خبرگزاری کار ایران

آخرین خبرها از شیوع بیماری کرونا در ایران؛

۱۳۹۳۸ مبتلا، ۷۲۴ فوتی و ۴۷۹۰ بهبودیافته/۸۳ مورد مشکوک به کرونا و ۱۵ مبتلا در اسلامشهر/ تعطیلی مساجد، حسینیه‌ها و آرامستان‌ها/ در گودهای پرخطر زباله‌گردی مورد ابتلا نداریم

۱۳۹۳۸ مبتلا، ۷۲۴ فوتی و ۴۷۹۰ بهبودیافته/۸۳ مورد مشکوک به کرونا و ۱۵ مبتلا در اسلامشهر/ تعطیلی مساجد، حسینیه‌ها و آرامستان‌ها/ در گودهای پرخطر زباله‌گردی مورد ابتلا نداریم
کد خبر : ۸۸۶۱۷۴

براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت ۲۶ روز از شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور تاکنون ۱۳۹۳۸ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۷۲۴ نفر جان‌باخته‌اند و ۴۷۹۰ نفر بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت ۲۶ روز از شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور تاکنون ۱۲۷۲۹ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۷۲۴ نفر جان‌باخته‌اند و ۴۷۹۰ نفر بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند. استان‌های تهران با ۳۴۷ مورد، اصفهان ۱۵۵ مورد،  البرز ۱۳۴مورد، گیلان ۱۱۳ مورد، بالاترین آمار مبتلایان به بیماری کرونا را داشته‌اند.روز گذشته نیز استاندار تهران ضمن تکذیب قرنطینه تهران از افزایش فعالیت ساعات فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها برای کاهش تراکم جمعیت جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد. در قم نیز علی ابرازه قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم از صدور دستور وزیر بهداشت برای تعطیلی بقاع متبرکه ازجمله حرم حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران خبر داد.همچنین معاون مراقبت‌های پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دعوت به کار پرستارانی که به هر دلیل بیکار شده‌اند برای جبران کمبود کادر پرستاری خبر داد.

۱۲۰۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و در نتیجه آمار مبتلایان به ۱۳۹۳۸ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: ۱۱۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند و در مجموع آمار درگذشتگان بر اثر ابتلا به این بیماری ۷۲۴ نفر تا ظهر امروز رسیده است. تاکنون ۴۵۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

او افزود: آمار مبتلایان از دیروز تا ظهر امروز در استان های تهران ۲۵۱ مورد، قم ۸۴ مورد، گیلان ۴۳ مورد، اصفهان ۱۲۶ مورد، البرز ۶۷ مورد، مازندران ۷۲ مورد، مرکزی ۰ ، قزوین ۲۲ مورد، سمنان ۴۱ مورد، گلستان ۲۵مورد، خراسان رضوی ۱۴۳، فارس ۹ مورد، لرستان ۵۲ مورد، آذربایجان شرقی ۳۶ مورد و خوزستان ۳۲ مورد بوده است.

جهانپور خاطرنشان کرد: در استان یزد ۳۶ مورد، زنجان ۳۲ مورد، کردستان ۲۷ مورد، اردبیل ۰، کرمانشاه ۱۳ مورد، کرمان ۷ مورد، همدان ۱۱ مورد، سیستان و بلوچستان ۶ مورد، هرمزگان ۷ مورد، خراسان جنوبی ۱۸ مورد، خراسان شمالی ۶ مورد، چهارمحال و بختیاری ۰، ایلام ۱۸ مورد، آذربایجان غربی ۱۸ مورد، کهگیلویه و بویراحمد ۱ مورد و بوشهر ۶ مورد گزارش شده است.

"کرونا" هنوز به گودهای پرخطر نرسیده است

شرایط بهداشتی بسیار نامناسب در حاشیه کوره‌پزخانه‌ها و گودهای زباله‌گردی پایتخت

«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص بازدید از گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی حاشیه‌های تهران گفت: ورود ما به گودهای زباله‌گردی در راستای مسئولیت اجتماعی ما انجام شده است و با توجه به دستور ممنوعیت زباله گردی در مخازن، اطمینان می دادیم که کودکان حاضر در این چرخه اکنون در این اماکن هستند و مشکلات عدیده‌ای پیدا می‌کنند. 

سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران ادامه داد: کودکان در این مکان‌ها امکانات بهداشتی مناسبی ندارند و با توجه به حساسیت افکار عمومی به آن ورود کردیم.

حسینی گفت: بازدید از منطقه جنوب شرق تهران و گودهای منتهی الیه منطقه ۱۵، سمت اشرف آباد، محمود آباد که هم گود زباله گردی و هم گاراژ زباله گردی و کوره پزخانه دارند، انجام شد. 

او ادامه داد: از ۵ گود اصلی و گاراژ زباله‌گردی در آن منطقه با هدف ارزیابی دقیق‌تر میدانی و اجرای برنامه‌های حمایتی بازدید کردیم.

حسینی با اشاره به ارزیابی‌های اولیه بالینی که با حضور یک اکیپ درمانی انجام گرفت، تصریح کرد: در این طرح یک اکیپ درمانی حضور داشت و معاینه و جمع‌آوری اطلاعات توسط آنها انجام شد و خوشبختانه براساس پرس‌وجو و بررسی‌ها مشخص شد، کرونا به آن منطقه نرسیده و تلفاتی در آنجا نداشته است.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه این مناطق می‌تواند در موج‌های بعدی تحت تاثیر قرار گیرند به وضعیت بهداشتی گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی اشاره کرد و گفت: وضعیت بهداشتی و زیرساخت دردناکی در این مکان‌ها وجود دارد و حتی امکانات ساده مانند حمام و سرویس بهداشتی سالم هم وجود ندارد و محل اقامت افراد در حاشیه کوره‌پزخانه‌ها از شرایط بهداشتی بسیار نامناسبی برخوردار است و وضعیت خیلی دردناکی وجود دارد.

او ادامه داد: معاینه بالینی اولیه انجام شد و با توجه به اینکه برخی از فقر ویتامین‌ها و مشکلات پوستی رنج می‌برند، تجویزهای اولیه دارویی را انجام و با استفاده از رابط‌های محلی و سمن‌ها داروها را به آنها می‌رسانیم. همچنین حدود ۲۵۰ بسته بهداشتی شامل مایع شست و شوی دست، صابون، ماسک و دستکش بین آنها توزیع شد. همچنین اقلام خوراکی نیز بین آنها توزیع شد.

حسینی با تاکید بر اینکه زنان آسیب‌پذیر در این مکان‌ها حضور دارند که باید مورد توجه ویژه قرار گیرند به وضعیت زندگی گروهی در کوره پزخانه‌ها اشاره کرد و گفت: همچنین زندگی در کوره‌پزخانه‌ها به صورت گروهی است و در یک مکان در حدود ۱۳۰ نفر که شامل ۲۰ خانوار بودند، زندگی می‌کردند و همه نیازمند مراقبت‌های فوری هستند و اگر خدای نکرده موردی در این مکان‌ها مشاهده و سرایت کند، وضعیت خیلی ناراحت کننده‌ای پیش خواهد آمد. در دو روز گذشته ۴۰۰ پرس غذای گرم در این مناطق توزیع شده و این روند تا پایان وضعیت شیوع کرونا ادامه دارد. 

او درباره چرایی عدم ابتلای این افراد به کرونا با توجه به کیفیت پایین بهداشت در محدوده کار و سکونت آنها با بیان اینکه این مسئله در تخصص من نیست، به فرضیه‌هایی که ساکنان گودها مطرح می‌کنند اشاره کرد و گفت: آنها معتقدند با توجه به اینکه در محیط‌هایی باکیفیت پایین بهداشتی زندگی می‌کنند، مقاومت بدنشان بالا رفته است. 

حسینی تصریح کرد: اگرچه حضور آنها در سطح شهر کمتر شده است، اما در کلونی‌هایی که زندگی می کنند، تماس آنها با هم بسیار زیاد است.

سرپرست سازمان رفاه، مشارکت های مردمی و خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: زباله گردها ذکر می‌کردند به دلیل سختگیری اخیر شهرداری و نیروی انتظامی دیگر در سطح شهر نمی‌رویم چرا که از دستگیر شدن می ترسیم و این نشان می‌دهد ممنوعیت زباله گردی جدی گرفته شده و میزان وردی زباله خشک به گودها کاهش یافته است. 

او درباره گودهایی که به آنها خدمات‌رسانی می‌شود، گفت: مناطق نزدیک به تهران انتخاب شد و بیشتر آنها در ناحیه جنوب شرق تهران، ری و ورامین مستقر هستند، اما براساس اطلاعاتی که سمن‌ها به ما داده‌اند، در ملارد و شهریار نیز وجود دارند که عمدتا بحث تفکیک را انجام می‌دهند. 

حسینی با اشاره به همکاری سمن‌ها در اجرای این طرح گفت: با همکاری خوب سمن ها و با راهنمایی آنها عمده اقدامات پیش می‌رود و گاراژهای نزدیک به تهران که رفت و آمد از آنها به پایتخت زیاد است، هدف قرار داده شده است و این آمادگی را داریم که در گودهای دیگر نیز درصورتی که به ما اطلاع دهند، حضور یابیم. 

او به حضور پزشکان جهادی برای بررسی وضعیت افراد حاضر در گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی اشاره کرد و گفت: دو گروه از پزشکان جهادی نیز برای چکاب و معاینه بالینی اعلام آمادگی کرده‌اند و  هر ده روز یکبار معاینه‌ها ادامه خواهد یافت. یک خط تماس نیز در اختیار افراد حاضر در این گودها قرار گرفت تا اگر موردی بود به ما اطلاع دهند و از طریق شبکه‌های بهداشت و یا همکاران خودمان به آنها خدمات دهیم. 

۸۳ مورد مشکوک به کرونا و ۱۵ مبتلا در اسلامشهر

 تعطیلی مساجد، حسینیه‌ها و آرامستان‌ها

اعلام آمادگی برای ایجاد بیمارستان صحرایی در صورت موافقت

«مسعود مرسلپور» فرماندار شهرستان اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات مقابله‌ای با شیوع کرونا در این منطقه گفت: آموزش همگانی به شیوه‌های مختلف اولین اقدام ما در زمینه کنترل کرونا در منطقه اسلامشهر بود. همچنین به دستگاه‌ها اعلام کردیم در انجام وظایف همه یکسان هستند و همه دستگاه‌ها باید با محوریت شبکه بهداشت و درمان به وظایف‌شان عمل کنند.

وی با بیان اینکه فرماندار به عنوان رییس ستاد مبارزه با کرونا باید بتواند نقش خود را بدرستی ایفا کند، ادامه داد: برای اینکه شکی در جامعه برای مردم ایجاد نشود، آرام آرام محدودیت‌هایی را در منطقه ایجاد و اعمال کردیم. از جمله این محدودیت ها کم کردن ساعت کاری ادارات است، قرار است کارمندان ادارات به صورت شیفت‌بندی در محل کار حاضر شوند. همچنین به کلانتری‌ها اعلام کردیم که غیر از پرونده‌های خاص امنیتی اجتماعی پرونده‌هایی غیر از پرونده زندانی دار به دادسرا اعزام نکنند. همچنین خلوت کردن کلانتری‌ها از دیگر اقدامات ما بوده است.

فرماندار اسلامشهر خاطرنشان کرد: شخصا به طور مستمر آمار مبتلایان در منطقه اسلامشهر را اطلاع رسانی کرده‌ام و به مردم اعلام کرده‌ایم که چنانچه نکات لازم را رعایت نکنند، ممکن است آنها هم به بیماری مبتلا شوند. همچنین در این شرایط توانستیم یک دستگاه عکسبرداری رادیولوژی برای شهرستان تهیه کنیم تا برای تهیه عکس از ریه بیماران به تهران سفر نکنند. همچنین آزمایشگاه اسلامشهر را از نظر آزمایش فرآورده‌های خونی در شبکه بهداشت و درمان فعال کردیم.

مرسلپور خاطرنشان کرد: بیمارستان امام رضا(ع) تنها بیمارستان منطقه اسلامشهر است که تحت پوشش تامین اجتماعی است. کادر پزشکی، پرستاری و اداری این بیمارستان به شدت پای کار هستند و با تمام توان فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین نانوایی‌ها و فروشگاه‌های موادغذایی ساعت کاری‌شان تا پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۵ و روز جمعه از ۱۱ صبح تا ساعت ۱۵ عصر است. اقداماتی را نیز در راستای استریزه کرده نانوایی‌ها انجام دادیم. همچنین تمامی آرایشگاه‌های زنانه نیز تعطیل شد. تمامی قهوه خانه‌ها در اسلامشهر نیز تعطیل شده است. همچنین در آرایشگاه‌های مردانه نیز چنانچه بغیر از متصدی یک نفر در مغازه باشد، آن مغازه تعطیل خواهد شد.

فرماندار اسلامشهر خاطرنشان کرد: تمام مراکز تجمعات مانند، حسینیه‌ها، آرامستان‌ها، مراکز فرهنگی، مساجد و مراکز اداری که تجمع در آنها زیاد است تا اطلاع ثانوی تعطیل است. همچنین به صورت مستمر بیماران را مورد پایش قرار دادیم. در حال حاضر ۸۳ نفر مشکوک هستند و تست ۱۵ نفر نیز مثبت شده است. همچنین ورود و خروج به مراکز ترک اعتیاد تا اطلاع ثانوی ممنوع شد. همچنین با اعلام طرح غربالگری بیماری کرونا از طریق استانداری، کلونی‌های جمعیتی مانند مراکز ترک اعتیاد و جمعیت غیررسمی در حاشیه شهرها را می توانیم به سرعت غربالگری کرده و بیماران یا افراد مشکوک را شناسایی و برای انجام مراحل بعدی به مراکز درمانی معرفی کنیم. ما نیز به دنبال این موضوع هستیم تا بتوانیم سریعتر کار غربالگری را شروع کنیم.

مرسلپور درباره شیوع کرونا در روستاهای منطقه اسلامشهر خاطرنشان کرد: تا امروز نیز در روستاها فرد مبتلا به کرونا نداشتیم. از روز اول به بخشداران اعلام کردیم تا از شیوع کرونا در این مناطق حتما جلوگیری کنند. تلاش کردیم با ایجاد محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها با همکاری مردم بتوانیم از شیوع کرونا جلوگیری کنیم، اما مردم متاسفانه هنوز این بیماری را باور نکرده اند و به آن اهمیتی نمی‌دهند و هنوز باور ندارند که ویروس کرونا بسیار خطرناک است و به آن می‌خندند.

وی با بیان اینکه تمام اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و تلاش کردیم نه مردم را به شدت بترسانیم و نه به گونه‌ای باشد که آنها نسبت به این بیماری بی‌تفاوت باشند، تاکید کرد: همچنین از تمامی کارخانجات خواسته شده است تا موارد بهداشتی را رعایت کرده و نسبت به ضدعفونی کردن کارخانجات اقدام کنند. از شبکه بهداشت و درمان نیز خواسته شده تا بازدیدهای سرزده از برخی کارخانجات داشته باشند اگر در کارخانه‌ای نمونه مثبت کرونا دیده شود به عنوان پنهان کاری با همکاری دادستان و پلیس امنیت با صاحب کارخانه و مدیر آن به شدت برخورد می‌شود.

فرماندار اسلامشهر با بیان اینکه ۶۰۰ هزار نفر جمعیت سرشماری رسمی منطقه اسلامشهر است، البته ما به بیش از ۷۰۰ هزار نفر خدمات ارائه دهیم، خاطرنشان کرد: آمار مبتلایان به بیماری کرونا در منطقه اسلامشهر از تمامی مناطق جنوب غرب استان علیرغم تراکم جمعیت پایین‌تر است. همچنین علیرغم مشکلاتی که وجود دارد ما توانستیم مواد ضدعفونی کننده لازم را فراهم کنیم.

مرسلپور با بیان اینکه در این مدت روزانه ده بار با معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی تماس می‌گیریم تا بتوانیم خدمات لازم را به مردم ارائه دهیم که از این بابت از تمامی معاونان عذرخواهی کنیم، خاطرنشان کرد: بیمارستان ۴۴۰ تخت خوابی اسلامشهر علیرغم همه پیگیری‌هایی که انجام دادیم چون پیمانکار آن بعد از تغییر نرخ ارز تغییر پیدا کرده است، هنوز مشخص نشده است و ۵۰ درصد پیشرفت کرده است و اگر پیمانکار مشخص شود تا ۸ ماه دیگر این بیمارستان تکمیل می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم امکانات اولیه و هم آمادگی ایجاد بیمارستان صحرایی در این منطقه داریم و به همه دستگاه‌ها از جمله استانداری نیز اعلام کرده‌ایم، اما هنوز پاسخ مشخصی به ما داده نشده است با توجه به اینکه بیمارستان امام رضا(ع) فقط ۱۳۵ تخت دارد، در صورتی که روند افزایشی ابتلا ادامه داشته باشد، قطعا ما در منطقه به بیمارستان صحرایی نیاز داریم. کرونا یک بیماری است که ۵۰ درصد وحشت آن است و ۵۰ درصد بیماری است. ما نیز تمام تلاشمان را می‌کنیم تا به خوبی منطقه را مدیریت کنیم.

استفاده از ظرفیت شهرک تولیدی قزوین برای تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده

کرونا را با همکاری مردم پشت سر می‌گذاریم

داوود محمدی در گفتگو با ایلنا، درباره وضعیت استان قزوین در خصوص شیوع بیماری کرونا، گفت: خوشبختانه یک همگرایی و همدلی خوبی بین دستگاه‌های مختلف استان ایجاد شده است و همه به دنبال یک عملکرد واحد برای مقابله و مبارزه صحیح با این بیماری هستند.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مجموعه اطلاع‌رسانی خوبی از طریق رسانه‌ها و شبکه استانی صورت گرفته تا مردم موارد بهداشتی را رعایت کنند.

وی ادامه داد: بنا شده است مسافرت و حضور در مجامع عمومی صورت نگیرد و مانند بسیاری از جاها با دقت نظر این موضوع دنبال می‌شود.

این عضو کمیسیون نود مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت‌های تولیدی در شهر صنعتی قزوین قرار دارند و از این رو یک هماهنگی با وزارت صمت و دستگاه‌های ذیربط به عمل آمده است تا از میزان تولیدی استان برای ماسک و ژل ضدعفونی‌کننده استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: اگر این همکاری که تا این لحظه مردم انجام داده‌اند ادامه پیدا کند، انشاالله این بیماری را پشت سر خواهیم گذاشت. 

می‌توانیم به کرونا فائق آییم اما نباید آن را سبک بشماریم

قرنطینه خوب است اما توانش را نداریم

سیستم سلامت جامعه‌مان ضعیف است

حیدرعلی عابدی در گفتگو با ایلنا، درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در پهنه کشور گفت: آمار و ارقام مرتب از طریق تلویزیون پخش می‌شود و آقای جهانپور به عنوان مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی آمار و ارقام را گزارش می‌دهد. بنده نقطه نظری که دارم و می‌خواهم آن را با مردم مطرح کنم این است که مردم احساس می‌کنند این آمارها واقعی نیست و پنهان کاری صورت می‌گیرد؛ به مردم می‌گویم کسی نمی‌تواند قصد پنهان کاری داشته باشد و ندارد؛ اما آنچه مهم است ماهیت بیماری‌های واگیردار است که معمولا بیماری واگیردار خودش را پنهان می‌کند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: در دروس اپیدمیولوژیک بیماری‌هایی که واگیردار هستند و در جامعه منتشر می‌شوند را به کوه یخ تشبیه می‌کنند به این معنا که از بخشی از یک کوه یخ که بیرون است و دیده می‌شود، چنین حدس می‌زنند که یک جسم وسیع تر و بزرگ‌تری در آب قرار دارد. ما هم وقتی تعدادی بیمار می‌بینیم، می‌توانیم حدس بزنیم بیماران بیشتری در سطح جامعه وجود دارد.

نماینده مردم اصفهان تاکید کرد: اینکه چرا وزارت بهداشت و درمان آمار نمی‌دهد دلیلش این است که وزارت بهداشت و درمان نمی‌داند؛ نه تنها وزارت بهداشت بلکه هیچ نهاد و ارگانی در دنیا وجود ندارد که بتواند حدس بزند و مکانیزمی هم وجود ندارد که به درب منازل بروند و بپرسد کدام یک از شما کرونا دارید. بنابراین، این انتظار باید اصلاح شود به اینکه وزارت بهداشت موارد مشکوک و قطعی را با مردم در میان بگذارد. مثلا در اصفهان دو بیمارستان را در نظر گرفته‌اند که در روز مراجعاتی دارند و تعدادی از این افراد تصور می‌کنند کرونا دارند. پزشکان این افراد را معاینه کرده و آنهایی که واجد شرایط تست هستند را جدا می‌کنند که به این افراد بیماران مشکوک به کرونا گفته می‌گوییم. 

نماینده اصلاح طلب مجلس دهم اظهار داشت: بنابراین آنچه وزارت بهداشت می‌تواند روزانه آمار دهد تعداد مشکوک‌ها و تعداد آزمایش‌های انجام گرفته و قطعی شده است. نکته دوم این است که تمام توجه ما را به سمت آمارها جلب کردند و ما غافل شدیم که چه اقداماتی در حال انجام است. ما باید از وزارت بهداشت و درمان بخواهیم به جای این که فقط آمار بیماران و مشکوکان را به ما اعلام کند، آمار اقدامات انجام شده برای جلوگیری از گسترش بیماری و درمان بیماران کرونایی و اینکه چه سیستمی طراحی کرده‌اند را اعلام کنند. این نکته ای است که باید بیشتر به آن توجه کرد.

عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: نکته سوم این است که ما به عنوان فردفرد جامعه از خودمان به عنوان افراد جامعه سوال کنیم چه چیزی بر عهده ماست و چه نقشی می‌توانیم در کنترل این بیماری داشته باشیم؟ باید این موضوع را نیز جدی بگیریم و رعایت کنیم و این گونه نباشد که بگوییم سازمان دیگری وجود دارد که مسئول تامین سلامت ماست. باید بدانیم خودمان چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم. مثلا فردی که بیماری تنفسی یا نقص ایمنی و یا دیابت دارد باید خود را ایزوله کند و نباید منتظر بماند کسی به او بگوید خودت را ایزوله کن، چرا که خودش لطمه می بیند.

وی افزود: نکته دیگر این است که در فضای مجازی خیلی باب شده افراد اظهارنظر می‌کنند. از مردم می‌خواهم به اخبار وزارت بهداشت و درمان و اخبار روزنامه های رسمی کشور که تحت نظارت هستند و معمولا مطالب کذب را منتشر نمی‌کنند  توجه داشته باشند. برخی نوارها(صوتها و کلیپها) باعث استرس مردم می‌شوند و این یک روش غیر اخلاقی است که در این شرایط به خاطر این که با حکومت یا مدیران و مسئولان اختلاف نظر داریم مردم را آزرده سازیم.

عابدی در پاسخ به این سوال که به نظر شما این بیماری چقدر جدی است که برای کنترل آن نیاز به قرنطینه داشته باشیم؟ گفت: حقیقت این است که سیستم سلامت جامعه‌مان ضعیف است. مثلا اگر خواستیم قرنطینه کنیم مفهومش این است که مرکز تلفن داشته باشیم و مردم به این مرکز تلفن زنگ بزنند و نیروها و تیم‌ها را برای این که به داخل منازل اعزام کنیم. سیستم بهداشت و درمان ما طوری طراحی شده که متاسفانه سیستم سلامت جامعه نداریم. مثلا پرستاران بهداشت جامعه باید یک مرکز داشته باشد و در این مرکز آماده بنشینند و به محض این که به آنها تلفن زدند تیم مورد نظر اعزام شود و به منازل بروند که اینها را نداریم. قرنطینه تعدادی ابزار می‌خواهد که ما آنها را نداریم. مثلا در نیروی انتظامی به اندازه کافی نیرو نداریم که اگر اعلام قرنطینه کردیم کسی از خانه بیرون نیاید و اگر کسی بیرون آمد جلوی او را بگیرند؟ 

 نماینده اصلاح‌طلب مردم اصفهان گفت: واژه قرنطینه خیلی ساده است اما اجرایش بسیار سخت است. نتیجه چه می‌شود؟ (هدف) از قرنطینه جلوگیری از انتشار بیماری است که باید برای دستیابی به این (هدف) آموزش دهیم و بر روی توانمندسازی مردم و جامعه کار کنیم؛ فقط قرنطینهسازی مشکل ما را حل نمی‌کند. هیچ انسان عاقلی نمی‌گوید قرنطینه بد است ولی قابل اجرا نیست. باید برای تکلیفی که گفته می‌شود بررسی کنیم که آیا این تکلیف قابل اجراست؟ توانش وجود دارد و امکاناتش فراهم است؟

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: مثلا نمی‌توانیم قرنطینه کنیم و مدام شروع به انتقاد کنیم، درست نیست یا مثلا توجیهات علمی بیاوریم و بگوییم قرنطینه لازم نیست و مربوط به گذشته است، خیر؛ ما اگر بتوانیم قرنطینه کنیم (خوب است) ولی توانایی‌اش را نداریم، نه تنها ما بلکه در چین هم باور نکنید که توانسته باشند شهر را قرنطینه کنند. در چین هم یک بازی سیاسی راه انداختند و شهر ووهان را بر سر زبان‌ها انداختند و بقیه کشورشان را آزاد کردند. مثلا ما هم اگر شهری را قرنطینه اعلام میکردیم تردد بقیه شهرهایمان به سایر نقاط راحت‌تر بود. بارها در صحبت‌هایم گفتم کشور ایران نه قابل تحریم است، نه قابل محاصره و نه قابل قرنطینه‌سازی؛ چراکه مرزهای بسیار متعددی در اطراف کشور و همسایه‌های زیادی داریم و روش‌ها و راه‌های مختلفی برای تعامل و تردد با دنیا داریم. خیلی سخت است بتوانند مرزها را کنترل کنند، اینها همه‌اش شعار است.

نماینده مردم اصفهان عنوان کرد:  بعد از هفت، هشت سال هنوز نتوانستند ورود قاچاق را کنترل کنند. این همه نیرو گذاشتیم که از ورود مواد مخدر جلوگیری کنیم که هنوز به آن صورت موفق نبودیم البته این نبوده که اصلا موفق نباشیم ولی نتوانسته‌ایم آن را به صفر برسانیم. قرنطینه کردن که الان بر سر زبان‌ها افتاده چیزی است که اگر آن را رد کنیم می‌گویند سواد ندارد و اگر تایید کنیم چگونه اجرا کنیم. به جای این که تمام انرژی خود را صرف قرنطینه کنیم، این انرژی را صرف آموزش مردم برای خودحفاظتی کنیم. در موضوع خودحفاظتی مگر با کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده مواجه نیستیم؟ 

وی ادامه داد: ما مشکلات زیادی داریم و باید چیزی بخواهیم که عملا امکان‌پذیر باشد. اینکه خودمراقبتی را انجام دهیم بسیار عملی‌تر است. مهمترین موضوع حتی در ووهان و دیگر جاها تیم‌های مراقبت سلامتی است که در شهرها مستقر هستند و در مواردی که قرنطینه می‌شوند تیم‌ها به منازل اعزام می‌شوند و افراد بیمار را در خانه مورد بررسی و معاینه قرار می‌دهند که ما این تیم‌ها را نداریم.

عابدی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه برخی معتقدند این بیماری را خیلی بزرگ جلوه داده‌ایم و برخی دیگر نیز نسبت به آن هشدارهای جدی می‌دهند، حال از دید شما کدام نظر درست است؟ و آینده این بیماری در کشور ما چه می‌شود؟ گفت: سطح سواد مردم کشور ما با سایر کشورها قابل مقایسه نیست و در دورترین روستاها افراد تحصیل کرده و با سواد وجود دارد و توانمندی مردم در استفاده از تکنولوژی عالی است؛ بنابراین توانمندی مردم ما برای کنترل این بیماری و بیماری‌های مشابه بسیار بالاست و می‌توانند به راحتی نحوه انتشار و انتقال را کنترل کنند و از سوی دیگر پزشکان بسیار حاذقی داریم و با اینکه در خیلی از کشورهای اروپایی شاید قدرت آزمایش را نداشته باشند، ما در چند شهر برای تست بیماری کرونا آزمایشگاه‌هایمان را راه اندازی کردیم و این یعنی خیلی خوب جلو رفتیم. کادر پرستاری و باسواد دانشگاهی بسیار خوبی هم داریم که در کشورهای همسایه مشابه این را نداریم. این ادعایی است که با علم عرض می‌کنم. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:  بنابراین در موضوع درمان پزشکان حاذق، آزمایشگاه‌های مجهز و پرستاران پر تلاش داریم و در موضوع پیشگیری هم مردم توانمند و باسوادی داریم و می‌توانیم به زودی این بیماری را کنترل کنیم اما این دلیل نمی‌شود که بیماری را سبک یا خیلی پیش پا افتاده تلقی کنیم؛ چون ابتلا به بیماری برای بسیاری از افراد عوارض جدی دارد و باید سعی کنند پیشگیری‌ها را جدی بگیرند تا مبتلا نشوند که این موارد نیز از انتشار بیماری جلوگیری می‌کند.

نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم گفت: آینده‌اش این است که فائق می‌شویم  ولی ممکن است زمان ببرد. در این رابطه بنده پیشنهاداتی داشتم که در حال مکتوب کردن آنها هستم و برای وزارت بهداشت و درمان می‌فرستم تا بتوانیم با استفاده از نیروهای توانمند کشور سریع‌تر این بیماری را مهار کنیم.

کرونا، اقتصاد دو ماه ابتدایی سال آینده را تحت تاثیرقرار می‌دهد

تلاش کنیم این بیماری به زمستان سال آینده نرسد

علی ابراهیمی در گفتگو با ایلنا، درباره تاثیر بیماری کرونا بر اقتصاد کشور و از دست رفتن بعضی از مشاغل گفت: این بیماری روی کلیه فعالیت‌ها اثر منفی گذاشته و کاملا مشخص است. تاثیرات این بیماری از فعالیت‌های آموزشی گرفته تا فعالیت‌های فرهنگی و تولیدی را شامل شده است ولی اینکه باعث از بین رفتن شغل شود، موقتا می‌تواند تعدادی از مشاغل را تعطیل کند البته وقتی این مشکل برطرف شود دوباره احیا می‌شوند اما اثر منفی آن روی همه جوانب زندگی و مخصوصا اقتصاد بسیار شدید است.

نماینده مجلس دهم در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توانیم رونق بازار را در این شرایط حفظ کنیم؟ گفت: باید خیلی به موقع‌تر، زودتر و حساب شده‌تر با این پدیده برخورد می‌کردیم و شاید بتوان گفت دیر مطلع شدن و دیر به اطلاع مردم رساندن تقریبا همه‌گیری را طوری افزایش داد که عمدتا همه استان‌های کشور را تحت تاثیر قرار داد؛ در صورتی که اگر در مرحله اول سریع اطلاع‌رسانی می‌شد و در چند استان مهار می‌ماند شاید آسیب را به این شکل نداشتیم.

عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: الان باید سعی کنیم بیشتر داد و ستدهایمان را به روش غیرحضوری به شکلی انجام دهیم و طوری رفتار کنیم که نکات بهداشتی رعایت شود تا حلقه‌های گسترش و انتشار ویروس را قطع کنیم. ان شاالله با رسیدن فصل گرما این ویروس محدود و خطر برطرف شود. هر چند اعتقاد دارم در زمان گرما باید یک گندزدایی وسیع در کل کشور انجام دهیم تا باقی مانده‌های این ویروس از بین برود چون ویروسی است که ایمنی نمی‌دهد و ماندگاریش بالاست.

عضو کمیسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که این بیماری به زمستان سال آینده نرسد که اگر چنین شود تلفات بیشتری خواهد گرفت و خسارت بیشتری خواهد زد؛ به همین خاطر اصلی‌ترین مسأله رعایت نکات بهداشتی، محدود کردن ارتباطات و حذف بسیاری از برخوردهای غیرضروری و تجمعات غیر واجب است که باید آنها را مدنظر قرار داد چراکه یک پدیده کاملا زنده و طبیعی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاثیرات بیماری کرونا بر اقتصاد کشورمان به سال آینده هم کشیده خواهد شد؟ گفت: به نظرم حتما. متاسفانه این قضیه لااقل یکی دو ماه ابتدای سال آینده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کرونا باعث رکود در بخش‌های اقتصادی شده است

چشم امید تولیدکنندگان به شب عید بود

فرصت مناسبی است تا دولت الکترونیک را گسترش دهیم

علی بختیار در گفتگو با ایلنا، درباره تاثیر شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد و برخی از کسب‌وکارها گفت: کرونا امروز باعث رکود در بخش‌هایی از اقتصاد کشور شده است، مشاهده می‌کنیم تولید، تجارت، بازرگانی و پروژه‌های اجرایی با مشکلات فراوانی روبرو شده‌اند.

نماینده مردم گلپایگان در مجلش شورای اسلامی ادامه داد: چیزی به شب عید نمانده و بازاری‌ها از قبل برای این ایام برنامه‌ریزی کرده بودند تا بتوانند کالاهایشان را بفروشند اما امروز دچار مشکل شده‌اند.

وی با اشاره به این‌که تولیدکنندگان کل ایام سال چشم به بازار شب عید دارند، عنوان کرد: تولیدکنندگان برای شب عید برنامه‌ریزی می‌کنند و از قبل آنچه را که باید تولید کنند را تولید می‌کنند تا در این ایام بفروشند اما شیوع بیماری کرونا مانع شده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بیماری کرونا شرایط سختی را به وجود آورد، امروز این بیماری در سراسر جهان فراگیر شده است و همه بخش‌های زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: کرونا علاوه بر سلامت جسم بر سلامت روان هم تاثیر گذاشته است. امروز مردم در اضطراب و نگرانی به سر می‌برند.

بختیار ادامه داد: البته مسئولان پس از آن که متوجه وجود بیماری در کشور شدند، تمهیداتی را صورت و  اقدامات پیشگیرانه انجام دادند.

وی افزود: انشاالله از این شرایط عبور می‌کنیم، مهم در این برهه زمان مدیریت است‌ البته باید گفت که دولت می‌توانست مدیریت جدی‌تری داشته باشد و شرایط لازم را پیش از این‌ها برای قرنطینه، شیوع و حتی جلوگیری از بیماری فراهم سازد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از مردم مسائل پیشگیرانه را رعایت می‌کنند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص بیماری کرونا، گفت: کارهایی برای این مبارزه انجام شده است، امروز کیت‌های آزمایشگاهی در اختیار آزمایشگاه‌های سراسر کشور قرار گرفته و خدا را شکر روند بهبودی رو به جلو است.

بختیار افزود: انشاالله اقدامات بعدی نیز صورت خواهد گرفت تا کابوس این بیماری از سر مردم برداشته شود. این بیماری با گرمتر شدن هوا از بین می‌رود و مردم در یک آرامش قرار می‌گیرند و بخش‌های اقتصادی هم راه می افتند.

وی ادامه داد: امروز مدارس و دانشگاه‌‌ها به دلیل وجود شرایط کشور تعطیل می‌شوند بنابراین ما باید به آموزش از راه دور که مدت‌ها در باره آن صحبت شد و یا خدمات دولت الکترونیک که بحث‌های زیادی پیرامون آن انجام دادیم اهتمام ورزیم شاید این شرایط کمک کند دولت الکترونیکی که سال‌های سال است از آن صحبت می‌کردیم، گسترش یابد.

تولید ماسک در قرارگاه جهادی امام محمدباقر(ع)

قرارگاه جهادی امام محمدباقر(ع) منطقه پنجم واقع در شهرستان بندر لنگه با همکاری بیت‌الزهرا اقدام به تولید ماسک کرده است.

برای تهیه این ماسک‌ها روزانه دو بار همه چرخ‌ها استریل می‌‌شوند.

۱۳۹۳۸ مبتلا، ۷۲۴ فوتی و ۴۷۹۰ بهبودیافته/۸۳ مورد مشکوک به کرونا و ۱۵ مبتلا در اسلامشهر/ تعطیلی مساجد، حسینیه‌ها و آرامستان‌ها/ در گودهای پرخطر زباله‌گردی مورد ابتلا نداریم

برای تولید ماسک‌ها، جهادگران و تلاشگران حوزه سلامت در هر روز سه شیفت در کارگاه‌ها حاضر شده و به دوخت ماسک‌ها مشغول می‌شوند. 

در پایان هر روز ماسک‌ها به بیمارستان شهید نحمدی‌های نیروی دریایی سپاه ارسال شده و برای انجام مراحل رفع آلودگی در دستگاه اتو کلاو قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز