خبرگزاری کار ایران

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا خبر داد:

شهادت ۴۳ نفر از کادر بهداشتی و درمانی کشور

شهادت  ۴۳ نفر از کادر بهداشتی و درمانی کشور
کد خبر : ۸۹۰۵۳۸

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از شهادت ۴۳ نفر از کادر بهداشتی و درمانی کشور در مقابله با کرونا خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد مدیریت و مقابله با کرونا، در ارتباط ویدئو کنفراسی با اصحاب رسانه، گفت: یکی از بهترین نظام‌های ارائه سلامت در دنیا در اختیار ایران است. این ثمره‌ چهار دهه فعالیت ما بوده است که امروز بیش‌از هر روز دیگری توان خود را به نمایش می‌گذرد. در کنار نظام درمان، نیروهای‌مسلح، هلال‌احمر و تشکیلات بسیج تلاش‌های پراهمیتی در مقابله با کرونا در کشور داشته‌اند. 

وی افزود: نیروهای نظامی هم‌نوائی بسیار خوبی با نظام درمانی داشته اند. امروز به ویژه نهاد‌های نظامی و بسیج، در گندزدائی و ضدعفونی ما را یاری می کنند. امکانات بیمارستانی آن‌ها در اختیار ما گذاشته شد و بیمارستان‌های آن‌ها به عنوان مراکز معین پذیرای بیماران ما بودند. در موضوع اقدامات کنترلی، فاصله‌گذاری اجتماعی، غربالگری شهرها و مبادی ورودی بین استان‌ها و کشور مدد بسیاری به وزارت بهداشت رساندند. 

جهانپور گفت: بسیاری از کشور‌های مدعی نگرانی‌های بسیاری دارند، خوشبختانه‌ این قبیل نگرانی‌ها در کشور ما وجود ندارد. دلیل این آرامش خاطر امکاناتی است که فراهم کرده‌ایم. امیدوارم این تجارب و پروتکل‌هایی که تدبیر می‌شود، برای آتیه کشور و در بحرانی‌ها الگو باشد. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، در واکنش به اظهاراتی مبنی بر اینکه ۲۰ محموله از چین به ایران وارد شد، ولی در خصوص توزیع آن شک و شبهه‌هایی وجود دارد، گفت:  چین و بخصوص صلیب سرخ این کشور، کمک‌های خوبی به ما کرده است. این محموله  حاوی اقلام داروئی و پزشکی بود. این کمک‌ها محدود به چین نبود. بلکه کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپای غربی و.. کمک‌هایی داشته‌اند. جدا از ارزش مالی این اقلام اصل یاری این کشور‌ها دراین شرایط برای ایرانیان ارزشمند است. 

وی افزود: حساسیت‌هایی وجود دارد که بر اساس آن‌ها  وزیر بهداشت هیئتی چهار نفره را مسئول رسیدگی به ترخیص و توزیع اقلام کرد. گزارش  چگونگی توزیع هم به نهادها و حتی به کشور اهدا کننده فرستاده می‌شود. بنابراین آن‌ها و مردم مطمئن باشند که این محموله‌ها در مناطق مورد نیاز استفاده می‌شود. اظهارات مذکور دروغ است و دلایل سیاسی دارد. خود کشورهایی که اهدا کرده‌اند این اظهارات را تکذیب کرده‌اند. ما بیش از دیگران نسبت به مردمان حساسیت داریم. 

جهانپور در رابطه با تولید کیت‌های تشخیصی و هزینه‌های تولید آن‌ها  برای مردم، گفت: بیماریابی ما فعال‌تر شده است و ما منتظر نمی‌مانیم بیمار به اور‌ژانس بیایند و تست شوند. این به دلیل بسیج عمومی مقابله با کرونا است و متعاقبا نیاز به کیت‌های بیشتر از ابزار این اقدامات است.  خوشبختانه شرکت‌های دانش‌بنیان با تاییدیه از اداره کل تجهیزات دارو و انیستیتو پاستور موفق به تولید کیت‌های تشخیصی شده‌اند که به زودی به خط تولید راه پیدا می‌کند. این کیت‌ها هزینه کمتری دارند. با این دسترسی حتی برای افرادی که علائم خفیف‌تری دارند تست را انجام می‌دهیم. حتی می‌توانیم این کیت‌ها را به کشورهای دیگری ارائه دهیم که بخاطر هزینه بالای اقلام توان خرید آن‌ها را ندارند.

جهانپورگفت: ما آمادگی داریم اگر موارد بستری افزایش پیدا کند و تخت برای بیماران نداشته باشیم، بیماران را به  مراکز استراحتگاهی پسابیمارستانی ببریم. برای افرادی که امکان قرنطینه خانگی ندارند، مدت عبور از انتقال بیماری به دیگران را می‌گذرانند، این مراکز آماده هستند. اگرچه نیاز فوری به این امکانات وجود ندارد، اما باید برای سناریو بعدی که ممکن است با آن روبرو شویم، آماده باشیم. 

مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت افزود: بر اساس آخرین آمار از شهادت اعضای کادر سلامت، از پزشکان و پرستاران و پیراپزشکان و افرادی که در سایر واحد‌ها خدمت می‌کنند، بیش از ۴۳ نفر شهید شده اند. این عدد در مقایسه با دیگر کشورهای درگیر آمار پایینی است که به رعایت اعضای کادر درمانی و مدیریت وزارت بهداشت برمی‌گردد. تمام تلاش ما این است که آمار افزایش پیدا نکند، اما ایراد آمار در این ماجرا اشتباه است، پرا که نباید حتی یک نفر از این عزیزان را از دست بدهیم .

جهانپور در واکنش به احتمال قصور مدیریتی و پزشکی در شناسائی مبتلایان در گیلان اشاره کرد: شیوع کرونا در کشور ممکن است از دو کانون ( قم و گیلان) شروع شده باشد. بررسی ها در جریان است تا منشا ورود و شیوع بیماری را پیدا کنیم. اما نیاز داریم گزارش نهایی گروه‌‌های اپیدمولوژی را داشته باشیم. اما اینکه بخواهیم به دلیل تشخیص از قصور صحبت کنیم منصفانه نیست. ما ده‌‌ها مورد آزمایشی داشتیم که همه ‌آنها منفی بودند. اینکه آیا قصوری اتفاق افتاده من معتقدم نیستم. اما اینکه  افرادی که به چین رفت و آمد داشتند و مشکوک شناخته نشده‌اند، می‌تواند قصور تلقی شود. 

وی در پاسخ به این پرسش که اظهارات متناقض در خصوص جدیت بیماری از طرف مسئولان ستاد مقابله با کرونا وجود دارد، در نهایت این بیماری از آنفولانزا فصلی شدیدتر تلقی می‌شود یا ما با نگرانی بزرگ‌تری مواجعه هستیم، گفت:  بنا بر اظهارات اولیه کشورها بویژه چین این بیماری از آنفولانزا خفیفتر بود. اما همواره صحبت آن بود که سرعت انتشار این ویروس بیشتر است. هنوز هم نمی توانیم قضاوت قطعی کنیم. اما به نظر می‌آید که کمی آرای اولیه برآوردی سطحی‌ داشته‌اند. 

جهانپور افزود: در رابطه با ایران بنا به اظهار شخصی، می‌توانم بگویم که رفتار ویروس نسبت به آنفولانزا شدیدتر بوده است. ممکن است این بخاطر شیوع سرعت بالای ابتلا باشد. همه اینها مستلزم کامل شدن آمار است. اگر اعداد را مقایسه کنیم مرگ و میر ناشی از این ویروس بسیار بیشتر بوده است و خسارت اقتصادی و انسانی این بیماری سنگین‌تر از آنفولانزا است. 

جهانپور در همین مورد افزود: اما اظهارات متناقض نبوده‌اند. اگر به مقالات علمی هم رجوع کنیم این زاویه‌ها در آرا مشاهده می‌شوند. ممکن است بنده  گرایش به گزارشات امیدوارکننده‌ داشته باشم و دیگری گزارشاتی را صحیح بداند که بحران را سهمگین جلوه می‌دهد. 

 سخگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: مجرم ردیف اول در طغیان شیوع کرونا و مرگ پزشکان ما، آمریکا و تحریم‌های یکجانبه آن‌ها بود. همه این اقدامات علیه مردم ایران شده است. کم‌تر سیاست‌مداری از تحریم‌ها آسیب‌دیده است. این تحریم‌ها آسیب‌پذیرترین اقشار را هدف قرار دادند. مسئولیت این موضوعات بر عهده آمریکا است. و امروز، این موضوع را جامعه جهانی بطور مستقیم می‌بیند. تاریخ در رابطه با این رفتار ضد بشری، بخصوص در رابطه با فقرا و بیماران قضاوت می‌کند. 

وی افزود: جمع‌اوری کودکان کار، معتادان متجاهر و کارتن‌خواب‌ها بر عهده بهزیستی و وزارت کار و شهرداری‌ها است. دغدغه امروز این است که جمع‌آوری این عزیزان می‌تواند موجب ایجاد کلونی‌هایی شود که خود محل انتشار و کانون بیماری به حساب خواهند آمد. در این حوزه باید با مراقبت اقدام ‌کنیم. سعی می‌کنیم این افراد را اگر علائم بیماری داشته باشند، به سمت مراکز پسابیمارستانی و پیش‌بیمارستانی سوق ‌دهیم. 

جهانپور در ادامه بیان کرد: آمار کشفیات در روزهای اخیر کاهش داشته است. البته اطلاعات دقیق در اختیار تعزیرات است. ما می‌دانیم که آن‌ها ورود جدی‌ داشتند. افرادی در این رابطه دستگیر شدند و انبار‌های آن‌ها توقیف شد. روند احتکار اقلام رو به کاهش است. زیرا تولیدات و واردات و تمهیدات، هیجان و تقاضاهای کاذب را کاهش داد. به تبع آن انگیزه انبارسازی و احتکار کاهش پیدا می‌کند. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، در پایان اشاره کرد: هر جایی که بخش خصوصی کنار کادر مقابله با کرونا باشد، امکانات ایمنی به آن‌ها ارائه می‌شود. اما به عنوان کسانی که وظیفه ارائه این اقلام را داریم باید برآورد ریسک داشته باشیم و تعلق اقلام مبتنی بر این برآورد است. مسلما کسانی که در بخش ویژه و خط مقدم مبارزه با کرونا حضور دارند درصد ریسک بسیار بالاتری دارند و اقلام برای آ‌نها اولویت ما است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز