"پیکان شهر" به صورت مشروط غیرباغ اعلام شد
اعضای شورای شهر تهران پیکان شهر را به شرط حفظ فضای سبز آن غیرباغ اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان دویست و سیزدهمین جلسه شورای شهر تهران بررسی پرونده باغات در دستور کار اعضای شورای شهر قرار گرفت. ابتدا پرونده پیکان شهر به مساحت ۲۲۰ هزار و ۵۱۲ متر مربع مورد بررسی قرار گرفت.
محمد سالاری در جریان بررسی این پرونده گفت: کاربری قدیمی این قطعه زمین مختلط بوده است که کمیسیون ماده ۷ در سال ۹۷ ملک را با وجود ۱۸۶۸ اصله درخت سبز و ۳۸ اصله درخت خشک و کنده، باغ اعلام کردند. در حالی که رای کمیسیون ماده ۱۲ تاسیساتی است و باید ۱۱هزار و ۵۸۴ اصله درخت داشته باشد تا باغ اعلام شود.
او ادامه داد: وضع موجود با بلوکهای مسکونی ایجاد شده و جمعیت بسیار متراکمی در آنجا وجود دارد. اکثر خانهها در این منطقه آسیب دیده است و وضعیت بسیار نابهنجاری وجود دارد و در آستانه تخریب قرار گرفتهاند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی افزود: رای کمیسیون معماری و شهرسازی بر باغ نبودن ملک است.
حجت نظری در ادامه گفت: اگر اینجا باغ اعلام شود،حقوق مکتسبه مالکین نیز برقرار خواهد بود. اما آیا اگر رای باغ به این ملک بدهیم برای سکنه مشکل ایجاد میشود؟
سالاری در پاسخ به سوال نظری گفت: این شهرک برای کارگران قدیمی ایران خودرو است که به دلیل شرایط معیشتی امکان تغییر منزلشان را ندارند و حالا که یک توسعه گر آمده باید مدل اقتصادی به گونهای باشد که این فرد نیز بتواند کار کند. اما رسالت ما به عنوان شورای شهر این است که مشخص کنیم اینجا باغ است یا نه و درباره بارگذاریها تصمیم نمیگیریم.
در ادامه محسن هاشمی با تاکید بر این که این شهرک در نزدیکی ایران خودرو ساخته شده و یک شهرک موقت بوده است، گفت: در این شهرک تراکم جمعیت زیاد است و طرحی که برای نوسازی ارائه شده میتواند خیابانکشیها را به هم بریزد و درختان نیز احتمالا در معرض خطر هستند اما می توانیم باغ نبودن این شهرک را مشروط به حفظ درختان کنیم. یعنی در پرانتز بگویم که حتما این درختان باید حفظ شوند.
زهرا صدراعظم نوری درخصوص این پرونده گفت: این یک پرونده خاص است چرا که ذی نفعان متعددی دارد و لزوما نیز افراد برخورداری نیستند و از نظر سطح اقتصادی در طبقات پایین جامعه هستند.
او با اشاره به فرسوده بودن ساختمانها در این منطقه گفت: اما کمیسیون ماده ۷ به این منطقه رای باغ داده و تاکید کرده درختان آن باید حفظ شود و اعمال ماده ۴ قانون حفظ وگسترش نیز بشود. اما با توجه به اینکه این پلاک بسیار بزرگ است تعیین صلاحیت آن در اختیار کمیسیون ماده ۵ است و باید آنرا تصویب کند و میتوانیم در رایی که میدهیم برای کمیسیون ماده ۵ تکلیف کند که موظف است کمترین خسارت وارد شود.
سپس زهرا نژادبهرام درباره این پلاک ثبتی گفت: این منطقه ۶۰ سال پیش ساخته شده است و واحدهای مسکونی آن بین ۳۰ تا ۶۰ متر مساحت دارند و از حداقلها نیز برخوردار نیستند. فاضلاب این منطقه مکررا بیرون میزند و طبقات اول این شهرک با انواع و اقسام حشرات و بوی نامناسب فاضلاب مواجه هستند که حتی امکان سکونت را از شهروندان سلب میکند.
او گفت: در این مجموعه ساختمانهای فرسوده ای وجود دارد که کج شده و شبیه برج پیزا شده است و خطر جدی جان شهروندان ما را مورد توجه قرار میدهد.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه زندگی و سرنوشت بیش از ۴هزار نفر در دست آرا شما است گفت: اینجا قابلیت باغ بودن را ندارد و به این کاری ندارم که چه کسی پشت آن است، اما قرار بود به آنها خانههای ۸۰ متری تحویل داده شود.
محسن هاشمی در ادامه گفت: یک متن تذکری در کنار آن مینویسیم و به شهرداری ابلاغ میکنیم که فضای سبز آنجا حفظ شود.
سپس باغ بودن یا نبودن پلام ثبتی پیکان شهر به رای گذاشته شد و اعضا به باغ نبودن ملک رای مثبت داند. همچنین اعضای شورای شهر به پیشنهاد محسن هاشمی مبنی بر باغ نبودن این پلاک ثبتی به شرط حفظ فضای سبز آن نیز رای مثبت دادند.