علوی تبار در مصاحبه تفصیلی با ایلنا مطرح کرد:
ضرورت تشکیل "شورای عالی تصمیمگیری" برای اصلاح طلبان
تشکیل ترکیبی از بزرگان این جناح از جمله موسوی خوئینیها، خاتمی و عبدالله نوری میتواند تاثیرگذار باشد/هیچ اصلاحطلبی برانداز نیست/اقتصاد فعلی یک اقتصاد سیاسی گروه محور است.
علیرضا علوی تبار فعال سیاسی اصلاح طلبی است که پیش از این سردبیر روزنامه صبح امروز بود. وی که معتقد است باید برای انسجام اصلاح طلبان شورایی تحت عنوان شورای عالی تصمیم گیری تشکیل شود، تصریح میکند: باید شورایی تشکیل شود که بتواند همه گروههای اصلاح طلب را نمایندگی کند و علاوه بر این برخی از نیروها که در تشکل های اصلاح طلبان حضور ندارند به کار گیرد.
علیرضا علوی تبار در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار ایلنا، در خصوص چگونگی انسجام و حفظ ارتباطات اصلاح طلبان با یکدیگر تاکید کرد: ارتباطات اصلاح طلبان با یکدیگر قطع نشده و احزاب اصلاح طلب همچنان زیر نظر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فعالیت میکنند اما متاسفانه این ارتباطات با بدنه اصلاحات به ویژه در شهرستانها تا حد زیادی محدود شده است به گونهای که برخی گروههای اصلاح طلب حتی قادر به انتشار اطلاعیه نیستند.
ضرورت تشکیل "شورای عالی تصمیم گیری" برای اصلاح طلبان
وی با طرح موضوع تشکیل شورای عالی انتخابات برای اصلاح طلبان تصریح کرد: گفتوگوها میان اصلاح طلبان انجام میشود اما به نظر من ما نیاز به تشکیل چیزی تحت عنوان «شورای عالی تصمیم گیری» برای اصلاح طلبان داریم. شورایی که تشکلهای موجود را در بر گیرد و علاوه بر این به افزودن برخی نیروها که در تشکلهای موجود نیستند، کمک کند.
علوی تبار ادامه داد: به عبارت دیگر باید شورایی تشکیل شود که بتواند همه گروههای اصلاح طلب را نمایندگی کند و البته مهمترین گام این است که ضابطه مشخصی برای بودن در دایره اصلاحات وجود داشته باشد و اینگونه نباشد که صرف ادعای اصلاح طلب بودن بتوان در این تشکل حاضر شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه فردی که منتقد وضع موجود نباشد، اصلاح طلب نیست، گفت: اولین شاخصه یک اصلاح طلب منتقد وضع موجود بودن است اما شرطهای دیگری همچون استفاده از روشهای تصمیم گیری دموکراتیک و مردم سالاری، نفی قهر و پذیرش ایران به عنوان محل فعالیت و دفاع از تمامیت ارضی، تکیه بر شهروندان ایرانی به عنوان نیروی اصلی تغییرات، شرط اصلی اصلاح طلبی به شمار میرود. در صورتیکه فردی از یکی از آنها محروم باشد، نمی تواند خود را اصلاح طلب بنامد.
هیچ اصلاح طلبی برانداز نیست
وی با تاکید بر اینکه هیچ اصلاح طلبی برانداز نیست، عنوان کرد: اصلاح طلب کسی است که روش مسالمت جویانه دارد و فعالیت در چارچوب قوانین جاری کشور را پذیرفته است.
وی در بیان دلایل استفاده از عنوان برانداز برای اصلاح طلبان توسط برخی از افراد تصریح کرد: کسانی که این مساله را مطرح میکنند در پی این هستند تا نیتی را به کسانی که مخالفشان بوده و غیرقانونی عمل نمیکنند، نسبت دهند.
علوی تبار اضافه کرد: برخی که به دنبال حذف اصلاح طلبان از عرصه هستند، وقتی هیچ اشکال قانونی در رفتار آنها مشاهده نمیکنند بر اساس نیت افراد شروع به اظهار نظر در این رابطه میکنند در حالیکه این کار غیرقانونی خواهد بود چرا که فقط خدا است که میتواند بر اساس نیات افراد تصمیم گیری کند و برخی افراد نباید خود را در جایگاه خدا قرار دهند.
علوی تبار با اشاره به شعارهای اصلاح طلبان اظهارداشت: اصلاح طلبان در زمان ورود خود به عرصه اداره کشور شعارهایی داشتند که یکی ازآنها خط مشی گذاشتن بر اساس دستاوردهای علمی بود. به عبارت دیگراصلاح طلبان میگفتند باید خط مشیهای عمومی بر اساس تئوریهای علمی و روابط علمی میان نظریات اجتماعی صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه نظریات اجتماعی از صفر شروع نمیشود، گفت: کسی که از صفر شروع کند حتی اگر خیلی هم باهوش باشد در آخر چرخ چاه را اختراع خواهد کرد. دولت فعلی هم میخواست از صفر شروع کند و بدون تئوری وارد خط مشی گذاری بشود که دیدیم در آخر هم چرخ چاه را اختراع کرد. در واقع وضعی که بر سر اقتصاد آمد حاصل همین بیتئوری کار کردنها است.
این روزنامه نگار ایرانی با تاکید بر اینکه دولت فعلی همه بانکها را میلیاردر کرد، اذعان داشت: همانطور که مشاهده میکنیم در این دوران مثل قارچ، بانک تولید شد چرا که سود خالصی برای آنها توسط دولت تامین میشد و این با بدیهیات اقتصاد مغایر بود. یا اینکه در تعدیلهای ساختاری همچون اجرای هدفمندی یارانه ها، امر مهم کنترل هزینههای دولتی است در حالیکه دولت در شرایطی دست به این تعدیل ساختاری زد که اتفاقا از سوی دیگر بیشترین ریخت و پاشها را داشت که نتیجه آن نیز وضعیت امروز اقتصاد است.
اقتصاد فعلی یک اقتصاد سیاسی گروه محور است
وی با تاکید بر اینکه تیم احمدینژاد از دل راست تندرو بیرون آمده است، گفت: راست تندرو مدعی بودند که نیاز به علم اقتصاد برای اداره کشور وجود ندارد و با تشخیص فردی میتوان این کار را انجام داد.
علوی تبار با بیان اینکه دولت فعلی با ملاحظات و منطق اقتصادی تصمیم گیری نمیکند، اظهار داشت: به گفته خود اصولگرایان،تکیهگاه اصلی تیم(Band) احمدینژاد اقتصاد غیر شفاف است بنابراین تصمیماتی را اتخاذ میکند که این بخش بیشترین استفاده را ببرد.
وی اقتصاد فعلی کشور را یک اقتصاد سیاسی گروه محور دانست و تصریح کرد: از زمان جنگ این تصور بود که اتفاقاتی در کشور رخ داده است که علوم اجتماعی قادر به پاسخ آن نیست. در حالیکه علیرغم این ادعا من معتقدم هیچ اتفاقی در کشور رخ نداده است که با تئوریهای علوم اجتماعی نتوان آن را توضیح داد.
مشکل اصلاحطلبان فردیت گرایی آنهاست
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین با اشاره به تنوع نظرات میان اصلاح طلبان تصریح کرد: تنوع درونی اصلاح طلبان یک امر طبیعی است اما چگونگی کنترل آن یک درس تاریخی است که باید از انتخابات سال ۸۴ دریافت کنیم. من معتقدم که اصلاح طلبان باید با یکدیگر گفتوگو کنند و بر اساس توافق کاندید معرفی کنند. برای شروع این گفتوگو هم در کل ترکیبی از بزرگان این جناح از جمله موسوی خوئینیها، خاتمی و عبدالله نوری میتواند تاثیرگذار باشد. البته قرار نیست کار به این افراد ختم شود اما آنها میتوانند نقطه شروع باشند.
علوی تبار یکی از مشکلات اصلاح طلبان را تشخص یافتگی آنها معرفی کرد و گفت: در جریان اصلاحات هر کس برای خود فردیت دارد به عبارت دیگر میتوان گفت هدایت آنها دشوار است.
وی افزود: البته از سوی دیگر معتقدم اصلاح طلبان نیز باید افرادی را که در انتخابات به شکل فردی وارد شده و محاسبات را به هم میریزند با ساز و کارهای مشخصی تنبیه کنند. و این به معنای حذف نیست ما باید هزینههای تصمیمات خود را بپذیریم اصلاح طلبان نیز باید مکانیزمهای کنترل جمعی برای خود داشته باشند.
علوی تبار با تاکید بر ضرورت تشکیل شورای عالی اصلاحات تصریح کرد: این شورا وظیفه دارد پس ازتصمیم گیری عمل کرده و در مواردی که مخالف عمل عدهای بود آن را با قاطعیت اعلام کند.
وی تصریح کرد: مردم ما تجربههای زیادی کسب کردند و بر اساس منافع خود تصمیم میگیرند برای همین وقتی عدهای با شعار آوردن پول نفت بر سفرههای مردم وارد شدند با اقبال مردم مواجه شدند.
علوی تبار با تاکید بر اینکه پذیرش مدیریت این کشور شجاعت میخواهد، گفت: در این شرایط هر کس روی کار بیاید از روز اول باید مشکلات را به مردم بگوید که البته این مشکلات هم بیراه حل نیست. علاوه بر این روی کار آمدن یک اصلاح طلب در این شرایط برای کشور یک نعمت است.