خبرگزاری کار ایران

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشگا‌ه‌های قرآنی کشور برای چابکی تشکیلات

 ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشگا‌ه‌های قرآنی کشور برای چابکی تشکیلات
کد خبر : ۹۶۴۹۵۷

غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور اظهار داشت: امروز بیش از گذشته به تشکیلات کوچک‌تر و چابک‌تر نیاز داریم، در این راستا می‌توانیم از ظرفیت پژوهشگا‌ه‌های قرآنی کشور استفاده کرد و کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی بر نقش سیاستگذاری متمرکز باشد.

به گزارش ایلنا، بیست و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به صورت مجازی و حضوری امروز (دوشنبه) با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدتقی نظرپور، معاون اداری مالی و مدیریت منابع، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، سید حمیدرضا میرعظیمی، دبیر کمیسیون و رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها و جمعی از مسئولان ستادی وزارت علوم و کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور برگزار شد.

 رحیمی، در این نشست با اشاره به لزوم اتخاذ رویکرد سیاستگذاری برای کمیسیون اظهار داشت: شاید بهتر باشد طرح‌های ارائه شده در این نشست با رویکردهای جدیدتری ساماندهی شود. ما امروز بیش از گذشته به تشکیلات کوچک‌تر و چابک‌تر نیاز داریم. به عنوان نمونه می‌توانیم از ظرفیت پژوهشگاه های قرآنی موجود استفاده کرده و کمیسیون بر نقش سیاستگذاری متمرکز شود.

محمدتقی نظرپور، معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز در سخنانی کوتاه به نقش سیاستگذاری کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی تاکید کرد و گفت: کمیسیون باید بر نقش سیاستگذاری تمرکز داشته باشد نه نقش اجرایی. وظایف و نقش‌های اجرایی را می‌توان به پژوهشگاه‌های این حوزه سپرد.

سید حمیدرضا میرعظیمی دبیر کمیسیون و رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور نیز به ارائه گزارش یک‌ساله کمیسیون و اشاره به برخی فعالیت‌های آن درخصوص رفع مشکلات و ایرادات قوانین و مقررات پرداخت.

وی با اشاره به محورهای اصلی گزارش یک‌ساله کمیسیون اظهار داشت: از جمله مهم‌ترین این محورها می‌توان به پیگیری، حفظ و ابقای عنوان و جایگاه سازمانی مرکز، افزودن گروه همکاری‌های علمی بین المللی قرآنی به ساختار سازمانی مرکز، افزایش یک پست سازمانی به پست‌های سازمانی مرکزی، جذب نیروهای متخصص در سه حوزه پژوهش، آموزش و بین الملل، بررسی قراردادهای پژوهشی و تعیین تکلیف ۶۸ قرارداد پژوهشی شامل تسویه حساب ۱۵ قرارداد پژوهشی، فسخ ۳۲ قرارداد پژوهشی، ادامه اجرای ۴ قرارداد پژوهشی، پیگیری مکرر ۱۷ قرارداد پژوهشی برای تعیین تکلیف و اعطای تسهیلات دانشجویی از سال ۱۳۹۷ تاکنون در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شامل ۸۳ پایان نامه و رساله جمعاً به میزان ۱ میلیارد و ۶۹۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اشاره کرد.

رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: تعامل و رایزنی مستمر درون سازمانی با معاون آموزشی و پژوهشی و دیگر مسئولان جهت آشنایی بیشتر با جایگاه و وظایف کمیسیون، تعامل و همکاری برون‌سازمانی با شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون‌های تخصصی ذیربط، صدور احکام روسای کارگروه های آموزش، پژوهش و بین‌الملل، تهیه پیش‌نویس شناسنامه اقدامات ملی سند مرتبط با کارگروه‌های تخصصی، بررسی و تهیه پیش‌نویس شناسنامه اقدامات کارگروه تخصصی توسعه بین الملل، بررسی رزومه افراد دارای شرایط عضویت در کارگروه.های تخصصی و پیگیری جهت رفع مشکلات مطرح از سوی دستگاه‌های نظارتی درباره نحوه هزینه کرد اعتبارات از دیگر اقداماتی است که این کمیسیون در سال گذشته به آن پرداخته است.

میرعظیمی در پایان سخنان خود گفت: از دیگر اقدامات صورت گرفته می‌توان به انتقال اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی به سایر اعتبارات وزارت علوم، پیگیری قراردادهای تدوین درسنامه‌های قرآن و حدیث و چاپ آنها، برگزاری مراسم رونمایی از درسنامه‌های قرآنی و حدیثی، نظرسنجی درباره سرفصل‌های بازنگری شده برنامه درسی دوره کارشناسی رشته‌های علوم و قرآن و حدیث، اجرای قانون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن کریم، تعیین برنامه‌های سال ۱۳۹۹ بر اساس اقدامات ملی سند راهبردی، تدوین و آغاز اجرای فاز اول برنامه نظام‌سازی، تهیه گزارشات متعدد جهت پاسخگویی به مراجع ذیصلاح و دستگاه‌های نظارتی و آموزش مستمر نیروهای جدید برای توانمندسازی و دانش افزایی اشاره کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز