خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت:

نادانسته‌ها عامل ایجاد شایعات در رابطه با ویروس کرونا شده است

نادانسته‌ها عامل ایجاد شایعات در رابطه با ویروس کرونا شده است
کد خبر : ۹۹۴۱۱۶

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: نادانسته‌های ما در رابطه با ویروس کرونا، در جهان بیشتر از دانسته‌ها بود و این موضوع شرایطی را فراهم کرد که شایعات و اطلاعات نادرست به جامعه تزریق شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت در شانزدهمین دوره سمپوزیوم بین‌المللی روابط عمومی ایران با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر تمام ابعاد زندگی مردم در ایران و جهان، بیان کرد: شیوع ویروس کرونا در جهان علاوه بر اینکه سلامتی مردم را تهدید کرد، بسیاری از ساختارهای اقتصادی و اجتماعی را دگرگون کرده و پس از گذشت ماه‌ها مبارزه با این ویروس آن چیزی که بیش از همه اهمیت خودش را نشان می‌دهد این ارتباطات است، ارتباطات موثر جامعه علمی با مردم و ارتباط رسانه‌ها با مردم و خود مردم با مردم و حکومت و همچنین ارتباط همه‌ی کشورها در تبادلات علمی، پزشکی و اجتماعی نیز مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: نظام‌های سلامت در بحران این اپیدمی راهی جز برقراری ارتباط موثر جهت اغناسازی مردم جهت آگاهی رسانی ندارند، بنابراین همه‌ی ما با پدیده‌ای نو مواجه شدیم که همه‌ی ما را غافلگیر کرد و نقش روابط عمومی‌ها این بود که این پدیده نو را برای مردم آشنا کنند.

لاری افزود: مشکل دیگری که در این راه پیدا شد، بعد از این آشناسازی به علت طولانی شدن اپیدمی همه‌ی روابط عمومی‌ها تلاششان بر این بود که این پدیده‌ی نو را برای مردم آشنا کنند و بعدا بحث عادی انگاری مطرح بود.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم با روش های نوین همراه با صراحت و شفافیت این پدیده تازه را همچنان برای مردم تازه نگه داریم، بنابراین روابط عمومی و ارتباط موثر با رسانه و جامع یکی از عوامل ضروری در مسیر مبارزه با این ویروس است که باید به درستی از آن استفاده شود.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: موضوع شروع کرونا شاید یک فرصت بود تا جایگاه روابط عمومی در دنیا نشان داده شود که چقدر حائز اهمیت است و باید به آن اهمیت بیشتری داد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که مردم وقتی با حواس پنجگانه چیزی را لمس نکنند نمی‌توانند با آن مسئله ارتباط برقرار بکند و در کنار این موضوع پیچیدگی خود ویروس کرونا مسئله را سخت‌تر کرده بود، چون وقتی مردم نتوانستند ویروس را لمس کنند و نادانسته‌های ما در جهان بیشتر از دانسته‌ها بود، این موضوع شرایطی را فراهم کرد که شایعات و اطلاعات نادرست به جامعه تزریق شود.

لاری افزود: در این شرایط باز نقش روابط عمومی‌ها بسیار موثر است که چطور با سرعت، دقت و صراحتی که می‌توانند داشته باشند این اطلاعات درست را در جامعه تزریق کنتد و این کار آنقدر باید با هوشمندی و دقت و سرعت صورت بگیرد که آن شایعات و اطلاعات نادرست که به شکل نقاط انسدادی در جامعه جریان دارد با سرعت از آن عبور کنند. البته این چیزی نیست که در یکشبه بتوان به آن دست یافت و در نظر داشته باشید که این قطعاً تنها و آخرین بحران جامعه ما نخواهد بود و فقط ما از این موضوع درس گرفتیم که اعتماد بین مردم و حکومت‌ها بسیار مهم است.

وی در پایان گفت: وزارت بهداشت از ابتدای مبارزه با ویروس کرونا به بحث پیشگیری و ارائه‌ی آموزش در مواجهه با ویروس اقدام کرد و این مسیر همچنان ادامه دارد به هر حال جهان امروز با جهان قبل از کرونا متفاوت است و باید تمام ابعاد زندگی را با کووید ۱۹ مطابق کرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز