الفت در گفتوگو با ایلنا:
باور به اصل شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع در کشور ایجاد نشده است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گقت: تک تک آحاد جامعه باید به اصل شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع باور داشته باشند که متأسفانه در کشور این باور ایجاد نشده است و تا زمانی که این اصول مدنظر قرار نگیرد، برنامههای ما نیز نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
"محمدباقر الفت" معاون اجتماعی قوه قضاییه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص پیشگیری از جرائم اقتصادی توسط قوه قضاییه، اظهار کرد: قوه قضاییه حتماً در حوزه پیشگیری فعال و پیش قدم است و حدود ده سال است که کارها در حال انجام است، اما پیشگیری اصولی دارد که این اصول باید توسط تک تک آحاد جامعه رعایت شود و افراد باید به این اصول اعتقاد داشته باشند، یعنی باید به اصل شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع باور داشته باشند که متأسفانه در کشور این باور ایجاد نشده است، یعنی ما شفافیت و تعارض منافع را برای دیگران میخواهیم و زمانی که از شفافیت مالی من صحبت شود، نمیپسندم.
وی افزود: تا زمانی که این اعتقاد و باور در بین مردم ایجاد نشود که اصول پیشگیری باید در قوانین دیده شود و پیاده شود و همه به این اصول پایبند باشند، پیشگیری صورت نخواهد گرفت؛ بنابراین ابتدا اعتقاد به اصول مهم است و سپس برنامه و قوانین پیشگیرانه باید مدنظر قرار بگیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: ما برنامههای زیادی برای پیشگیری از وقوع جرم داریم، اما چون اصول محقق نمیشود، برنامههای ما نیز نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
الفت در پاسخ به سؤالی درباره پرونده اکبر طبری و جرائم وی گفت: آقای طبری مسئول قضایی نبودند و مدیر اجرایی بودند و مسئولیت نداشتند، اشتباهات او نیز مانند سایر افرادی است که در دیگر ادارات مشغول کار هستند و با او نیز برخورد و حکم صادر شده است و دادرسیهای بعدی نیز صورت خواهد گرفت.