بعد و باتوجه به رشد جامعه، جامعه به سمتی حرکت میکند که میتوان آن فیلم را پخش کرد. این کار کاملا درست و علمی است. هرچند در این میان بعضی فیلمها به دلیل همان خوانش فرامتنی به اشتباه سالها پخش نمیشوند. یکی از این فیلمها فیلم سفر سنگ مسعود کیمیایی است که به نظر من باید زودتر از این پخش میشد.
بعد از پایان سخنان ضرغامی دانشجویان با او به صورت خصوصی صحبت کردند.