آغاز بهرهبرداری از طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در ۱۱ استان سیلخیز کشور
با آغاز بهرهبرداری از طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در ۱۱ استان سیلخیز کشور، ۲۰۰ میلیون مترمکعب سیل مهار میشود.
به گزارش ایلنا، طی ماههای مهر و آبان سالجاری هر هفته ۴۸ هزار هکتار طرح آبخیزداری و آبخوانداری در ۲۴ نقطه بحرانی سیلخیز در ۱۱ استان با هدف پیشگیری از خسارت سیل به مرحله بهرهبرداری میرسد.
بر اساس این گزارش، اعتبار این طرحها از محل صندوق توسعه ملی به مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان تأمین شده است و حجم عملیات مکانیکی اجرا شده در مناطق بحرانی بالغ بر دو میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار و عملیات بیولوژیک و بیومکانیکی ۵۷۰۰ هکتار است.
اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری با توجه به کارکردهای مثبت قادر است از خسارت سیل و ورود رسوب به کانونهای جمعیتی، شهری و روستایی و همچنین از خسارت وارده به زیرساخت ها، تاسیسات، راههای مواصلاتی و اراضی کشاورزی جلوگیری کند.
تغذیه آبخوانها و سفرههای زیر زمینی، تقویت آب چاهها و چشمه سارها و قنات، ایجاد پایداری در تولید محصولات کشاورزی و عرصههای منابعطبیعی و پایداری در سکونتگاههای روستایی از جمله اهدافی است که سازمان جنگلها با اجرای طرحهای آبخیزداری در سال جهش تولید به دنبال آن است.
این اقدام با رویکرد جدید سازمان جنگلها در فروردین ماه سال جاری به منابع طبیعی استانها ابلاغ و ظرف مدت شش ماه و قبل از شروع بارندگی پاییزی به اتمام رسیده و آماده بهره برداری است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، استان ایلام نخستین استانی است که طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با حضور رییس سازمان جنگلها، استاندار و مسئولان استانی در آن افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.