خبرگزاری کار ایران

دبیر کل حزب اسلامی کار:

سیاست‌های اقتصادی غیر علمی، هزینه کلانی به کشور وارد کرد

سیاست‌های اقتصادی غیر علمی، هزینه کلانی به کشور وارد کرد
کد خبر : ۲۳۳۸۱

۶۰۰ میلیارد دلاردرآمد هزارمیلیاردی نفت ما در۶ سال گذشته بوده است/با این مقدارمی‌توان کشوری را از نو ساخت/ باید به سمت اعتماد سازی متقابل و گفتگو پیش رویم.

دبیر کل حزب اسلامی کار معتقد است «سیاست‌های اقتصادی غیر علمی» باعث تحمیل هزینه غیر مفید و مخرب ۶۰۰ میلیارد دلار  نفتی، طی شش سال گذشته به كشور شده است.

حسین کمالی در گفت و گو با ایلنا تصریح کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور به تحریم‌ها برمی‌گردد و بخش دیگر ناشی از سیاست‌های نادرست اقتصادی دولتمردان است. یک زمانی ما نفت را بشکه‌ای ۷ دلار می‌فروختیم که ۳ دلارش خرج استخراج آن می‌شد. در کل صد سال گذشته درآمد نفتی کشور هزار میلیارد دلار بوده که ۶۰۰ میلیارد دلار آن در ۶ سال گذشته بوده است. با این مقدار ارز می‌توان کشوری را از نو ساخت.

وی تصریح کرد: نتیجه سیاست‌های اقتصادی دولت و روش‌های غیر علمی که به کار می‌برد نمی‌توانست نتیجه‌ای بهتر از این داشته باشد و سرمایه ملی از بین رفت. حداقل کاری که دولت می‌توانست برای نجات تولید ملی انجام دهد پرداخت آن ۳۰ درصد کمکی بود که از محل یارانه‌ها درنظر گرفته شده بود. باید برای طبقات ضعیف‌تر برخی از خدمات را به شکلی ارائه می‌دادند تا این اقشار حداقل‌ها را داشته باشند.

وزیر کار دولت‌های سازندگی و اصلاحات با انتقاد از سیاست خارجی دولت، اظهار داشت: ما در یک تعامل مناسب باجامعه بین المللی قرار نداریم و آن هم به دلیل نظام تک قطبی است که در دنیا جریان دارد. کشورهای مختلف دنیا به تبع سیاست‌های آمریکا فشارهایی را به ایران وارد می‌کنند اعم از اینکه به آن اعتقاد داشته باشند یا از ترس پیامد‌های احتمالی با امریکا همراهی می‌کنند. تعداد کشورهایی که از این پدیده فاصله گرفته‌اند اندک است.

او در ادامه افزود: در این شرایط جامعه فشاری را تحمل می‌کند که به دلیل سیاست‌هایی است که در برخی موارد به نادرستی در زمینه انرژی هسته‌ای اتخاذ کرده‌ایم. غربی‌ها با بی‌اعتمادی با ما برخورد می‌کنند. امروز نگرانی‌های اسرائیل با تبلیغات غربی‌ها تا حدودی به نگرانی‌های جامعه بین المللی تبدیل شده و بر همین اساس علیه کشور ما قطع نامه‌هایی صادر شده است. ممنوعیت‌های ایجاد شده در بخش‌های مختلف کشور اعم از وضع معیشت مردم، تولید ملی و حتی دارو اثر گذار است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن تاکید بر لزوم گفتگو با جامعه جهانی بیان کرد: وقتی شما وارد مجادله‌ای می‌شوید باید آمادگی رویارویی با عوارض آن را نیز داشته باشید. اینکه سیاست خارجی ما درست است یا نه، یک بحث است و اینکه آثار این سیاست بر جامعه چه خواهد بود بحث دیگری است. ما باید به سمت اعتماد سازی متقابل و گفتگو با حفظ منافع ملی پیش برویم تاجامعه جهانی را برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای متقاعدکنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز