ضرغامی در پاسخ به دانشجویان:
کروبی در مجلس ششم جلوی بسیاری از تنگ نظریها را گرفت

به میرحسین موسوی گفتم شما امروز ۱۳ میلیون رای دارید اگر روی آن کار کنید برای دوره بعد موفق میشوید/در جامعه افرادی هستند که معتقدند خانمها نباید در تلویزیون خبر بگویند/منبرها و مداحیها در تلویزیون ۲۰ درصد مخاطب دارد/کروبی در مجلس ششم لطف زیادی به ما کرد.
ایلنا: نشست عزت الله ضرغامی (رئیس سازمان صدا و سیما) با دانشجویان دانشگاه علوم اجتماعی بعدازظهر امروز در تالار ابن خلدون درحالی برگرار شد که ضرغامی بیشتر پاسخگوی سوالات دانشجویان درباره عدم توجه صدا و سیما به تمام گروههای سیاسی و حمایت از یک جریان خاص، عملکرد ضعیف این سازمان، در جریان انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال ۸۸ و همچنین ضعف این رسانه در جذب مخاطب در قبال شبکههای ماهوارهای بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ضرغامی با اشاره به اینکه ارتباط هم نیاز به سخت افزار دارد و هم نرم افزار، به قطع شبکههای صدا و سیما توسط آمریکا و کشورهای غربی اشاره کرد و افزود: در طول یکسال گذشته ۱۷ بار شبکههای ما قطع شد و این کار برخلاف همه توافقات بود. در کشورهای غربی بارها شبکه پرس تی وی، العالم، هیسپان تی وی، آی فیلم به دستور آمریکا قطع میشود و اوباما اسم من را در لایحه تحریم ایران قرار داده است. قطع این شبکهها نشان میدهد که این شبکهها موفق بودهاند.
وی ادامه داد: گروه اخوان المسلمین در مصر رسما اعلام کرد که یکی از عوامل موفقیت پیروزی مصر؛ شبکه العالم است و این شبکه روی مانیتورهایی در میدان التحریر پخش میشد.
ضرغامی با اشاره به اینکه صدا و سیما نیز مانند دستگاههای دیگر اشتباهاتی دارد، گفت: صدا و سیما دیکته بدون غلط نیست اما در مورد رسانه نمیتوان به آن نمره داد. ما معتقدیم که صدا و سیما یک رسانه ملی برای همه اقشار است.
وی افزود: میزان مخاطبان سریالها در تمام دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد و برای یک فیلم تا ۱۰ درصد است و یک فیلم در نوبت اول پخش تنها ۳ درصد مخاطب دارد و در پخشهای بعدی مخاطلب بیشتر میشود این قانون در ایران نیز درست است.
ضرغامی افزود: متاسفانه یکی از اشکالات این است که افراد برنامهای که مناسب سن آنهاست نمیبینند و به سراغ برنامههایی میروند که مناسب سن آنها نیست. به طور مثال ما همزمان یک سریال طنز و یک سریال طنز فاخر پخش کردیم اما آن سریال طنز فاخر دیده نشد درحالیکه گروه بسیاری از آن سریال طنز معمولی لذت برده بودند اما باز هم از آن ایراد میگرفتند.
ضرغامی با اشاره بر اینکه مهم برای ما در صدا و سیما حفظ خط رضایت است، افزود: حفظ این خط رضایت بسیار سخت است زیرا در جامعه ما افرادی هستند که معتقدند که خانمها نباید در تلویزیون خبر بگویند و بعضی معتقدند که صدا وسیما باید از این بازتر شود یا گروهی معتقدند که نباید منبرها و مداحیها در تلویزیونها پخش شود درحالیکه این منبرها و مداحیها در تلویزیون ۲۰ درصد مخاطب دارد.
رئیس سازمان صدا و سیما حفظ وحدت ملی را بسیار مهم دانست و افزود: بسیاری از سخنان مراجع و مداحها را که در یک مسجد برای هزار نفر گفته میشود و یا در یک حسینیه ایراد میشود را نمیتوان به صورت عمومی پخش کرد. به طور مثال آیت الله وحید خراسانی سخنرانیهای خوبی در قم ایراد کردند اما زمانی که ما فیلم آن را گرفتیم و میخواستیم پخش کنیم هم خود ایشان و هم ما به این توافق رسیدیم که بخشی از صحبتها که برای عموم مناسب نیست؛ پخش نشود. به طور مثال ما حرفهایی که به شیعه و سنی ضربه بزند را پخش نمیکنیم و یا بعضی مداحیها و مراسمهایی که در بیت مقام معظم رهبری برگزار میشود را پخش نمیکنیم و نظر ایشان هم همین است.
وی درباره پخش نکردن جدال محمود احمدینژاد (رئیس جمهور) و علی لاریجانی (رئیس مجلس) گفت: یکی از سیاستهای ما این است که آرامش در کشور برقرار باشد. حال اینکه در یک جلسه دو رئیس قوه با هم دعوا و جدل میکنند و صحبتهای آنها میتواند باعث تشنج در جامعه شود، درست نیست که ما این صحبتها را پخش کنیم. یکبار این صحبتها از رادیو پخش شد و باعث مسائلی در جامعه شد چرا باید دوباره آنها را پخش کنیم و تشنج درست شود؟
ضرغامی با اشاره به جایگاه صدا و سیما افزود: در بسیاری جاها صدا و سیما تریبون نظام است و میثاق صدا و سیما و همه ما حفظ قانون اساسی و احترام به قانون اساسی است.
رئیس سازمان صدا و سیما در پاسخ به سوالی پیرامون تمرکزگرایی و مطلقگرایی صدا و سیما و عدم وجود تلویزیون خصوصی گفت: در زمان مجلس ششم شورای اسلامی که مجلس در دست اصلاحطلبان بود و در جریان بازنگری قانون اساسی ازجمله افرادی که اعتقاد داشتند باید بحث رسانهای به صورت متمركز در صدا و سیما باشد افرادی همانند موسوی خوئینیها و عبدالله نوری بودند. این اصلاحطلبان بودند که در بازنگری قانون اساسی؛ تمرکز را با استدلال در صدا وسیما خواستار شدند.
ضرغامی افزود: امروز یک جنگ رسانهای بین ایران بهعنوان جبهه اسلام و غرب وجود دارد و ما در این جنگ تلاش داریم پیروز شویم. حسنین هیکل(نویسنده بزرگ مصری) میگوید ایران یکبار در دوره خشایارشاه و یکبار در دروه انقلاب اسلامی و با ولایت فقیه توانست سواحل مدیترانه را فتح کند.
رئیس سازمان صدا و سیما در پاسخ به سوال گروهی از دانشجویان پیرامون انتخابات سال ۸۸ و مباحثی که بعدا مطرح شد، گفت: مبادا علاقه ما به یک فرد و جناح باعث شود تا ما حقایق را نبینیم. در جریان انتخابات سال ۸۸، ۴۰ میلیون نفر رای دادند و اگر همانطور تمام میشد برای جمهوری اسلامی یک افتخار و قدرت فوق العاده بود.
وی ادامه داد: بعداز انتخابات بعضی نامزدها درحالیکه فرم ثبت نام را تکمیل کرده بودند و با تکمیل این فرم اعلام کردند که قانون اساسی را قبول دارند، دست به رفتارهای دیگری زدند و حتی زمانی که مقام معظم رهبری با اختیار خود دستور بازشماری صندوقها را دادند، بازشماری را نپذیرفتند.
وی ادامه داد: فردای روز انتخابات من با میرحسین موسوی و مهدی کروبی جداگانه دیدار کردم و مفصل حرف زدم. به آنها گفتم که از نظر ما و با آماری که از آرا اعلام شده؛ نتایج همین است. به میرحسین موسوی اعلام کردم که شما ۲۰ سال از عرصه سیاست کنار بودید و کسی شما را نمیشناخت و فقط گاهی نامههایی به مقام معظم رهبری در نقد عملکرد سیاستهای دولت اصلاحات مینوشتید اما شما امروز ۱۳ میلیون رای دارید و این ۱۳ میلیون برای یک حزب آمار خوبی است و اگر روی آن کار کنید برای دوره بعد موفق میشوید.
وی ادامه داد: به میرحسین موسوی گفتم با یک مجری در یک برنامه زنده حضور پیدا کند و حرف بزند اما ایشان این مطلب را قبول نکرد و گفت: من میخواهم تنهایی بیانیه بخوانم. من نیز به موسوی گفتم که شما نمیتوانید به تنهایی بیانیه بخوانید.
ضرغامی با اشاره به دیدار خود با کروبی گفت: من با کروبی رفاقت و دوستی زیادی داشتم زیرا کروبی در مجلس ششم لطف زیادی به ما کرد و توجهی که او به صدا و سیما داشت؛ در مجلس هفتم و هشتم نبود و من باکروبی دوست بودم. کروبی در مجلس ششم جلوی بسیاری از تنگ نظریها را گرفت. اما وقتی در مجلس ششم خلاف قانون تحصن میکنند و قانون را قبول ندارند، طبیعی است که نمایندهای که تحصن کرده نمیتواند در دور بعد کاندیدا شود یا نماینده مجلس شود.
رئیس صدا وسیما افزود: در دورهای که سیدمحمد خاتمی و ناطق نوری باهم رقابت میکردند و خاتمی برنده انتخابات شد، ناطق به او تبریک گفت و کشور یک دست شد و همه تبعیت کردند یا در دوره اصلاحات موسوی لاری به عنوان وزیر کشور آرا را اعلام کرد و در سخنان خود نیز از صدا و سیما تشکر کرد.
ضرغامی ادامه داد: به من میگویند که چرا آمار آرای انتخابات را در سال ۸۸ در ساعت ۲ نیمه شب اعلام کردیم. در آن زمان شبکه بیبی سی برنامههای خود را تا صبح ادامه داد و ساعت ۱۲ اعلام کرده بود که رای اول انتخابات از آن کیست و ما باید اطلاع رسانی سریع انجام میدادیم.
وی درباره حضور اصلاحطلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: امروز من صریح میگویم که اصلاحطلبان هیچ مشکلی برای حضور در انتخابات ندارند. من با آنها جلسه داشتم و میدانم که آنها با چند کاندیدا در انتخابات شرکت میکنند و مقام معظم رهبری نیز هیچ مخالفتی با حضور آنها ندارد و اصلا نظر ایشان مخالفت با حضور اصلاحطلبان نیست. اما باید یک فاصلهگذاری بین اصلاحطلبان با کسانی که قانون اساسی و نظام را قبول ندارند، گذاشته شود.