وزیر بهداشت در نامهای تاکید کرد؛
ممانعت از مصرف کالاهای آسیبرسان به سلامت در مراکز آموزشی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش، فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت که مورد بازنگری قرار گرفته است را برای اطلاع و اجرا ارسال کرد.
به گزارش ایلنا، متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر غلامی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر حاجی میرزایی
وزیر محترم آموزش و پرورش
به استناد " ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و "بند ج ماده ۷ قانون احکام دایمی برنامه های توسعه" و در راستای اجرای تکلیف قانونی این وزارت، فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت جهت اعلان در سال ۱۳۹۹ مورد بازنگری قرار گرفته که بخش محصولات خوراکی آن جهت استحضار به پیوست ارسال میشود.
لذا به منظور صیانت از سلامت جامعه خواهشمند است دستور فرمائید ضمن آموزش و اطلاع رسانی، در مورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفههای کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه روزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت به عمل آورند.
مواد غذایی مندرج در فهرست مذکور به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده به عنوان عوامل بیماری های غیرواگیر محسوب شده و مصرف آن ها میتوانند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری های غیرواگیر گردد.
مزید استحضار، دانشگاههای علوم پزشکی آماده همکاری در زمینه آموزش و اطلاع رسانی در این مورد با مراکز آموزشی در استانهای کشور میباشند.
قبلاً از دستور مساعدت جناب عالی در این مورد سپاسگزارم.
گفتنی است فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت جهت اطلاع رسانی و فرهنگسازی، به سازمان صدا و سیما و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ارسال شده است.
مستندات خبر در فایلهای زیر قابل مشاهده است: