خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد:

مشکل انتقال ارز در تامین واکسن آنفولانزا داریم/ برای تاثیرات بازگشایی مدارس باید سه هفته صبر کنیم

مشکل انتقال ارز در تامین واکسن آنفولانزا داریم/ برای تاثیرات بازگشایی مدارس باید سه هفته صبر کنیم
کد خبر : ۹۷۱۲۵۳

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برای تامین واکسن آنفولانزا اول مشکل تامین ارز داشتیم، اما الان روی انتقال ارز مشکل داریم که امیدواریم این مشکل حل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی روز دوشنبه ضمن یادبود شهدای سلامت، بیان کرد: ۷ ماه است که درگیر کووید ۱۹ هستیم که تاکنون ۹۶۵ هزار نفر را در دنیا قربانی کرده است که از این میزان ۲ و نیم درصد آن برای کشور ما است، ولی هنوز واکسن و دارویی کشف نشده و نیاز است تا همچنان پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

واکسن آنفلوآنزا قرار نیست همه‌ کشور را پوشش دهد

وی ادامه داد: چون مدت طولایی از بیماری می‌گذرد باید تغییری در سبک زندگی ایجاد کنیم که در همین راستا همه‌ی دنیا شروع به بازگشایی کرده است، در بعضی استان‌ها وارد موج سوم می‌شویم اما میزان رعایت‌ها کاهش پیدا کرده است.

لاری بیان کرد: خبر خوبی که از کره جنوبی به ما رسیده این است که با توجه به رعایت موارد بهداشتی مردم در آن کشور نسبت به سال قبل حدود ۹۰ درصد با کاهش شیوع آنفلوآنزا مواجه بودند، در هر حال برای توزیع واکسن ما باید اولویت را به بیماران آسیب پذیر بدهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: آمار کره جنوبی در رابطه با میزان شیوع ویروس آنفلوآنزا که رعایت پروتکل‌ها باعث کاهش آن شده، برای ما امیدبخش بود.البته قرار هم نیست همه‌ی کشور را این واکسن پوشش دهد و فقط ۳۰ تا ۶۰ درصد اثر دارد و اولویت هم برای افراد خاص زیر ۶ سال و بالای ۶۰ سال و همچنین افراد دارای بیماران زمینه‌ای است. 

مشکل انتقال ارز داریم

وی ادامه داد: اول مشکل تامین ارز داشتیم اما الان روی انتقال ارز مشکل داریم که امیدواریم این مشکل حل شود، اولویت تزریق واکسن با خانم‌های باردار و افراد مسن، کادر بهداشت و درمان، مراکز بهزیستی و افراد مسلحی که در مراکز درمانی حضور دارند در اولویت هستند.

برای خرید واکسن همه‌ تخم مرغ‌ها را در یک ظرف نگذاشتیم

لاری ادامه داد: برای تهیه واکسن کرونا در کشور خودمان گروه‌هایی در حال کار هستند ولی کار معقولانه این است که ما هم سبد خود را برای پیشفروش بگذاریم، الان ۱۸ شرکت برای تولید در حال مشارکت هستند و ما هم جزو لیست ۱۸۰ کشور برای واکسن هستیم.

وی بیان کرد: اما همه‌ی تخم مرغ‌ها را در یک ظرف نگذاشتیم و با آن فرد هندی هم قرارداد بستیم و امیدواریم این پیش خریدها انتقال دانش را هم در ادامه داشته باشد، اما تا کم‌تر از ۶ ماه دیگر واکسن کرونا نخواهیم داشت و بعد از آن هم اولویت استفاده برای افراد خاص را خواهد داشت.

ویروس کرونا ۵ الی ۱۰ برابر قدرت سرایت پیدا کرده است

وی گفت: ویروس کرونا کاملا ناشناخته است و بسیار هوشمندانه عمل می‌کند، آنچه بیشتر اثبات شده ۵ الی ۱۰ برابر افزایش قدرت سرایت پیدا کرده، اما با وجود اینکه بعضی مقاله‌ها از شدت سرایط هم مطالبی نوشتند اما در کشور ما این شدت بیشتر نشده است.

مشکل ما نبود ضمانت اجرایی برای رعایت پروتکل‌ها است

لاری در رابطه با ایجاد محدودیت‌ها افزود: در مورد محدودیت‌ها به هر حال همه‌ی جهان به سمت بازگشایی حرکت می‌کند و محدودیت‌ها باید در ستاد کرونا بررسی شود و ما طرح‌های خودمان را در ستاد ملی می‌بریم و اگر موافقتی صورت بگیرد برای آن پروتکل طراحی می‌کنیم که آن پروتکل برای ما یک خط قرمز خواهد بود، اما این پروتکل‌ها در کشور رعایت نمی‌شود، مثل نانوایی، پاساژها و فرودگاه‌ها و بحث دیگر اینکه قانون باید همراهی کند، چون تا الان ضمانت اجرایی وجود ندارد و یکی از تفاوت‌های ما با دیگر کشور‌ها همین است.

لاری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا اگر واکسن آنفلوآنزا دیر تزریق شود، کارایی خود را از دست می‌دهد؟ گفت: تحریم‌ها بسیار ظالمانه است، وقتی یک بیماری تمام دنیا را گرفته و حتی برای ارزی که تهیه می‌کنیم با مشکل مواجه می‌شویم، تمام تلاشمان را می‌کنیم تا دیر نشود.

وی ادامه داد: معمولا دو هفته‌ی اول مهر این واکسن مصرف می‌شد ولی در مجموع در پاییز ماه می‌توان از این واکسن استفاده کرد.

برای تاثیرات بازگشایی مدارس باید سه هفته صبر کنیم

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت شیوع کرونا در بین کودکان افزود:  تعداد موارد بستری بیماری‌های تنفسی بین افراد ۶ تا ۱۸ سال از ابتدای شیوع تا ۱۵ شهریور ماه ۲/۶۴ درصد بوده که از همین میزان به اندازه نصف‌شان پی‌سی‌آر مثبت داشتند که از همین آمار نیم درصد فوت شدند، اما برای اثر بازگشایی مدارس باید سه هفته صبر کنیم تا ببینیم که اصلا چه تعداد دانش آموز به مدرسه می‌رود تا ارزیابی درستی انجام دهیم.

لاری گفت: در موج اول سالمندان خوب مراعات کردند و در موج دوم جوان‌ها بیشتر درگیر شدند به دلیل بازگشایی مشاغل اما حالا میزان شیوع سالمندان بالا است چون شروع به دید و بازدید کردند.

در هفته‌ گذشته ۲۰ درصد افزایش بستری در تهران داشتیم

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: طی هفته‌ی گذشته ۲۰ درصد افزایش بستری در تهران داشتیم و شاید یکی از دلایش این باشد که افراد خیلی دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند و باید این را به مردم گوشزد کرد که دیر مراجعه نکنید، البته دکتر زالی هم در تلاش است تا دور کاری دوباره دایر شود و پیگیریم تا محدودیت‌ها اعمال شود ولی فعلا با احتمال افزایش شیوع دغدغه‌ای برای امکانات بستری در تهران نداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز