در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
عدم ارتباط با همسالان در مدرسه، آسیب جدی کرونا به دانش آموزان است
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: کرونا آسیب جدی برای دانش آموزان داشته است، زیرا آنها در مدرسه و ارتباطی که با همسالان خود داشتهاند، شادابی و نشاط کسب میکردند اما اکنون آنها در منزل هستند.
"علی رمضانی" مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص آسیبهایی که کرونا به دانش آموزان به ویژه دختران وارد میکند و اقداماتی که برای پیشگیری از آن توسط آموزش و پرورش انجام خواهد شد، توضیح داد: حقیقت امر این است، به دلیل این که دانش آموزان دختر بیشتر از دانش آموزان پسر در منزل هستند این قضیه مورد توجه حوزههای تربیت بدنی قرار گرفت البته ما نیز در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی برنامههای متنوعی را در نظر گرفتیم که اگر بتوانیم مشارکت دانش آموزان را در برنامههایی که خودشان علاقهمند هستند، فراهم کنیم به نتایج خوبی در دوران پس از کرونا خواهیم رسید.
وی افزود: به عنوان مثال در حوزه آموزش برنامه هایی است که معلم به دانش آموزان بر اساس برنامه درسی ملی ارائه میدهد، اما فعالیتهای فرهنگی و هنری کاملاً اختیاری هستند و دانش آموزان اگر دوست داشته باشند در آنها شرکت میکنند.
رمضانی اضافه کرد: ما برای پیشگیری از آسیبها و همچنین اتفاقات از این دست، جشنواره و برنامههای متنوعی را ایجاد کردهایم، یکی از جشنوارهها، جشنواره «دختران_خانواده_گذر از کرونا» است که در سطح ملی برای اولین بار برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که دانش آموزان دختر از تبحر و دانش بیشتری در حوزه جشنوارههای فرهنگی برخوردار هستند. ما به جهت اینکه بتوانیم در این شرایط کرونا از توانمندیهای دختران استفاده کنیم از این رو این جشنواره را در یک کار مشترک از سوی وزارت آموزش و پرورش، معاونت زنان ریاست جمهوری، دفتر زنان وزارت آموزش و پرورش و همچنین معاونت فرهنگی و پرورشی انجام دادیم.لازم به ذکر است که همه دانش آموزان دختر در همه مقاطع میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
وی اظهار داشت: کرونا آسیب جدی برای دانش آموزان داشته است، زیرا دانش آموزان در مدرسه و ارتباطی که با همسالان خود داشتهاند شادابی و نشاط کسب میکردند، اما اکنون آنها در منزل هستند. دلمشغولی و نگرانیهای وزارت آموزش و پرورش در این زمینه وجود دارد که خدایی نکرده دانش آموزان آسیب جدی در این خصوص نبینند.
رمضانی خاطرنشان کرد: بر این اساس ما برنامههای بسیار متنوعی را در نظر گرفتیم که دانشآموزان را تحت پوشش آن قرار دهیم؛ یکی از این برنامهها جشنواره «دختران_خانواده_گذر از کرونا» است این جشنواره بخشهای مختلف از جمله رشته عکاسی، تهیه فیلم کوتاه، فیلم بلند داستانی، مستند و ... دارد.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر ما بتوانیم این ظرفیتها را در میان دانش آموزان به ویژه دانش آموزان دختر داشته باشیم میتوانیم به بهبود شرایط آنها بیشتر کمک کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه صدا و سیما در حوزه آموزش خوب عمل کرده، اما در حوزه تربیت نمودی نداشته است. موضوع تربیت یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری است و ایشان در فرمایشاتی که امسال در دیدار با مدیران آموزش و پرورش داشتند به این موضوع اشاره کردند. انتظار میرود صدا و سیما فضای حوزه فرهنگ و تربیت را بیشتر فراهم کند. علیرغم اینکه ما تلاشهای زیادی کردیم و جلسات متعددی با صدا و سیما گذاشتیم اما این تعاملات عایدی برای ما نداشته است.
رمضانی با بیان اینکه صدا و سیما برای تهیه برنامههای تربیتی به ما زمان بدهد، گفت: اگر صدا و سیما زمانی را در اختیار ما قرار دهد ما برنامههای متنوعی را با حضور خود دانش آموزان به ویژه دانشآموزان دختر تهیه خواهیم کرد که فضای نشاط و شادابی دانشآموزان را بیشتر میکند.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص انتخابات شورای دانش آموزی گفت: دانش آموزان علاقهمند در این حوزه کاندیدا شده اند و بیش از دو میلیون دانشآموز در این انتخابات شرکت کردهاند.