در گفتوگو با ایلنا اعلام شد؛
تلاش برای حمایتهای مالی و بیمهای از همیاران طبیعت/ درصد بالایی از آتشسوزیها ناشی از "خطای انسانی غیرعمد" است
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست از پیگیری برای حمایتهای مالی و بیمهای از همیاران طبیعت خبر داد.
«سرهنگ محبتخانی» فرمانده یگان حفاظت محیطزیست در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تلاش سازمان محیطزیست برای حمایتهای بیمهای از خانوادهی همیارانی که در آتشسوزی جانشان را از دست دادند، گفت: سازمان محیطزیست به شدت پیگیر آن است که از خانوادهی این افراد که در آتشسوزی جان باختند، حمایتی صورت بگیرد. بندی در لایحه حمایت از محیط بانان داشتیم که اگر برای همیاران ما این اتفاق افتاد و جانشان را از دست دادند، بتوانیم حمایتهای مالی و بیمهای برای آنها داشته باشیم، اما این بند حذف شد و در نهایت با حمایت رئیس سازمان محیط زیست و با هماهنگی اینجانب، راهکارهایی اتخاذ شد تا دوباره آن بند حذف شده به لایحه اضافه شود.
وی با اشاره به لزوم فراگیری آموزش در بین همیاران برای ایمنی بیشتر افزود: برای آموزش این افراد کتابچههایی را آماده کردیم و به سراسر کشور ارسال کردیم، از فرماندهان یگان حفاظت استانها خواستیم با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی و مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا این آموزشها را بیشتر در فضای مجازی نشر بدهند و این کتاب را به صورت الکترونیک برای همیاران ارسال کنند تا همان روال آموزشهای ویژه محیطبانها در زمینه مهار و اطفای حریق را همیاران هم ببینند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این کتاب برای آگاهی همیاران کافی است؟ گفت: رخداد هر حادثهای متفاوت است و حتی امکان دارد، فرد آموزش را به صورت کامل دیده باشد، اما جایی در شرایط حریق گرفتار شود و حتی جانش را هم از دست بدهد، البته از طرفی اگر شخصی آموزش دیده باشد، میتواند جانش را در خطر نجات دهد، اما به صورت کلی حوادث باید با برآورد و تحلیل تیم کارشناسی مورد کنترل و مهار قرار گیرد.
محبتخانی ادامه داد: حداقل کار آموزش این است که جلوی آسیبهایی که به دلیل نبود مهارت اتفاق میافتد را بگیرد، به طور مثال شاید در جاهایی نیاز باشد تا تجهیزات خوب از جمله لباس و کفش ضدحریق و کپسول اکسیژن در اختیارشان باشد و اگر این وسایل همراه فرد باشد، شرایط خیلی تغییر میکند، پس بنابراین باید نقش هر بخش را به صورت جدا در نظر گرفت.
وی در ادامه گفت: زمانی که بنده به سازمان محیط زیست آمدم، چهار محیطبان در زندان و در انتظار حکم اعدام بودند، اما در این سه ساله با آموزش هایی که محیطبانان دیدند ضمن اینکه عملکردها بالا رفت، دیگر محیطبانی محکوم به اعدام نشده است و حتی تعداد شهدای ما هم کاهش پیدا کرد و حدود ۲۱ الی ۲۲ ماه است که عزیزی را از دست ندادهایم و آموزشهای ارائه شده در این مورد تاثیر بسیاری داشت، البته نمیتوان گفت که از این به بعد اصلا شهید نخواهیم داشت، اما اگر آموزش برای این افراد وجود داشته باشد، میزان این حوادث به حداقل میرسد.
محبتخانی افزود: در تمام موضوعات، آموزش نقش پایهای دارد و برای ماموریت کنترل حریق هم آموزش قطعاً بسیار مهم است و ما در این سه سال سعی کردیم تا در مورد کنترل حریق از طریق رسانهها آگاهی رسانی لازم را انجام دهیم، اما درصد بالایی از آتشسوزیهای ما، موارد خطای انسانی غیرعمد است و اگر موارد غیرعمد را کاهش دهیم قطعاً برای موارد طبیعی و با دلایل غیرانسانی، زمان و انرژی بیشتری پیدا میکنیم تا ریشهای کنترل کنیم و آن را هم کاهش دهیم و در مجموع این آتش سوزیها به حداقل خواهد رسید.