خبرگزاری کار ایران

تشریح دو برنامه موثر وزارت علوم

تشریح دو برنامه موثر وزارت علوم
کد خبر : ۹۶۸۶۶۶

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بیست و دومین در بیست و دومین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه که امروز (سه‌شنبه) به صورت حضوری و مجازی در سالن شهدای جهاد علمی برگزار شد، تایید، تصویب و ترغیب به برگزاری فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت و شکل‌گیری پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تقاضامحور را از موثرترین برنامه‌های وزارت علوم در سال‌های آتی برشمرد.

به گزارش ایلنا، غلامحسین رحیمی در این کنگره با اشاره به قدمت ۳۰ ساله موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دفاتر ارتباط با صنعت و دانشگاه از سال‌ها پیش در دانشگاه ها و برخی صنایع شکل گرفته و به تدریج این ارتباط به شکل‌هایی چون ایجاد مراکز کارآفرینی در دانشگاه‌ها، شکل‌گیری مراکز رشد و ایجاد پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه فعالیت داشته است.

وی افزود: آیین نامه برگزاری فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت به تازگی تهیه شده و قرار است این امر به شکل گسترده‌ای در وزارت علوم دنبال شود و هدف از حضور اساتید در صنایع تنها اجرای پروژه‌های علمی و پژوهشی نیست، بلکه هدف اصلی مسئله‌یابی اساتید در صنعت است.

رحیمی با اشاره به تدوین آیین‌نامه پایان نامه‌های تقاضامحور گفت: طراحی سامانه‌ای جهت پایان‌نامه‌های تقاضامحور از دو سال پیش آغاز شده و برای شکل‌گیری رساله‌های تقاضامحور برنامه‌ریزی درازمدت صورت گرفته تا علم در خدمت و پاسخ‌گوی تقاضاها و نیازهای جامعه باشد و این پاسخ‌گویی و فعالیت‌های تحقیقاتی باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام پذیرد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به برنامه مهم دیگری که در وزارت علوم دنبال می‌شود اشاره کرد و افزود: موضوع اهتمام جدی به کارورزی و مهارت‌آموزی از برنامه‌های موثر به شمار می‌رود که آیین‌نامه آن نیز ابلاغ شده و از آنجایی که معمولاً کارآموزی در دانشگاه‌ها و کارورزی‌ها در بخش صنعت انجام می شود، قرار است دانشگاه‌ها از کارشناسان، مهندسان و مدیران برجسته صنعت جهت برگزاری کارگاه‌های آموزشی در دانشگاه‌ها دعوت به‌عمل آوردند.

وی با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: عمده فعالیت‌های نهادها و مراکز صنعتی در این هفته به نمایش گذاشته خواهد شد و امسال ورود همه رشته‌ها و گروه‌های علمی را در هفته پژوهش و فناوری شاهد خواهیم بود.

وی تقویت و حمایت از پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد، گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، برگزاری نشست‌های منظم با مدیران صنایع و سیاست‌گذاری‌های، کلان در این امر را از مهم‌ترین و اصلی‌ترین برنامه‌های آتی وزارت علوم برشمرد که کمک و حمایت نهادهای مردمی را می‌طلبد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز