رییس سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با ایلنا:
کمک به "خوابگاهداران" از محل تسهیلات ستاد مقابله با کرونا/ مشکل در پرداخت حقوق پرسنل قراردادی/ مایل نیستیم به آمار بیکاران اضافه شود
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: شیوع کرونا کاهش جدی درآمدهای صندوق رفاه دانشجویان را در پی داشته است و متاسفانه این شرایط به ما برای ارائه خدمات در حد معمولی هم فشار میآورد.
«مجتبی صدیقی» رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره مشکلات پیش آمده برای این سازمان در پی شیوع کرونا گفت: بخشی از این موضوع به تامین منابع مالی برای پرداخت حقوق پرسنل قراردادی یا کارکنانی که در خوابگاهها و سلف سرویسها کار میکنند، مربوط میشود؛ حتی اگر سرویسی ارائه نشود، باید حقوقها پرداخت شود، از طرفی ما به هیچ عنوان مایل نیستیم که به حجم بیکاران اضافه شود.
وی ادامه داد: نکته دوم خوابگاههای خودگردان هستند که با شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها با مشکل جدی مواجه شدند، چرا که دانشجویان دیگر در آنجا حضور نداشتند و بخشی از هزینهها را ندادند؛ از این رو خوابگاهداران در قبال قراردادی که داشتند، درآمدی کسب نکردند.
رییس سازمان امور دانشجویان گفت: از طرف دیگر ما مایل نبودیم امکاناتی که با زحمت در شهرستانها به عنوان ساختمان خوابگاه تهیه کردهایم به سرعت از دستمان برود، زیرا ساکنان مجبور شدند به خاطر شرایط کرونا خوابگاهها را تخلیه کنند و اگر تا مهرماه این شرایط ادامه یابد، باید تضمینی وجود داشته باشد که این ساختمانها برای ما بماند.
صدیقی درباره کمک به خوابگاهداران خاطرنشان کرد: به طبع خوابگاهداران درخواست کردند که به آنها کمک شود و کمک به آنها از محل تسهیلاتی خواهد بود که ستاد مقابله با کرونا برای مشاغل پیشبینی کرده بود.
وی افزود: موضوع مطرح بعدی مربوط به صندوق رفاه است که کاهش جدی درآمد داشته است. در حال حاضر این شرایط برای ارائه خدمات در حد معمولی به ما فشار میآورد؛ بنابراین در حال پیگیری هستیم که بودجه و هزینه مورد نیاز تخصیص یابد و سازمان مرکزی موظف است همان خدمات قبلی را ارائه دهد.
رییس سازمان امور دانشجویان درباره اقدام دانشگاهها برای ضدعفونی کردن کلاسها و ورودیها گفت: طبیعتا در دانشگاهها اگر موضوع حضور دانشجویان مطرح شود، ضدعفونیهای مکرر نیاز است. همچنین ضرورت دارد که غذای دانشجویان در ظرفهای مخصوص و یکبار مصرف توزیع شود.
وی گفت: این گونه برنامهها و اقدامات موجب ایجاد هزینههای جدید میشود و طبیعتا از این جهت محدودیت مالی پیدا میکنیم. این موضوع را با مسئولان سازمان مرکزی مطرح کردیم و امیدواریم تکلیفش روشن شود.
صدیقی در واکنش به این پرسش که بنا به گفته دانشجویان، برخی اساتید از حضور دانشجویان به کلاس درس برای رفع اشکال ممانعت میکنند؟ گفت: من نمیدانم این اساتید در چه سطحی بودهاند؛ اما اساتید باتجربه قطعا نگران موضوع سلامتی و کنترل کیفی وضعیت بهداشتی هستند و از طرفی دانشجو حق دارد زودتر کارش را تمام کند و استاد هم تمایل دارد این کار انجام شود.
رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: برخی محدودیتهای بهداشتی و رعایت پروتکلها ممکن است موجب این ممانعتها شده باشد و بعضا استاد تشخیص میدهد که هنوز زمان مناسبی برای آموزش حضوری نیست.
صدیقی تصریح کرد: اگر دانشجو احساس کند نظر استاد منطقی نیست، حتما به معاون آموزشی دانشگاه اطلاع دهد و آنها هم موظف هستند پیگیری لازم را انجام دهند و با استاد صحبت کنند و اگر استاد نکتهای داشته باشد سعی میکنند آن را برطرف سازند.