در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
توزیع بنهای خرید بین مددجویان و خانوادههای کودکان کار در دوران کرونا/ ضرورت انسجام و یکسانسازی اطلاعات نیازمندانِ ِتهران
سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت های مردمی شهرداری تهران از توزیع بنهای خرید بین مددجویان و خانوادههای کودکان کار در دوران کرونا خبر داد.
"سید مالک حسینی" سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران" در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص جزئیات طرح کمک مومنانه در بسته محرک اقتصادی شهرداری تهران در شرایط کرونایی گفت: با توجه به مشکلات معیشتی ناشی از شیوع کرونا برای اقشار در معرض آسیب، منابع برخی برنامههای شهرداری که امکان برگزاری آنها وجود ندارد، در این راستا هزینه خواهد شد.
حسینی ادامه داد: یک دغدغه مشترک بین همه نهادها و مجموعههایی که به شهروندان نیازمند ارایه خدمت میکنند وجود دارد و آن احتمال توزیع نابرابر کمکها در بین نیازمندان است. از همین رو در این مدت کمکهایی که از سوی نهادهای مختلف در سطح شهر تهران از جمله شهرداری تهران، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، بسیج، کمیته امداد و سایر ارگانها توزیع شد بر اساس بانکهای اطلاعات اختصاصی هر دستگاه صورت گرفت. تجربههای قبلی و به ویژه شرایط جدید ضرورت ایجاد بانک اطلاعات تجمیعی و واحد برای کمک به نیازمندان را بیش از پیش عیان ساخته است.
وی افزود: در همین راستا شهردار تهران خواهان ایجاد انسجام و یکسانسازی اطلاعات نیازمندان شهر تهران شدند و در اولین گام نیز جلسات متعددی برگزار شده و این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.
او ادامه داد: یکی دیگر از برنامههای جدی ما این است که ارتباط موثرتر و نزدیکتری با خیرین حقیقی و حقوقی که در سطح شهر در حال کمکرسانی هستند، برقرار شود تا بتوانیم به توزیع مناسبتر و متوازنتر کمکها به نیازمندان منجر شود. در واقع وجود زیرساختهای مناسب و نظام ارتباطی محله محور در مدیریت شهری این امکان را فراهم ساخته است.
حسینی گفت: به رغم کاهش درآمدهای شهرداری طی ماههای گذشته با تاکید شهردار تهران خوشبختانه کمکهای قابل توجهی به نیازمندان شهر اختصاص داده شده و تلاش میکنیم این کمکها را در قالب حمایتهای مستقیم و یا تسهیلگری برای جذب منابع مردمی و سوق دادن آن به سوی گروههای نیازمند بتوانیم بخشی از مشکلات ناشی از کرونا را کاهش دهیم.
او به دیگر طرحهای کمک رسانی به خانوادههای کمدرآمد نیز اشاره کرد و گفت: طرحهای دیگری در قالب کمکهای مردمی و داوطلبانه در حال طراحی است تا در صورت ادامه شرایط در ماههای آتی بتوانیم همچنان خدمترسانی به گروههای آسیبپذیر را ادامه دهیم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در واکنش به تذکر رئیس شورای شهر مبنی بر رعایت شان و کرامت انسانی افرادی که به آنها کمک معیشتی میشود، گفت: ابتدا باید از حساسیت و دغدغهمندی رییس شورای شهر به این موضوع تشکر کنم. حفظ حرمت افراد در هر شرایطی نسبت به هر موضوع دیگری اولویت دارد. شهرداری در این راستا سعی کرد، کمکها را به صورت مستقیم انجام ندهد. در واقع با کمک گرفتن از ظرفیت خیریهها و مجموعههایی که با جامعه محلی و افراد گروه هدف ارتباط نظاممند و طولانیمدتی داشتند، کمکها را به واسطه آنها به افراد نیازمند رساندیم.
حسینی ادامه داد: بزرگترین دلیل ما در شیوه اجرا توجه به این حساسیت بوده است و توجه به این نکته که کمکها در چه ساعتی و به چه طریقی انجام شود.گروههای جهادی و خیریههایی که با آنها همکاری داریم نیز این مسائل را میدانند و لحاظ میکنند.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: در سری اول که به بیش از شش هزار و پانصد خانواده کودک کار و مددجوی تحت پوشش سازمان کمکرسانی شد، کمکها در قالب بنهای خرید عرضه شد و حق انتخاب را به خانواده دادیم. اما در برخی موارد خیرین اقلام معیشتی و بهداشتی را در اختیار ما قرار دادند که با واسطه نسبت به اقدام آنها توزیع شد.
حسینی با تاکید بر اینکه در امداد رسانی تلاش شد تا افراد خودشان امکان تهیه اقلام را داشته باشند و گفت: در این بین برخی الزامات و موانع قانونی وجود دارد و در برخی موارد هم اینطور نبود.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص وضعیت گرمخانههای پایتخت با اشاره به کاهش ده درصدی حضور در گرمخانههای پایتخت طی روزهای اخیر گفت: گرمخانهها از شرایط خوبی برخوردارند و کاهش ده درصدی جمعیت عمدتا به دلیل گرمای هوا است و این افراد امکان ماندن در مراکز بیدفاع شهری و حاشیهها را دارند و احتمالا به این دلیل که فکر میکنند خطر کمتری وجود دارد به گرمخانهها مراجعه نمیکنند.
حسینی گفت: از طرفی جذب معتادان متجاهر نیز آغاز شد و بخشی از افرادی که در گرمخانهها حضور پیدا میکردند، احتمالا در این طرحها به مراکز ماده 16 وارد شدند.
او در خصوص راهاندازی گرمخانه فرامنطقهای در پایتخت گفت: براساس ابلاغیه بودجه سال 99 باید دو گرمخانه بزرگ مقیاس زنان و مردان را با رعایت ملاحظات محله و ترافیکی و منطقهای احداث کنیم و براساس این مطالعات جایابیها انجام شده است.
حسینی با بیان اینکه این دو گرمخانه در مناطق 4 و 16 احداث خواهد شد به مشکلی که برای زمین یکی از گرمخانهها ایجاد شده اشاره کرد و گفت: در منطقه 4 کارها با سرعت بیشتری پیش میرود و مسائل حقوقی آن در حال انجام است و مذاکرات برای شروع کار در حال نهایی شدن است، اما در منطقه 16 قطعه زمینی که در گذشته بر سر آن توافق شد، در بحث کاربری آن مشکلاتی وجود دارد و مقرر شد یا زمینی جایگزین معرفی شود، یا مساله زمین را برطرف کنند و اگر مساله زمین حل شود، احداث آن به سرعت شروع میشود و اگر در خردادماه زمینها نهایی شود، امیدواریم بتوانیم در سال 99 دو گرمخانه به ظرفیت گرمخانههای پایتخت اضافه کنیم.