تهران منبع پخش بیماری کرونا در کشور است/بستری بیش از ۴۴ هزار بیمار کرونایی در پایتخت
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه تهران منبع پخش کرونا در کشور است، گفت: در حال حاضر حدود ۴۴ هزار و ۵۰۰ بیمار در تهران بستری هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: وضعیت استان خراسان رضوی با افزایش ۳۰۰ درصدی مبتلایان به کرونا بغرنج است، ترس مردم از بیماری عفونی شبیه تقوا است، لذا شیوع بیماری کرونا با حضور مردم رابطه مستقیم دارد.
وی با بیان اینکه هیچ مدرکی وجود ندارد مبنی بر اینکه کسانی که کرونا گرفته اند ایمن شده باشند، ادامه داد: لذا تا زمانی که تعداد بیماران بستری رو به افزایش است، آمار فوت شدگان افزایش مییابد، متاسفانه بین ۵ تا ۱۰ درصد بستری شدگان فوت میکنند.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وقتی بیماری در حال افزایش است حضور مردم در جامعه به سبب ترسی که در آنها ایجاد میشود کمتر میشود، گفت: ترس و واهمه امری مقدس است بنابراین این ترس وقتی بالا میرود میزان حضور مردم در اجتماع به حداقل میرسد.
حریرچی تاکید کرد: مردم باید مواظب خودشان و فرزندانشان در هر سنی باشند. هیچ مدرکی وجود ندارد که کسی که یک بار به بیماری مبتلا شده دیگر مبتلا نشود، از هر پنج فوتی در روز یک مورد علت فوت به دلیل کرونا است.
وی با اشاره به اینکه مرگ برای همسایه نیست، اظهار کرد: اگر مراعات نکنیم وضعیت تعداد مبتلایان همین است، ثابت شده هر یک کیلو کاهش وزن ۱ درصد احتمال ابتلا به کرونا را کاهش میدهد.
او با بیان اینکه کرونا آئینه عمل ماست، ادامه داد: تهران منبع پخش بیماری کرونا در کل کشور است، در تهران در فروردین روند ابتلا به بیماری سقوط کرد، اما الان تعداد بستری روزانه به ۶۰۰ مورد رسیده و کل بستریها ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام شده است.
معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: هر رفتار نامناسب بهداشتی ما پنج تا هفت روز در سرپایی، دو الی سه هفته در بستری و ۴ الی ۶ هفته در مرگ و میر خود را نشان میدهد، شهرستانهای اطراف تهران همه در معرض آلوده شدن قرار دارند.
حریرچی اظهار کرد: تعداد موارد ابتلا و مرگ و میر در کشورهای مختلف همچون آمریکا و برزیل نشان میدهد که رهبری سیاسی آن مملکت چگونه عمل کرده است لذا رئیسجمهور برزیل که کرونا گرفته است امروز با موتورسیکلت در شهر این طرف آن طرف میرفت. همچنین آمریکا ۴ درصد جمعیت جهان را دارد و ۲۳ درصد مرگ و میر جهانی را در بحث کرونا به خود اختصاص داده است.
معاون کل وزیر بهداشت همچنین با بیان اینکه ما توان بازرسی بیش از ۲۱ درصد از مراکز تهیه مواد غذایی را نداریم، افزود: میزان مراعات پروتکلهای بهداشتی در مطبها بین ۵تا ۱۰ درصد است، دو و نیم میلیون واحد صنفی ثبت شده داریم لذا از مردم درخواست میکنیم در بازرسیها به ما کمک کنند، میزان موارد پلمپ شده در ۱۰ روز گذشته ۱۷۱۴ مورد بوده است.
حریرچی تاکیدکرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات و سازمانها ۷۹ درصد، رستورانها ۶۶ درصد، آرامستانها ۷۹ درصد بوده است، اما رعایت پروتکلها در داروخانهها، مطبها و پاساژها اصلاً مناسب نیست لذا رعایت پروتکلهای بهداشتی در مطبها نسبت به سایر موارد سیر نزولی دارد.
وی ادامه داد: جامعه پزشکی و پرستاری حماسه آفریدند به طوری که شهید دادند و تعدادی مبتلا و تعدادی بستری شدهاند، ریه کسی که ۲۰ روز در آی سی یو بستری شده است همانند گذشته نخواهد شد.
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی متاسفانه در پلیس به علاوه یک، پایانههای مسافری درون شهری، نانواییها، پاساژها و مراکز تفریحی کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: آرامستان ها، ادارات و بانکها در خصوص رعایت پروتکلها خوب عمل کردند.
وی با بیان اینکه میانگین کشوری استفاده کردن از ماسک را از ۲۲ تا ۳۱ تیرماه در شاغلین ادارات ۸۵ درصد است، تصریح کرد: استفاده مردم از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۷۴ درصد و واحدهای صنعتی و صنفی ۶۷ درصد بوده است.
حریرچی با اشاره به اینکه در سنگاپور ۹۲ درصد مردم با وجود گذشت پنج ماه از ویروس کرونا همچنان از ماسک استفاده میکنند، گفت: در چین و ویتنام ۸۷درصد و در فرانسه، اسپانیا و ایتالیا نیز بیش از ۸۰ درصد مردم ماسک استفاده میکنند.
معاون کل وزیر بهداشت در ادامه برنامه افزود: هیچ دارویی وجود ندارد که تاثیر معناداری روی ویروس منحوس تاثیر بگذارد، اما شیادان یا افراد نادان از نوع بیماری که ۹۰ درصد مبتلایانش خود به خود خوب میشوند برای سودجویی سوء استفاده میکنند.
حریرچی بر رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی و استفاده همه مردم از ماسک تاکید کرد و گفت: هیچ سیاستی برای رفتن به سمت ایمنی جمعیتی نداریم و کشورهایی هم مثل سوئد و انگلیس که به این سمت رفتند شکست خوردند.
معاون کل وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا نیز گفت: حداقل تا یکسال از توزیع عمومی واکسن کرونا خبری نخواهد بود و اصلا ویروس کرونا ویروسی است که ایمنیاش چند ماه بیشتر نیست و نمیدانیم چند بار در سال باید واکسن زد، تازه خیلی از بیماریها مثل مالاریا و ایدز هنوز هم که هنوز است داروی قطعی و واکسنی برایشان تولید نشده است.
حریرچی با ابراز نگرانی شدید از افزایش موارد جدید ابتلا و بستری و مرگ و میر بیماری کرونا گفت: حدس ما این است که استفاده از ماسک در سراسر کشور حدود ۵۰ درصد باشد باید ۹۵ درصد مردم از زمان خروج از خانه تا برگشت به خانه ماسک بزنند همین دیشب جریمه ماسک نزدن در فرانسه از ۱۳۰ یورو به ۵۰۰ یورو افزایش یافت.
معاون کل وزیر بهداشت درخصوص مراسم سوگواری محرم هم گفت: خواهش میکنم از آنهایی که تریبون دستشان است حرفی نزنند که بعدا از رهبری معظم و متولیان دین و مراجع معظم خجالت زده شوند و اجازه دهند آنها که متوجه اند و متولی اند تصمیم بگیرند؛ حتما محرم را با رعایت اصول ایمنی و سلامت خواهیم داشت.