خبرگزاری کار ایران

آخرین اخبار از شیوع کرونا در ایران؛

۲۴۸۱۱ مبتلا، ۱۹۳۴ فوتی و ۸۹۳۱ بهبودیافته/ تصمیم‌گیری جدید برای فعالیت ادارات/ مسئولان بهداشتِ حاشیه‌های پایتخت را دریابند/ روند افزایشی ابتلا در استان اصفهان/ فکری برای تعطیلی بوستان‌ها در روز سیزده بدر شود

۲۴۸۱۱ مبتلا، ۱۹۳۴ فوتی و ۸۹۳۱ بهبودیافته/ تصمیم‌گیری جدید برای فعالیت ادارات/ مسئولان بهداشتِ حاشیه‌های پایتخت را دریابند/ روند افزایشی ابتلا در استان اصفهان/ فکری برای تعطیلی بوستان‌ها در روز سیزده بدر شود
کد خبر : ۸۸۹۹۰۱

سی و چهار روز پس از شیوع کرونا در کشور، ۲۴۸۱۱ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۱۹۳۴ نفر فوت شده و ۸۹۳۱ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و چهار روز پس از شیوع کرونا در کشور، ۲۴۸۱۱ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۱۹۳۴ نفر فوت شده و ۸۹۳۱ نفر بهبود یافته‌اند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۵۶.۸ درصد  مبتلایان مرد و ۴۱.۴ درصد آنها زنان هستند. همچنین ۶۰ درصد از درگذشتگان مرد و ۴۰ درصد زن هستند و یک سوم افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند، حداقل دارای یکی از بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف کننده داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند.از طرفی فرمانده ستاد مقابله با کرونا معتقد است؛ آمار مبتلایان و مرگ و میر بیماران فراتر از گمانه زنی‌های قبلی است و یک بازنویسی مجدد در سناریو ضروری است. او تاکید کرده است؛ علیرغم تمام هشدارها تعدادی از شهروندان تهرانی به سفر رفتند که در موج بازگشت آنان به تهران پروتکل غربالگری از طریق تب سنجی قابل استفاده نیست و در این زمینه نیاز به پروتکلی با نگاه عدم افزایش پیک اپیدمیولوژی بیماری در استان تهران داریم و در چنین شرایطی  بدون تردید موج بازگشت مسافران به تهران این اوضاع را بدتر می‌کند. وزیر بهداشت نیز از آماده کردن طرحی با عنوان فاصله گذاری اجتماعی خبر داده که امروز در ستاد ملی کرونا به رییس جمهور ابلاغ می شود. وی گفته علاوه بر خواهش و تمنا از روش های دیگر برای کاهش ترددها استفاده خواهیم کرد که انشالله اگر تصویب شود آن را اعمال خواهیم کرد.

۱۷۶۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور

«کیانوش جهانپور» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار ابتلا به کرونا ویروس در ایران گفت: بر اساس آخرین آمار از یافته های ۵۶ آزمایشگاه مورد تایید از ظهر دیروز تا به امروز تعداد ۱۷۶۲نفر تعداد مبتلایان قطعی کووید ۱۹ بوده است و  به طور کل تعداد۲۴۸۱۱ هزار بیمار دچار ابتلای قطعی کرونا هستند.

او افزود: ما امروز با ۴۱ میلیون نفر غربالگری افراد رو به رو شده‌ایم و یک سیر افزایشی را داریم که بخش عمده آن مربوط به بسیج طرح غربالگری است.

وی درباره آمار بهبود یافتگان مبتلا به کرونا گفت: همچنین تعداد ۸۹۳۱ نفر از بیماری کرونا بهبود یافته‌اند.

جهانپور در خصوص آمار فوتی‌ها بر اثر کرونا ویروس در ۲۴ ساعت گذشته گفت: متاسفانه تعداد ۱۲۲ نفر از بیماران جان باختند که جمع کل فوتی ها به ۱۹۳۴ نفر تا ظهر امروز رسیده است.

جهانپور خاطرنشان کرد: تاکید می شود که مردم در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا وضعیت آنها مورد بررسی قرار بگیرد. موضوع تعطیلی ادارات یا نحوه ادامه کار آنها در ستاد ملی کرونا مورد بررسی قرار گرفته و با نظر روسای دستگاه‌های مروبطه و وزرا بنا شد که تا یک سوم جمعیت نهادهای دولتی آن هم  فقط برای امور ضروری به صورت  شیفت بندی و کشیک در محل کار حاضر شوند. مردم نیز باید فقط برای امور ضروری به ادارات مراجعه کنند.

 وی تاکید کرد: طرح فاصله گذاری اجتماعی که ساماندهی آن از سوی وزارت بهداشت تدوین شده بود به ستاد مقابله با کرونا ارجاع شد. نهایتا مصوبه بر این اساس است که با تشکیل جلسه کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با ریاست وزیر کشور، حسب مورد با توجه به الگوهای بومی و ساختار های فرهنگی و اجتماعی و در نظر گرفتن اقدامات موجود برای فاصله گذاری اجتماعی تصمیم گیری انجام شود.

تصمیم‌گیری درباره تعطیلی بوستان‌ها بر عهده ستاد مقابله با کروناست

 شهرداری نمی‌تواند از حضور شهروندان در پارک‌ها جلوگیری کند

«زهرا صدر اعظم نوری» عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره تعطیلی بوستان‌های تهران به منظور  جلوگیری از تجمع شهروندان به ویژه در روز سیزده نوروز گفت: تعطیلی بوستان‌ها همان توصیه‌هایی است که گفته می‌شود؛ به هر حال دسترسی به بوستان‌ها راحت است، زیرا آنها باز هستند و درب ورود و خروج ندارند که محدودیت ایجاد کند؛ بنا بر این تاکید بر همان تذکرات و توصیه‌های وزارت بهداشت و پروتکل‌هایی است که بر آن تاکید می‌کنند.

وی با بیان اینکه هنوز ویروس کرونا شیوع دارد و بر ضرورت پیشگیری تاکید می‌شود، گفت:. تنها راه پیشگیری در خانه ماندن و در تجمعات نبودن است؛ بنابراین در روز سیزده بدر که روز طبیعت است و سنت دیرینه ایرانیان است که در این روز تفریح می‌کنند، باید در خانه بمانیم و این سنت را نیز مثل بقیه سنت‌هایی که در این ایام کنار گذاشتیم و اجرا نکردیم، باید کنار بگذاریم و مطلقا به پارک‌ها نرویم.

این عضو شورای شهر تهران گفت: از همه مردم می خواهیم همکاری کنند و در روز سیزدهم فروردین اصلا در فضاهای عمومی و پارک ها حضور نداشته باشند تا این زنجیره قطع شود و به یک وضعیت متعادل برسیم. امیدواریم که این دوره هر چه سریع‌تر به پایان برسد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری تهران برای بستن بوستان‌ها اقدام جدی‌تر به جز تذکر دادن در نظر ندارد؟ گفت:  در حال حاضر در این راستا نمی‌شود، اقدامات خاصی انجام داد و باید فقط تا آنجا که امکان دارد توصیه کرد و مدام تذکر داد و از مردم درخواست کرد؛ گرچه اکنون می بینیم اکثر مردم رعایت کردند و به سفر نرفتند و متاسفانه فقط اقلیتی به سفر رفتند که این به سطح پایبندی و الزام شهروندان برمی‌گردد.

صدراعظم نوری بیان کرد: در رابطه با روز سیزده بدر هم همین مسأله است و شهرداری این امکان را ندارد که بتواند از حضور شهروندان در بوستان ها جلوگیری کند. اگر  قرار است اقدامی صورت گیرد، باید از طریق وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا و نهادهای ذیربط باشد. اگر از طرف آنها ابلاغیه ای صادر شود، شهرداری آمادگی دارد هر نوع دستورالعملی که اتخاذ و صادر می‌شود را اجرا کند و هماهنگی و همکاری لازم را داشته باشد. 

عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا به تازگی موضوع تعطیل بوستان‌های استان تهران در جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شده است؟ گفت: بنده اطلاع ندارم، زیرا ما در جلسات حضور نداریم و شورا هم تعطیل بوده و موضوعی انعکاس پیدا نکرده است. در حال حاضر شهرداری و بخش خدمات شهری فعال است و اگر لازم باشد حتما اقداماتی را انجام می‌دهند.

افزایش آمار ابتلا به کرونا در استان اصفهان

ابتلای ۱۱۹ نفر فقط در یک روز

موارد ابتلا در کاشان و آران بیدگل جدی است

«آرش نجیمی» سخنگوی ستاد دانشگاهی کرونا در استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت شیوع کرونا  در استان گفت: از نظر تعداد موارد ابتلا در روز، حدود یک هفته است که بعد از تهران رتبه دوم را داریم.

وی تصریح کرد: استان اصفهان ۱۹۷۹ مورد مثبت قطعی دارد که نسبت بالایی است و با افزایشی که روز به روز اتفاق می افتد، روند خوبی متصور نیست و چشم انداز خیلی خوبی برای استان نمی‌بینیم. امید داریم با تذکرات و رعایت مردم، تا حدی آمار مبتلایان حداقل ثابت بماند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سرپرست مدیریت روابط عمومی این دانشگاه با اشاره با افزایش آمار مبتلایان در روزهای گذشته گفت: به طور مثال در یک روز ۱۱۹ نفر افزایش آمار داشتیم که بالاترین افزایش از اول اسفند و شروع بیماری در این استان بوده است. تعداد ۱۱۹ نفر به موارد ابتلای قطعی اضافه شد و متاسفانه این روند همچنان ادامه دارد و امکان دارد باز هم شاهد افزایش موارد ابتلا باشیم. 

نجیمی در پاسخ به این سوال که وضعیت بیمارستان‌های استان چگونه است و آیا تجهیزات مثل لباس ایمن، ماسک و دستکش برای پزشکان و پرستاران تامین است؟ گفت: بله، تجهیزات هست و مشکلی از این بابت نداریم، ولی این که بگوییم هیچ کمبودی هم نداریم، اینطور نیست. امکانات هست، اما بیمارستان‌های ما از لحاظ تجهیزات و اقلام محافظتی با حداقل‌ها  کارشان را انجام می‌دهند، کمبود نیست، ولی حداقلی است. تعدادی بیمارستان مرجع برای بیماران کرونایی در نظر گرفته‌ایم که اگر تعداد بیماران افزایش یافت، بیمارستان‌های جدید را وارد چرخه درمان و کمک خواهیم کرد. 

 سخنگوی ستاد دانشگاهی کرونا در واکنش به اینکه گفته می‌شود، طبق آمار پنجاه درصد مبتلایان استان اصفهان در کاشان هستند، گفت: کاشان دانشگاه علوم پزشکی مجزا دارد، ولی وضعیت ما در برخی از شهرستان‌های استان چندان وضعیت مناسبی نیست. از جمله شهرستان‌هایی که در آنها مشکل داریم، کاشان و آران و بیدگل است و جزو شهرستان هایی است که موارد ابتلای آنها جدی تر است. 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره اینکه آمار فوتی ها در استان اصفهان به نسبت مبتلایان چند درصد است؟ گفت: دقیقا نسبت فوتی ها به مبتلایان را ندارم، ولی حتی یک مورد فوتی با اهمیت و مهم است.  امیدواریم میزان فوتی‌ها کاهش یابد.

ضرورت دورکاری کارمندان برای پیشگیری از شیوع کرونا

مسئولان به بهداشت حاشیه‌های پایتخت بیشتر توجه کنند

«شهربانو امانی» عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با تاکید بر اهمیت تحقق  دولت الکترونیک در کشور و شهر هوشمند در تهران به ویژه در شرایط بحران کرونا گفت: متاسفانه به رغم آنکه بحث دولت الکترونیک و شهر هوشمند در تهران مطرح است، جای تاسف دارد که هنوز امکان مدیریت این شرایط وجود ندارد، آن هم در شرایطی که چه در دولت و چه در مدیریت شهری شیفتی شدن و دورکاری کارمندان به نوعی راهکاری برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا است.

وی با یادآوری برگزاری جلسات شورای شهر تهران در شرایط بحران کرونا گفت: اعضای شورای شهر تصمیم گرفته بودند، جلسات را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کنند، اما سرعت اینترنت یکی از مشکلات اساسی اجرای این تصمیم بود و این امکان فراهم نشد. امیدواریم همانطور که ویروس مرز نشناخت و وارد کشور شد، دانش نیز مرز نمی شناسد و باید تلنگری برای مدیریت شهری و مدیریت کشور باشد که با جدیت از دانش بشری استفاده کنند و در انجام فعالیت ها تسهیل صورت گیرد.

امانی تاکید کرد: بعد از خروج از این بحران نباید مشکلات به فراموشی سپرده شود و این مساله باید با جدیت بیشتری دنبال شود. در بدو ورود ما به شورای شهر مساله شهر هوشمند در شهرداری مطرح بود و مقداری پیش رفت، اما باید زیرساخت ها آماده و به روز رسانی شوند.

عضو شورای شهر تهران با درخواست از تهرانی ها برای ماندن در خانه اظهار داشت: مردم تهران قریب به اتفاق از شهرها و استان های دیگر در پایتخت ساکن هستند و در تعطیلات به شهرهای خود می روند، اما این بار از شهروندان تهرانی عاجزانه تقاضا داریم، برای رفاه حال و حفظ جان عزیزان خود از تهران خارج نشوند. مردم شعور اجتماعی بالایی دارند، اما برخی حتی در تشیع جنازه متوفی ها هم شرکت می کنند و این نشان می دهد، مساله هنوز جدی گرفته نشده و ظاهرا تا مرگ دم در خانه ما نیاید، جدی نمی گیریم.

او گفت: اگر چین توانست این بیماری را با قرنطینه کنترل کند، یعنی برای ما هم این امکان وجود دارد، اما تصمیم به قرنطینه کردن نداریم. نیاز نیست.البته قطعا شهروندان تهرانی زنگ خطر را شنیده اند و باید آن را جدی بگیرند.

امانی همچنین درخصوص وضعیت امکانات بهداشتی در حاشیه های پایتخت گفت: در بازدیدی که چندی از بهشت زهرا(س) داشتم، در طول مسیر شاهد بودم که سبزی کاری در مسیرهای منتهی به آنجا برای امرار معاش خود به کار مشغول بودند، اما در آن مناطق اصول بهداشتی به هیچ وجه رعایت نمی شود و نیازمند توجه بیشتر دولت و خود مردم در این مناطق هستیم.

وی در خاتمه با ابراز تاسف از اینکه اطلاع رسانی درباره کرونا به خوبی انجام نشد و مساله آن طور که باید جدی گرفته نشد، گفت: این مساله خود در شیوع بیشتر بیماری بین مردم بی تاثیر نبود، از طرفی غافلگیر شدیم و آمادگی لازم را نداشتیم.

شرایط تحت کنترل است

توزیع اقلام حفاظت فردی در اورژانس‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی

«مجتبی خالدی» سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره تهیه اقلام ضروری برای اورژانس گفت: اورژانس پیش بیمارستانی یکی از مراکزی بوده که در بحث مقابله با ویروس کرونا بسیار درگیر بوده و از همان روزهای اول بحث انتقال افراد مشکوک یا حتی انتقال افراد مثبت به مراکز درمانی را به عهده داشته است.

وی ادامه داد: سازمان اورژانس کشور با توجه به پیش بینی‌هایی انجام شده، آمادگی‌های لازم را در خصوص تهیه لباس‌های حفاظت فردی و اقلامی که در این خصوص برای حوادث بیوتروریسمی لازم بوده را داشته است و سعی کرده این آمادگی را حفظ کند، از این رو تعدادی از لباس‌های حفاظت فردی را برای تمام مراکز اورژانس تابعه سازمان اورژانس کشور تهیه کردیم.

خالدی گفت: همین مساله باعث شد که در زمان شیوع کرونا ویروس بلافاصله بتوانیم به جهت محافظت از پرسنل خود و هم برای اینکه انتقال آلودگی در بین افراد و بیمارانی که مشکوک هستند را به حداقل ممکن برسانیم از این وسایل استفاده کنیم.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آنجا که این اقلام سریعا مورد استفاده قرار می‌گیرند، در سازمان اورژانس کشور تصمیم بر این شد که بتوانیم سریع‌تر این اقلام راتهیه کنیم. تا این لحظه بیش از هشت نوبت اقلام به مقدارهای متفاوت در اورژانس‌های تابعه سازمان اورژانس کشور توزیع شد و آخرین مورد آن برای فردا خواهد بود که اقلام نیز تهیه شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بحث تعطیلات نوروزی مطرح بود، شاید تهیه این اقلام کمی سخت‌تر بوده باشد. ما 26 دانشگاه اولویت دار را شناسایی کردیم و در روز دوم فرودین این اقلام برای دانشگاه‌ها ارسال شد. اکنون تلاش داریم،  دانشگاه‌هایی که باقی مانده‌اند را برای تعطیلات نوروز پوشش دهیم و تمام اقلام را در اختیارشان بگذاریم. ما همچنان در حال تهیه اقلام هستیم به جهت اینکه اگر شیوع کرونا در شهر جدیدی اتفاق افتاد، به صورت ویژه این توزیع صورت بگیرد تا حداقل روند ارائه خدمات با مشکلی رو به رو نشود.

خالدی افزود: برآورد و ارزیابی‌هایی که در سازمان اورژانس کشور انجام می‌شود، نشان دهنده این است که شرایط ما در ارائه خدمات فعلا به پایداری خوبی رسیده و تقریبا می‌توان گفت اقلام به اندازه کافی در اختیار اورژانس‌های کشور قرار دارد و فعلا جای نگرانی نیست.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور اظهار داشت: روند ارزیابی کرونا هم نشان می‌دهد که شرایط تحت کنترل است یعنی  مراجعه افراد به مراکز درمانی و جا به جایی‌های آنها تقریبا به یک پایداری خوبی رسیده است. امیدواریم روزی شاهد باشیم همه مردم ایران سلامت هستند و دیگر نگرانی از بابت کرونا وجود ندارد.

ارجاع ۶۲۴۴ نفر به نظام سلامت در راستای طرح غربالگری کووید ۱۹

مرتضی سلیمی؛ رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور درباره آخر آمار غربالگری در ۱۹ استان کشور گفت: با توجه به شرایط حساس و تردد بیش از حد مردم و مسافرین به شهرهای شمالی کشور اجرا طرح غربالگری و تب سنجی در کشور آغاز شد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۵۱ پست موقت در ورودی و خروجی شهرها، ایستگاه قطار و فرودگاه‌ها برای کنترل مسافرین و شناسایی افراد مشکوک در حال فعالیت هستند.

سلیمی با اشاره به استقرار ۳۹۴ پست موقت گفت: در هر پست ۴ نفر نیروی آموزش دیده از نجاتگران، اعضای جوانان و داوطلبان جمعیت هلال احمر به صورت شبانه روزی در حال بازرسی سلامت مسافرین هستند.

وی ادامه داد: این طرح با هماهنگی استانداری‌ها و همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، نیروی انتظامی، پلیس راهور، راهداری و ضابطین قوه قضائیه در حال انجام است. 

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به گزارش تجمیعی خدمات گیرندگان در سطح کشور تا ساعت ۲۴ مورخ ۹۹ / ۰۱ / ۰۴  گفت: تعداد پست‌های فعال در سطح کشور ۸۵۱ پست است و تاکنون  ۱۱٫۴۱۳۰۸۴۴ نفر (به طور میانگین روزانه بیش از ۱ میلیون و صد هزار نفر) کنترل شده‌اند. همچنین  بیشترین افراد کنترل شده در روز تعداد ۱٬۵۲۹٫۸۵۱ نفر بوده بوده و تعداد  ۳٫۸۹۴٫۰۷۶ دستگاه خودرو کنترل شده است. 

وی افزود: ۹٬۹۲۲ نفر با علائم تب به نظام سلامت ارجاع شدند، اما بیشترین افراد ارجاع شده  در روز ۳ فروردین تعداد ۱٫۶۹۹ نفر بوده است. ما در حال حاضر ۳۹۵۰ نفر نیروهای فعال در پستها داریم و از ۸۸۸ دستگاه آمبولانس و خودروی امدادی برای این امر استفاده می‌شود.

توزیع بیش از ۱۲ میلیون ماسک بین دانشگاه‌های علوم پزشکی

«محمد مهدی علاالدین» رییس اداره نظارت بر تامین و نگهداشت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: به منظور تامین ماسک مورد نیاز برای مراکز درمانی، در راستای کنترل بیماران COVID-19، توزیع تعداد ۱۰ میلیون عدد ماسک سه لایه و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار عدد ماکس N-95 ظرف دیروز و امروز (چهارم و پنجم فروردین ۱۳۹۹) صورت می گیرد.

وی افزود: بر این اساس، کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور می‌توانند بر اساس حواله های صادر شده نسبت به دریافت سهمیه ماسک های اختصاص یافته از طریق هیات امنای صرفه جویی ارزی و شرکت های پخش اعلام شده در حواله های صادره اقدام نمایند.

علاالدین در پایان گفت: مراکز درمانی وابسته می توانند جهت تامین اقلام مورد نیاز مطابق با دستورالعمل های تامین اقلام مذکور، با دانشگاه های علوم پزشکی مراکز مربوطه تماس برقرار نمایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز