قبادی دانا مطرح کرد:
بیشترین نابیناییهای ژنتیکی را در خراسان جنوبی و آذربایجان غربی شاهدیم
قبادی دانا گفت: در استانهای خراسان جنوبی و آذربایجان غربی بیشترین مشکلات ناشی از نابینایی های ژنتیکی را میبینیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه هم اندیشی پیرامون مسائل افراد دارای معلولیت بینایی به مناسبت روز جهانی عصای سفید به صورت ویدیو کنفرانس با حضور وحید قبادی دانا؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور و محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بعد از ظهر امروز برگزار شد.
قبادی دانا در ابتدای این مراسم عنوان کرد: امروز روزی به مناسبت نابینایان و سمبل هویت اجتماعی آنان است. طبق قانون معلولان حق دسترسی به امکانات آموزشی، بهداشتی، سلامت و تردد امن را دارند و باید از آن برخوردار باشند. در کشور ما تعداد ۱۲۵ هزار خانوار دارای عضو نابینا و مستمری بگیر سازمان هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه از تیرماه ۹۷ کسانی که ۱۵ سال در نوبت بودند همگی از پشت نوبت درآمدند اما از همان زمان تا امروز ۳۹ هزار خانوار هستند که عضو دارای نابینا و کم بینای شدید دارند و همچنان در نوبتاند که باید به وضعیت آنها رسیدگی شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در راستای حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت بیش از ۷۰ انجمن در حوزه نابینایان داریم که اغلب قریب به اتفاق آنان را خود نابینایان اداره میکنند. یکی از محورهای فعالیت سازمان بهزیستی موضوع پیشگیری است، از این رو امر غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶ سال را از سالها قبل در برنامهاش داشته است و این هر ساله توسعه پیدا کرده است.
وی افزود: غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم را فعالانه ادامه می دهیم و سال به سال گسترش پیدا کرده است و عموماً در مهدهای کودک این کار انجام می شود. در سال ۹۸ سه میلیون و ۳۰۰ هزار کودک غربالگری شدند و ۱۹۰ هزار نفر به پزشک متخصص جشم ارجاع شدند که از آن میان ۶۵ هزار نفر عیوب انکساری و ۱۹ هزار نفر مشکل تنبلی چشم داشتند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: یکی از مشکلات بینایی مربوط به مشکلات ژنتیکی است و تقریباً ۳۰۰ ژن شناخته شده است که موجب بیماری ژنتیکی چشم میشود و ۲۵۰ ژن هستند که مشکلات شبکیه چشم ایجاد می کنند.
قبادی دانا گفت: در استان خراسان جنوبی و آذربایجان غربی بیشترین مشکلات ناشی از نابیناییهای ژنتیکی را میبینیم. مشاورههای قبل از ازدواج و مشاورههای ژنتیک رایگان می تواند برای جلوگیری از این مسئله موفقیت آمیز باشد. امسال امیدواریم پایش برای خانوادههایی که دارای یک یا دو نفر معلول هستند در زمینه نابینایی انجام شود.
وی بیان کرد: افراد دارای معلولیت نابینایی افراد فرهیخته و با دانش بیشتری هستند. در حال حاضر ۳۱۶۳ نفر از دانشجویانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و کمک هزینه شهریه را دریافت میکنند از نابینایان هستند. بیش از ۸۰۰ نفر از نابینایان فوق لیسانس و دکترا و ۴۷۰۰ دارای مدرک لیسانس هستند.
در ادامه این برنامه نماینده نابینایان در استان اصفهان از وضعیت استخدام نابینان در وزارت آموزش و پرورش گلایه کرد، که وزیر کار با برقراری تماس تلفنی با وزیر آموزش و پرورش از وی درخواست کرد به وضعیت استخدام این افراد رسیدگی کنند، وزیر آموزش و پرورش در این تماس تلفنی توضیح داد: ما امسال 28 هزار نفر استخدام داریم که طی این آمار ظرفیتی هم بالغ بر 840 نفر برای گروه معلولان در نظر گرفته شده است.
حاجی میرزایی گفت: ظرفیت به تفکیک استان شهرستان مشخص شده است و حتما در چارچوب همین قانون اجرا خواهد شد.
وی افزود: در مورد سایر بخشهای دیگر من درخواستم این است که نمایندهای از دوستان عزیز روشن دل به وزارت آموزش و پرورش تشریف بیاورند تا من آنها را مرکز نیروی انسانی مرتبط کنم و کارهایشان را انجام دهیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ما تابع اجرای قانون هستیم و علاقه مند هستیم که هر خدمتی که بتوانیم به این عزیزان انجام دهیم. بنده آقای حسین بر را مامور میکنم که مشترکا این مورد را بررسی کنند و پیشنهادهای لازم را ارائه دهند.