خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد؛

عادی سازی آسیب‌های اجتماعی اثرات منفی در سیاست‌گذاری‌ها دارد/ حذف "کارِ کودک" شدنی است

عادی سازی آسیب‌های اجتماعی اثرات منفی در سیاست‌گذاری‌ها دارد/ حذف "کارِ کودک" شدنی است
کد خبر : ۹۲۵۷۲۲

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان با بیان اینکه عادی سازی آسیب‌های اجتماعی اثرات منفی در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه ریزی ها دارد، گفت: معتقدم می توان حذف کار کودکان را به صورت گام به گام شروع کرد.

"فرشید یزدانی" مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به روز جهانی مقابله با کار کودکان گفت: آخرین سرشماری که در سال 95 در خصوص کودکان کار از سوی مرکز آمار صورت گرفته است، حدود یک میلیون کودک کار شناسایی شده اند. کار کودکان شامل بخش های متنوعی می شود. کودکان از بخش کشاورزی در روستاها گرفته تا کار در کارگاه های شهری و کار در خیابان ها مشغول فعالیت هستند. 

وی با بیان اینکه کودکان کاری که در خیابانها کار می کنند به نسبت کل کودکان کار تعداد اندکی هستند، ادامه داد: وقتی بحث ساماندهی کودکان کار مطرح می شود همه نگاهها معطوف می شود به کودکانی که در خیابان کار می کنند و برای این کودکان برنامه ریزی و اقدام می شود و کودکانی که در کارگاهها فعالیت می کنند و بعضا وضعیت شان به مراتب بدتر از کودکانی است که در خیابان ها فعالیت می کنند، نادیده گرفته می شوند. 

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به برنامه های ساماندهی کودکان کار گفت: حدود 30 الی 31 برنامه  در طی سال های گذشته انجام شده است. در ابتدا نام این برنامه ها طرح جمع آوری کودکان کار اعلام شده بود که با واکنش هایی مواجه شده بود و بعد به عنوان ساماندهی کودکان کار مطرح شد. البته هیچ وقت در این برنامه ها از تجربه های گذشته استفاده نمی شود. به طور مثال با هزینه های بسیار طرح ساماندهی کودکان کار را اجرا کردند که در نهایت توانستند 300 کودک را از خیابان جذب کنند که البته بخش عمده این کودکان دوباره به خیابان بازگشتند. اگر همان اعتباری که برای جذب این کودکان از خیابان هزینه شد به خانواده های آنها در قالب تسهیلاتی برای ایجاد اشتغال پرداخت می شد خود به خود این بچه ها از خیابان حذف می شدند. 

یزدانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر برخی تلاش می کنند تا موضوع کودکان کار را عادی تلقی کنند و معتقدند که کودکان کار در همه دنیا هستند و  در ایران نیز وجود دارند. معتقدم عادی سازی آسیب اجتماعی اثرات منفی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها دارد. در بسیاری از موارد هم معتقدند که ساماندهی کودکان کار امر شدنی نیست، در حالی که به نظر من اینگونه نیست و حذف کار کودکان یک کاری است که می تواند اتفاق بیفتد. از نظر ساز و کار خیلی پیچیده نیست و نیازمند یک عزم جدی در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی است. 

وی با بیان اینکه کار کودکان به یکباره حذف نمی شود، ادامه داد: کار کودکان زائده مناسبات اقتصادی و اجتماعی کلان است وقتی نظام توزیع نامطلوب بودجه عمومی و ... داریم با معضل کودکان کار مواجه می شویم. معتقدم می توان حذف کار کودکان را به صورت گام به گام شروع کرد. برخی از سازمان های مردم نهاد شعار امسال را می خواستند در راستای حذف زباله گردی کودکان انتخاب کنند. معتقدم می توان با انتخاب چند مورد مانند حذف زباله گردی کودکان، حذف کولبری کودکان اقدامات مناسبی را در راستای حذف کار کودکان انجام داد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز