خبرگزاری کار ایران

۷۶ درصد کشفیات مواد مخدر متعلق به شش استان‌ شرقی کشور است

۷۶ درصد کشفیات مواد مخدر متعلق به شش استان‌ شرقی کشور است
کد خبر : ۹۳۰۷۹۹

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: قوانین و مقررات موجود در کشور حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران قاطعانه و صادقانه در داخل و خارج با موادمخدر مبارزه می‌کند و برایش تفاوتی ندارد کدام جوان در دنیا ممکن است گرفتار اعتیاد شود.

به گزارش ایلنا، اسکندر مؤمنی در هفته مبارزه با موادمخدر، امروز (سه‌شنبه) که به «تقویت همکاری‌های بین‌ بخشی و فرابخشی در عرصه مبارزه با موادمخدر» نامگذاری شده است، در نشست تخصصی با فعالان و دست‌اندرکاران امر مبارزه با موادمخدر، با بیان اینکه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با موادمخدر مشخص است، به گزارش ۲۰۲۰ سازمان ملل اشاره کرد و گفت: طبق این گزارش، ۹۰ درصد تریاک، ۲۶ درصد هرویین و ۴۸ درصد مرفین در سطح جهانی از سوی ایران کشف می‌شود.

وی افزود: این گزارش حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران مبدأ تولید موادمخدر نیست و تنها کشور معبر آن هم نیست.

دبیرکل ستاد بیان کرد: دو دلیل عمده در مبارزه بی‌امان جمهوری اسلامی ایران با مبارزه با موادمخدر وجود دارد؛ یکی آموزه‌های دینی و دیگری مقررات و قوانین کشورمان است.

مومنی ضمن اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده مبنی بر اینکه نجات یک فرد، نجات جامعه است؛ گفت: قوانین و مقررات موجود در کشور حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران قاطعانه و صادقانه در داخل و خارج با موادمخدر مبارزه می‌کند و برایش تفاوتی ندارد کدام جوان در دنیا ممکن است گرفتار اعتیاد شود.

وی اشاره کرد: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) اصلی‌ترین اولویت در آسیب‌های اجتماعی را اعتیاد مطرح کرده‌اند و رئیس‌جمهور نیز تأکیدات ویژه‌ای را در امر مبارزه با موادمخدر دارند.

دبیرکل ستاد بیان کرد: برای ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانبازی که در راه مبارزه تقدیم نظام شدند، فرقی نداشت این مواد کدام انسان را قرار است گرفتار کند، همان‌طور که در سه ماهه نخست امسال ۷ نفر از نیروهای کشورمان در راه مبارزه با موادمخدر به شهادت رسیدند.

مؤمنی افزود: امروز به صورت نمادین بخشی از موادمخدر مکشوفه‌ای، امحا می‌شوند که بخش عمده‌ای از آن‌ها برای خروج از کشورمان و ورود به کشورهای خارجی بودند اما ایران با توجه به عدم تبعیض بین جوانان دنیا، مانع از ورود این مواد به کشورهای اروپایی شد.

وی بیان کرد: نگاه ایران این است که برای تمام مردم دنیا امنیت حفظ شود و جمهوری اسلامی این امنیت را برای تمام دنیا تأمین می‌کند و دنیا نیز به این مسئله اذعان دارد.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه در سال ۹۸ مجموعه کشفیات موادمخدر در کشور بیش از ۹۵۰ تن بود و نسبت به سال ۹۷، ۲۱ درصد افزایش داشته است، گفت: در سال گذشته شاهد کاهش ۵۶ درصدی تعداد شهدا و ۶۰ درصدی جانبازان در حوزه مبارزه با موادمخدر بودیم، همچنین کشفیات سلاح و اموال بیشتر شد و ۷۳ درصد کشفیات مربوط به اقدامات اطلاعاتی و ۲۶ درصد مربوط به اقدامات انتظامی و ۷۶ درصد کشفیات مربوط به شش استان‌ شرقی کشور و ۲۴ درصد مربوط به باقی شهرهای کشور بوده است.

مؤمنی ادامه داد: اگر این مبارزات جمهوری اسلامی در حوزه موادمخدر نبود، معلوم نبود این موادمخدر چه بلایی بر سر جوانان دنیا می‌آورد. وقتی ایران در خط مقدم مبارزه با موادمخدر است انتظار می‌رود تمام کشورها پای کار بیایند؛ چراکه اقدامات و همکاری آن‌ها کمک به خودشان است.

وی گفت: یک و نیم میلیون نفر دسترسی به مراکز درمانی و امکانات درمانی دارند و این حاصل تلاش‌های وزارت بهداشت و بهزیستی است، همچنین ۹ هزار مراکز درمان سرپایی آماده خدمت‌رسانی به معتادان هستند.

دبیرکل ستاد اظهار کرد: با شیوع کرونا نگرانی وجود داشت که این معتادان خیابانی می‌توانند ناقل این بیماری باشند، اما بلافاصله کمیته‌ای تشکیل شد و اعتباری به بهزیستی تخصیص داده شد تا حمایت‌های لازم را از معتادان متجاهر داشته باشد. اینکه معتادان متجاهر کمترین میزان ابتلا به کرونا را دارند به دلیل خدماتی است که با شیوع کرونا توسط سازمان بهزیستی کشور به آنان ارائه و اقلام بهداشتی و ضدعفونی در بینشان توزیع شد.

مؤمنی ادامه داد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز طرح یاریگران زندگی اجرا شد و در سال ۹۸ با تصویب ستاد مبارزه با موادمخدر قرار شد در ۲۰ هزار مدرسه این طرح اجرا شود که به دلیل شروع شیوع کرونا، این طرح در ۱۲ هزار مدرسه انجام شد و در سال تحصیلی جدید امیدواریم بتوانیم این طرح‌ها را اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه موادمخدر یک معضل بزرگ است و تمام دستگاه‌ها باید در این خصوص با یکدیگر همکاری کنند، گفت: در این حوزه تعاملات خوبی با کشورهای همسایه و همکاری تنگاتنگی با دفتر مقابله با موادمخدر جرم سازمان ملل داریم و امیدواریم در سال جدید سطح همکاری‌ها نسبت به گذشته افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ گفتنی است این نشست تخصصی به‌صورت ویدئو کنفرانس همزمان در ۳۱ استان برگزار شد و در پایان مراسم حدود ۹۰ تن موادمخدر مکشوفه غیر دارویی در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان آذربایجان غربی به دستور دبیرکل ستاد امحا و به‌صورت ویدئو کنفرانس پخش شد، همچنین از یک خانواده شهید و یک جانباز عرصه مبارزه با موادمخدر به نمایندگی از خانواده‌های شهدا و جانبازان این عرصه تجلیل شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز