انتقال مالکیت منابع طبیعی به اشخاص حقیقی و حقوقی اشتباهی استراتژیک است
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تأکید کرد: برای اینکه منابع طبیعی به عنوان ثروت های عمومی و انفال حفظ شود و به سلامت در اختیار آیندگان قرار گیرد، انتقال مالکیت آن به اشخاص حقیقی و حقوقی و تبدیل ثروتهای عمومی به خصوصی اشتباهی استراتژیک است.
به گزارش ایلنا، مسعود منصور که در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید منابع طبیعی استان تهران سخن میگفت افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز تأکید کردهاند منابع طبیعی باید در قالب ثروت عمومی حفظ شود و برای نسلهای بعدی هم بماند که با توجه به منویات ایشان، حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از این منابع ارزشمند به عنوان اقدامی استراتژیک به جدیت از سوی سازمان جنگلها دنبال می شود تا همه مردم از این منابع منتفع شوند.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی سازمان جنگلها حفاظت از عرصههای ملی است، وجه قالب در امر حفاظت را وجه فنی دانست و اظهارکرد: در کنار حفاظت فیزیکی و برخوردهای قضائی و قانونی با متعرضان به عرصههای ملی و بازگشت اقتدار حفاظتی به عرصههای منابع طبیعی که بهشدت در دستور کار قرار دارد، سازمان جنگلها به وجه فنی در حفاظت از عرصههای ملی نگاه و توجه ویژهای داشته است تا فعالیتهای منابع طبیعی به صورت ضابطهمند انجام شود.
منصور درباره وجه فنی حفاظت از عرصههای منابع طبیعی برای نمونه به اجرای طرحهای مرتعداری اشاره کرد و یادآور شد: وقتی در سطح مراتع که بزرگترین اکوسیستم تحت مدیریت سازمان جنگلها است طرحهای مرتعداری توسط مجریان این طرحها اجرا میشود، علاوه بر بهره برداری و انجام عملیات احیائی از سوی مجریان، مقوله حفاظت از این عرصهها نیز شکل میگیرد و ما نقش نظارتی را در اجرای این طرحها خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در سال جهش تولید ۹ محور کاری با عنوان «طرح ۹ در ۹۹» تدوین و به همه ادارات کل منابع طبیعی استانها جهت اجرا ابلاغ شده است که با برنامهریزی و اجرای این طرحها اقدامات سازمان جنگلها از سرعت قابل توجهی برخوردار میشود.
منصور به برخی هدفگذاریها برای اقدامات پیش رو اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورتی که احساس میشود امسال اجرای طرح کاداستر برای ۳۲ میلیون هکتار از اراضی ملی کشور هدفگذاری شده و در خصوص زراعت چوب که از منظر تولید، اشتغال و حفاظت بسیار مهم است برای ۳۰ هزار هکتار پیش بینی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران رئیس سازمان جنگل ها با تأکید بر تهیه طرحهای مرتعداری به صورت تلفیقی و چند منظوره تصریح کرد: مراتع بستر مناسبی برای تولید و پرورش گیاهان داروئی محسوب می شوند که امسال در نظر است برای ۱۵ میلیون هکتار از مراتع طرحهای مرتعداری تهیه شود.
وی در پایان گفت: در استان تهران علاوه بر اقدامات جهشی که در حال انجام است، مواردی همچون دامنه جنوبی البرز که دارای پشتوانه قانونی و معنوی است باید از لحاظ بعد حقوقی و حفاظتی مد نظر جدی قرار گیرد و موضوع احاله مدیریت بهره وری بوستانهای جنگلی نیز تعیین تکلیف شود.