خبرگزاری کار ایران

نوربخش در پاسخ به ایلنا:

تأمین اجتماعی از ترس وقوع بحران، ابزارهای دریافت طلب از کارفرمایان را به کار نمی‌گیرد

تأمین اجتماعی از ترس وقوع بحران، ابزارهای دریافت طلب از کارفرمایان را به کار نمی‌گیرد
کد خبر : ۲۴۶۸۶۰

«استاندار به من زنگ زد و من این ملاحظه را رعایت کردم. رفته بودند حساب آب و فاضلاب آنجا را بسته بودند. البته این حق سازمان است اما ایثاری که در سازمان انجام می‌شود همین مساله است که با این شرایط تعهداتش را انجام می‌دهد.»

مدیرعامل تامین اجتماعی گفت استفاده سازمان تامین اجتماعی از ابزارهای قانونی برای اخذ مطالبات بیمه‌ای از کارفرمایان منجر به بحران اقتصادی در کشور می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمدتقی نوربخش» صبح امروز(چهارشنبه ۸ بهمن) در نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها در پاسخ به خبرنگار ایلنا که پرسید «هر روز در رسانه‌ها ده‌ها خبر ز اعتراض کارگران واحدهای تولیدی منتشر می‌شود که علاوه بر حقوق معوقه، بیمه معوقه نیز دارند. به طور مثال بیمه کارگران نورد و لوله صفا، آبفای اهواز، گسترش مانا ساز، معدن طرزه، ذوب آهن ملایر، خدمات ریلی طبس و… چندین ماه است که به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. چرا سازمان این کارگران را مطابق با ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی به حساب خودش بیمه نمی‌کند؟ همچنین چرا سازمان از اختیاراتش در ماده ۵۰ به منظور اخذ حق بیمه از کارفرمایان استفاده نمی‌کند؟»، گفت: مشکل سازمان این است که هم باید افراد تحت پوشش را مدیریت کند و هم باید مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور را مدنظر قرار دهد. سازمان در حال حاضر حدود ۶ هزار میلیارد تومان مطالباتی دارد که قطعی است. آیا شما تصور می‌کنید در شرایطی که کارگاه‌های تولیدی کشور با مشکلات بسیار زیادی مواجه‌اند، حسابشان را ببندیم؟ آنهم در شرایطی که بیشتر آن‌ها کارگر شهرداری‌ها هستند و خدمات شهری ارائه می‌دهند؟

او افزود: ما می‌توانیم حساب‌های آن‌ها را ببندیم و مطالبات خودمان را برداشت کنیم اما اتفاقا یکی از پیچیدگی‌های کار در سازمان این است که همه مسائل را باید با هم دید. می‌دانید که این کار برای جامعه کارگری، بحران‌های اقتصادی ایجاد می‌کند. ما اینگونه ملاحظات را لحاظ می‌کنیم تا خدایی نکرده به تولید و خدمات شهری و… آسیب جدی وارد نیاید.

این مقام دولتی با اشاره به بیمه کارگران ساختمانی، گفت: امسال تنها یک سوم منابع بیمه کارگران ساختمانی وارد سازمان شد اما آیا ما می‌توانستیم بیمه نیمی از آن‌ها را قطع کنیم؟ شما تصور کنید من بیمه ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی را قطع می‌کردم…

مدیرعامل تامین اجتماعی با اشاره به جبران کسری بودجه ۵ هزارمیلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی در سال گذشته، بیان کرد: ما برای جبران بودجه، اسکناس چاپ نکردیم و حتما یک اقداماتی انجام دادیم. آن اقدامات باید همراه باشد با تبعات اجتماعی‌اش. برای مثال حدود دو هفته پیش گروهی از تهران به یکی از استان‌های کشور رفتند و مطالبات سازمان را خواهان شدند. بر اساس ماده ۵۰ حساب‌ها را بستند که این اقدام‌شان مشکل جدی ایجاد کرد. استاندار به من زنگ زد و من این ملاحظه را رعایت کردم. رفته بودند حساب آب و فاضلاب آنجا را بسته بودند. البته این حق سازمان است اما ایثاری که در سازمان انجام می‌شود همین مساله است که با این شرایط تعهداتش را انجام می‌دهد.

نوربخش تصریح کرد: ما از اهرم ماده ۵۰ استفاده می‌کنیم اما با در نظر گرفتن مشکلات مملکت، مشکلات کارفرمایان و حتی مشکلات کارگران. فرض کنید کارخانه‌ای ۵ هزار میلیارد تومان به سازمان بدهکار است. اگر من حسابش را ببندم و طلبم را برداشت کنم، خط تولید کارخانه متوقف می‌شود و از آن طرف یکسری بیکاری می‌شوند که بعد‌تر باید بیمه بیکاری‌شان پرداخت شود. این جدا از آسیب‌های اجتماعی و انسانی تعطیلی کارخانه است.

مدیرعامل تامین اجتماعی در عین حال گفت: ما در بسیاری از مواقع ماده ۳۶ را رعایت می‌کنیم. مثلا برای بیمه کارگران ساختمانی یا قالیبافان منابعی به سازمان وارد نمی‌شود اما ما دفترچه‌‌های آنها را مهر می‌زنیم. البته ما اینجا دو بحثداریم. یکی بیمه و یکی سنوات. سنوات مربوط به اداره کار است که در کمیسیون ماده ۱۴۸ قانون کار نسبت به آن تصمیم گیری می‌شود اما ما راجع به دفترچه بیمه سعی می‌کنیم ماده ۳۶ را رعایت کنیم و نظارت هم می‌کنیم اما اگر جایی این ماده رعایت نشده است بگویید تا بررسی کنیم.

گفتنی است ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی می‌گوید «تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم‌پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود.»

همچنین ماده ۵۰ این قانون به تشریح اختیارات سازمان تامین اجتماعی برای اخذ مطالباتش از کارفرمایان می‌پردازد.

ارسال نظر