خبرگزاری کار ایران

تقدیر از اقدامات موثر حوزه پرستاری ایران در بحران کرونا

تقدیر از اقدامات موثر حوزه پرستاری ایران در بحران کرونا
کد خبر : ۹۲۹۰۷۹

نشست سه جانبه (TRIAD MEETING)، بزرگترین اجلاس پرستاری و مامایی جهان است که هر دو سال یکبار با همکاری سازمان جهانی بهداشت، شورای بین ‌المللی پرستاران و کنفدراسیون بین ‌المللی مامائی قبل از برگزاری مجمع جهانی سلامت سازمان جهانی بهداشت، برگزار شده و مهم ترین موضوعات پرستاری جهان در آن مطرح و نتایج نشست برای مجمع جهانی سلامت ارسال می شود.

به گزارش ایلنا، هشتمین نشست TRIAD MEETING در سال ۲۰۲۰ به دلیل پاندمی کووید ۱۹ به صورت مجازی توسط آدهانوم تدروس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، با موضوع تمرکز بر نیروهای پرستاری و مامایی در زمینه کووید ۱۹ روز سه شنبه ۲۷ خردادماه افتتاح شد.

در این نشست، ضمن دعوت از مدیران ارشد سازمان های بین المللی و شخصیت های سیاسی و بهداشتی جهان، موضوعات پرستاری و مامایی بررسی شد که در ادامه، اهم موضوعات مطرح شده از سوی مدعوین را می‌خوانید.

ضرورت سرمایه گذاری در حوزه پرستاری و مامایی

آدهانوم تدروس، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در این نشست، بر ضرورت سرمایه گذاری در حوزه پرستاری و مامایی و لزوم تعریف پرستاری به عنوان حرفه، تحصیلات و مدیریت، تاکید کرد.

آنت کندی، رییس شورای بین المللی پرستاران نیز به اهمیت همکاری دولت ها برای همکاری و به اشتراک گذاری اطلاعات وضعیت پرستاری جهان به عنوان نقشه راه آینده اشاره کرده و مونا الحسین، حامی WHO در امور پرستاری و مامایی در منطقه EMRO نیز بر اولویت سرمایه گذاری و توانمندسازی پرستاری و مامایی به منظور کاهش هزینه ها، تاکید کرد.

تاکید بر محافظت در برابر خشونت از کارکنان سلامت

همچنین، سوس فال، دستیار دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز بر مسائل مربوط به منابع PPE و محافظت در برابر خشونت از کارکنان سلامت، تاکید کرد.

خدمات رسانی بیش از ۱۲۰ هزار پرستار در بحران کووید ١٩

در ادامه، مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت کشورمان نیز به عنوان یکی از سخنرانان، به تشریح عملکرد پرستاران در کووید ۱۹ پرداخت.

وی در این نشست بیان کرد: از ابتدای شیوع کووید ۱۹، بیش از ۱۲۰ هزار نفر از پرستاران در ارائه مستقیم خدمات به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش های کرونا و مراقبت ویژه در ICU و همچنین مراقبت در منزل مشارکت داشته اند.

آموزش و توانمندسازی گروه های پرستاری و سایر گروه های خدماتی در موضوع کرونا

حضرتی افزود: معاونت و مدیران پرستاری ضمن همکاری با سایر سیستم مراقبت های بهداشتی، در کلیه کمیته های مربوط به سیاست گذاری مانند کمیته فنی و عملیاتی، کمیته علمی و کمیته هماهنگی بین بخشی در وزارت بهداشت فعال بوده اند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین، آموزش و توانمندسازی گروه های پرستاری و سایر گروه های خدماتی (حمل و نقل بیمار، پرسنل و نگهبان) در قالب ۱۲۸۳ دوره (۴۸۰۲ ساعت) در زمینه کووید۱۹ توسط سرپرستان آموزشی و سرپرستان کنترل عفونت در بیمارستان ها، تدوین دستورالعمل ها و طراحی بسته استاندارد خدمات پزشکی و پرستاری برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خفیف در خانه با هدف کاهش هزینه های پرداخت از جیب و افزایش تمایل بیماران به مراقبت در منزل، کاهش اشغال تخت بیمارستان و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات و به کارگیری بیش از یک هزار پرستار از اعضای هیات علمی، دانشجویان پرستاری، پرستاران آزاد و بازنشسته به عنوان نیروهای داوطلب به منظور ارائه خدمات آموزشی و مشاوره، ازجمله دیگر اقدامات این معاونت بوده است.

تدوین برنامه عملیاتی و روش های استاندارد ارائه خدمت در شرایط اورژانس

معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد: از آنجا که ایران یکی از کشورهای مستعد بلایای طبیعی و بشر ساخته است، معاونت پرستاری وزارت بهداشت برنامه عملیاتی و روش های استاندارد ارائه خدمت در شرایط اورژانس را تدوین و همچنین، دستورالعمل ها و دوره های آموزشی زیادی را برای کارمندان و مدیران بهداشت و درمان ارائه کرده است، لذا برخورداری از تجربیات زیاد در  مقابله با بلایای طبیعی و مدیریت این رویدادها و اجرای چندین دوره آموزشی، ما را قادر می سازد تا در خصوص برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت پرستاران در شرایط بحران و بلایا در منطقه EMRO اعلام آمادگی کنیم.

گفتنی است، در نشست سه روزه مجازی بین المللی مدیران ارشد پرستاری و مامایی دولتها، از اقدامات موثر حوزه پرستاری ایران در بحران کرونا، تقدیر شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز