تشکیل کمیته حمایت از خیرین در معاونت اجتماعی قوه قضاییه
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در دیدار با خیرین گفت: به منظور حمایتهای مادی و معنوی از فعالان و خیرین کمیته ای در این معاونت تشکیل خواهیم داد.
به گزارش ایلنا به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، محمد باقر الفت در جمع خیرین گفت: دلگرمی که از وجود شما برای ما ایجاد می شود وصف ناشدنی است.
الفت با بیان اینکه خیر باید توانمند باشد که کارخیر انجام دهد. کسانی که در عرصه آسیب ها کار می کنند شدیدا در معرض آسیب هستند و دچار افسردگی می شوند و خستگی مفرط بر آنها عارض می شود، افزود: من وامثال من وظیفه داریم به خیرین کمک کنیم.
او اعلام کرد: برای حمایت های مادی و معنوی از خیرینی که دچار مشکل شده اند کمیته حمایتی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل خواهیم داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بااشاره به همکاری بیش از نیم قرن نهادهای مردمی و قوه قضاییه در کاهش آسیب های اجتماعی افزود: در سالیان متمادی همکاری جدی بین قوه قضاییه انجمنهای خیریه، سمنها و نهادهای مردمی برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین، توانمندسازی و اشتغال مجرمان وجود داشته است.
الفت اظهار کرد: زندانیان از اقشار مطرود هستند که کمترین توجه به آنها می شود و کمترین گرایش برای خدمت به آنها و خدمت رسانی به اعضای خانواده های آنها وجود دارد.
او بیان کرد: همه خیرین ابتدا متوجه مسجدسازی می شوند، دنبال ساخت مراکز درمانی، مدرسه سازی، حوزه علمیه، دانشگاه ، بیمارستان و... و وقتی نوبت به زندانیان می رسد این تمایل وجود ندارد.
معاون رییس قوه قضاییه افزود: وقتی نوبت به خانواده ها می رسد خیرین خیلی دوست ندارند اعتبارات خود را در این حوزه هزینه کنند.
الفت گفت: برای اینکه خیرین را وارد عرصه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی کنیم تلاش زیادی کردیم، بخصوص در بحث زندانیان موفقیت های فوق العاده ای داشته و داریم چون با خیرینی با سلیقه، خوش فکر، که گوش های شنوا وچشم های بصیر دارند همکاری داریم.
وی با اشاره به اینکه خیرین توانایی و ظرفیت هزینه کردن وتشخیص اولویت ها را دارند اظهار کرد: شما پاسخ احساسات خود را به موقع می دهید و به موقع تکلیف اجتماعی را تشخیص می دهید واقدام می کنید.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه برای شما انسان بودن کسانی که نیازمند کمک هستند مهم است گفت: اینکه ظاهر نیازمند و فکر و عقیده اش چیست برای شما مهم نیست، شما دنبال این هستید که امانت الهی را حفظ کنید و دل خدا را شاد کنید.
آیت الله رییسی تحمل مشاهده ناهنجاری در جامعه را ندارد
الفت اظهارکرد: آیت الله رییسی انسان بسیار ظریفی است و زمانی که ناهنجاری های جامعه را می بیند نمی تواند تحمل کند و عکس العمل نشان می دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه افزود: از زمانی که آیت الله رییسی در صدر قوه قضاییه قرار گرفته به دنبال این است که دستورالعمل چگونگی همکاری نهادها و سمن ها با قوه قضاییه تدوین شود.
الفت گفت: رییس قوه قضاییه معتقد است هفتاد درصد وظایف دستگاه قضاییه قابلیت دارد با سازمان های مردم نهاد به مشارکت گذاشته شود.
او بیان کرد: آیت الله رییسی تربیت شده مکتب اهل بیت است، او می گوید با مردم کار کنید و با مردم بر مردم حکومت کنید. او معتقد است سازمان های مردم نهاد باید درحکومت کردن با نهاد حاکمیتی مثل قوه قضاییه مشارکت داشته باشند. او معتقداست ما باید سراغ آنها برویم و در سیاست گذاری ها با آنها مشارکت کنیم در قضاوت کردن، اصلاح و تربیت، کاهش آسیب ها، اصلاح بزه دیده ها با انجمن ها و نهادهای مردمی مشارکت داشته باشیم.
معاون رییس قوه قضاییه بااشاره به اینکه آیت الله ریسی می گوید سمن ها را توانمند کنیم و فعالیت آنها را تسهیل کنیم اظهار کرد، ماده 2 دستورالعمل نحوه همکاری نهادهای مردمی با قوه قضاییه که با دقت تنظیم شده ما را مکلف کرده که رویکرد مشارکت مردمی را تقویت کنیم و اگر یک جایی مانعی به غیرحق برای آنها ایجاد شد، مانع را مرتفع کنیم.
الفت گفت: ارتقای توانمندی و ظرفیت سمن ها از جمله وظایف ماست و علاوه برآن ما می خواهیم ظرفیت قوه قضاییه را در اختیار آنها قرار دهیم.
او با اشاره به اینکه سمن های ما ریشه در خانواده، بزرگ تر ها، ریش سفیدها، گیس سفیدها، محبت و اهل بیت دارند اظهار کرد: ریشه سمن ها خیلی عمیق است.معاون رییس قوه قضاییه اضافه کرد: اگر می خواهید خیری را از نفس بندازید کافی است او را از میدان بیرون بکشید و روی نیمکت ذخیره بگذارید.
الفت گفت: اگر بخواهیم خیری را منکوب کنیم کافی است چشمه احساسات او را خشک کنیم و اگر بخواهیم خیری را به حرکت دربیاوریم باید وضعیت را برایش ترسیم کنیم، با او یکرنگ باشیم، او را محرم بدانیم و به او بگوییم اقشار مختلف دچار چه وضعیتی شده اند.
وی ادامه داد: وقتی شرایط را مخلصانه در عالم برادری ترسیم کردیم آن وقت خیر به کمک هم نوعان خود می آید چون نوع دوست است.
در پایان این دیدار دوستانه بااعطای حکم توسط احمدی هنری شعبانی مدیر کل مشارکت های مردمی وسرمایه اجتماعی، دکتر احمد هوشنگی به عنوان مدیر کمیته انجمن های خیریه قوه قضاییه منصوب شد.
پس از ابلاغ دستورالعمل ریاست قوه قضاییه برای تدوین نحوه همکاری نهادهای مردمی با قوه قضاییه، 2 کمیته مردم نهاد درحوزه های سلامت و انجمن های خیریه در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل شدند.