خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی:

مجلس همچنان با مرحله دوم یارانه‌ها مخالف است

مجلس همچنان با مرحله دوم یارانه‌ها مخالف است
کد خبر : ۴۴۵۶۶

خیلی‌ها اعتقاد داشتند که طرح هدف‌مندی یارانه‌ها باید به صورت شیبدار و در طول مدت زمان مشخصی اجرا شود ولی دولت با این حرف که مرگ یکبار و شیون هم یکبار، بر این نظر بود که این طرح به یکباره انجام شود.

ایلنا: عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: در برنامه هدفمندی یارانه‌ها بیش از ۸۱ هزار میلیارد تومان به مردم پرداخت شد و این در حالی است که کل درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی چون گاز، برق و بنزین کمتر از ۳۰ میلیارد تومان بود لذا مجلس با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها مخالف است مگر آنکه در سال ۹۲، بودجه بدون یارانه‌ها در نظر گرفته شود و شرایط برای اجرای مرحله دوم مهیا باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حیدرپور در نشست حزب حامیان ولایت با بیان اینکه امام خمینی بار‌ها تاکید کرده بودند که جنگ هیچ‌گاه تمام نشده است و دشمن همواره به دنبال زدن ضربه به کشور است، گفت: دلیل موفقیت ما در جنگ تحمیلی پیروی از آرمان‌های امام بود و حالا نیز باید چنین باشد و شنوای حرف رهبری باشیم.

نماینده مردم شهرضا در مجلس دهم درباره فشار اقتصادی حاکم در کشور اظهار کرد: وضعیت گرانی و فشار اقتصادی امروز به سختی سال ۵۹ و ۶۰ نیست؛ ما روزهایی را تجربه کردیم که نان برای یک ماه نیز نداشتیم ولی حالا انبارهای سیلو برای یک سال ذخیره گندم دارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: در زمان انقلاب ما تمامی تسلیحات را از سایر کشور‌ها وارد می‌کردیم ولی اکنون و در تولید تسلیحات توانمند شده‌ایم.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات اقتصادی کشور محصول مشکلات اقتصادی و تحولات در دنیا است، افزود: درطول ۸ سال گذشته بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد دلار در‌آمد داشته‌ایم لذا یک صندوق توسعه ملی ساختیم تا این درآمد‌ها را برای کشور پس‌انداز کنیم که بخشی از آن صرف گازکشی در روستا‌ها، جاده‌کشی‌ها و سایر خدمات شهری شد و بی‌شک وقتی که این حجم پول در کشور خرج شد افزایش نقدیگی را به دنبال خود آورد؛ پس نمی‌توان گفت که کسی در این گرانی مقصر است.

حیدرپور درباره برنامه هدفمندی یارانه‌ها، تاکید کرد: در زمان طرح برنامه هدفمندی یارانه‌ها، با جمع‌آوری اطلاعات مدون به این امر پرداختیم که خیلی‌ها اعتقاد داشتند که این طرح باید به صورت شیبدار و در طول مدت زمان مشخصی اجرا شود ولی دولت با این حرف که مرگ یکبار و شیون هم یکبار، بر این نظر بود که این طرح به یکباره انجام شود.

وی ادامه دارد: خوشبختانه مردم در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها خوب عمل کردند ولی قیمت‌ها آرام آرام بالا رفت ولی نمی‌توان برنامه هدفمندی یارانه را مقصر اصلی این گرانی‌ها دانست بلکه بخشی از این مشکلات از تحولات دنیا تاثیر گرفته است.

نماینده مردم شهرضا تصریح کرد: از ابتدای سال، قانون بودجه ۹۱ به مجلس آمد؛ در سال گذشته بنا بود که از کل درآمد ۴۸ هزار میلیارد که ۸ هزار میلیارد به صورت عوارض و ۴۰ هزار میلیارد نقدی به حساب صندوق توسعه ملی برود و امسال نیز در ابتدا قرار بود ۱۳۵ هزار میلیارد در نظر گرفته شود ولی در ‌‌نهایت ۶۶ هزار میلیارد تومان تصویب شد که با توجه به بودجه ۱۰ هزار میلیاردی جهت گندم، در ‌‌نهایت ۵۶ میلیارد تومان به صندوق ریخته شد.

وی ادامه داد: اگر وظیفه تفاوت قیمت بین ۴۸ هزار میلیارد سال گذشته و ۵۶ هزار میلیارد امسال را به دولت واگذار می‌کردیم بدون شک مشکلی را به همراه داشت لذا یک اصلاحیه را در مورد یارانه در نظر گرفتیم تا مرحله دوم یارانه‌ها اجرا نشود.

حیدرپور ضمن اشاره به پرداخت ۸۱ هزار ملیارد تومان به مردم در مرحله اول هدفمندی یارانه، تاکید کرد: کل درآمد گرانی گاز، برق و بنزین کمتر از ۳۰ میلیارد تومان بوده است؛ در واقع قانونی که با هدف کمک مالی به دولت تصویب کرده بودیم فشار بیشتری را به دولت وارد کرد و مجلس با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها مخالف است مگر آنکه در سال ۹۲ بودجه بدون یارانه‌ها در نظر گرفته شود و شرایط برای اجرای مرحله دوم مهیا باشد، اصلاحیه یارانه‌ها را صادر می‌کنیم.

نماینده مردم شهرضا با اشاره به اینکه ما مشکلات مردم را می‌دانیم، اظهار کرد: اکنون در اجرای مرحله دوم یارانه بحثی بین دولت و مجلس وجود دارد و مجلس معتقد است اجرای مرحله دوم یارانه‌ها مشکلات را بیشتر می‌کند.

وی ضمن اشاره به تاکید رهبری در توجه به وضعیت اقتصادی طبقات پایین در چند ماه اخیر، خاطرنشان کرد: رهبری بار‌ها تاکید کرده‌اند که باید به گونه‌ای به فکر مشکل اقتصادی این قشر ضعیف باشیم؛ با توجه به این گفته‌ها باید با ارائه تسهیلات همچون کالاهای مورد نیاز زندگی به عنوان عیدی بتوانیم شرایط اقتصادی این قشر را بهبود بخشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: به منظور تحقق گفته‌های اول به تعیین دهک اول، دوم و سوم پرداختیم و این طرح در دست بررسی است.

حیدرپور درباره بودجه امسال، خاطرنشان کرد: فکر می‌کردیم درآمد امسال به ۱۵۰ هزار میلیارد برسد ولی در ‌‌نهایت درآمد کشور ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود و پیش‌بینی ما از بودجه سال آینده این است که وضعیت بهتر از امسال نباشد.

وی ادامه داد: با توجه به فشارهای اقتصادی حاکم در دنیا ما باید به دنبال تکیه بر خود باشیم لذا نباید عملیات توسعه را بیش از حد توان بر دوش بگیریم.

وی ضمن ابراز امیدواری از تهیه برنامه بودجه و طرح برنامه حمایت از طبقات ضعیف کشور، تصریح کرد: تا اردیبهشت سال آتی به یک جمع‌بندی نهایی می‌رسیم تا وضعیت اقتصادی را برای قشر ضعیف جامعه بهبود بخشیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز