خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

شرایط بهداشتی بسیار نامناسب در حاشیه کوره‌پزخانه‌ها و گودهای زباله‌گردی پایتخت/"کرونا" هنوز به گودهای پرخطر نرسیده است

شرایط بهداشتی بسیار نامناسب در حاشیه کوره‌پزخانه‌ها و گودهای زباله‌گردی پایتخت/"کرونا" هنوز به گودهای پرخطر نرسیده است
کد خبر : ۸۸۵۶۸۶

سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران نسبت به وضعیت نامناسب گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی حاشیه‌های پایتخت با توجه به شیوع کرونا هشدار داد.

«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص بازدید از گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی حاشیه‌های تهران گفت: ورود ما به گودهای زباله‌گردی در راستای مسئولیت اجتماعی ما انجام شده است و با توجه به دستور ممنوعیت زباله گردی در مخازن، اطمینان می دادیم که کودکان حاضر در این چرخه اکنون در این اماکن هستند و مشکلات عدیده‌ای پیدا می‌کنند. 

سرپرست سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران ادامه داد: کودکان در این مکان‌ها امکانات بهداشتی مناسبی ندارند و با توجه به حساسیت افکار عمومی به آن ورود کردیم.

حسینی گفت: بازدید از منطقه جنوب شرق تهران و گودهای منتهی الیه منطقه ۱۵، سمت اشرف آباد، محمود آباد که هم گود زباله گردی و هم گاراژ زباله گردی و کوره پزخانه دارند، انجام شد. 

او ادامه داد: از ۵ گود اصلی و گاراژ زباله‌گردی در آن منطقه با هدف ارزیابی دقیق‌تر میدانی و اجرای برنامه‌های حمایتی بازدید کردیم.

حسینی با اشاره به ارزیابی‌های اولیه بالینی که با حضور یک اکیپ درمانی انجام گرفت، تصریح کرد: در این طرح یک اکیپ درمانی حضور داشت و معاینه و جمع‌آوری اطلاعات توسط آنها انجام شد و خوشبختانه براساس پرس‌وجو و بررسی‌ها مشخص شد، کرونا به آن منطقه نرسیده و تلفاتی در آنجا نداشته است.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه این مناطق می‌تواند در موج‌های بعدی تحت تاثیر قرار گیرند به وضعیت بهداشتی گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی اشاره کرد و گفت: وضعیت بهداشتی و زیرساخت دردناکی در این مکان‌ها وجود دارد و حتی امکانات ساده مانند حمام و سرویس بهداشتی سالم هم وجود ندارد و محل اقامت افراد در حاشیه کوره‌پزخانه‌ها از شرایط بهداشتی بسیار نامناسبی برخوردار است و وضعیت خیلی دردناکی وجود دارد.

او ادامه داد: معاینه بالینی اولیه انجام شد و با توجه به اینکه برخی از فقر ویتامین‌ها و مشکلات پوستی رنج می‌برند، تجویزهای اولیه دارویی را انجام و با استفاده از رابط‌های محلی و سمن‌ها داروها را به آنها می‌رسانیم. همچنین حدود ۲۵۰ بسته بهداشتی شامل مایع شست و شوی دست، صابون، ماسک و دستکش بین آنها توزیع شد. همچنین اقلام خوراکی نیز بین آنها توزیع شد.

حسینی با تاکید بر اینکه زنان آسیب‌پذیر در این مکان‌ها حضور دارند که باید مورد توجه ویژه قرار گیرند به وضعیت زندگی گروهی در کوره پزخانه‌ها اشاره کرد و گفت: همچنین زندگی در کوره‌پزخانه‌ها به صورت گروهی است و در یک مکان در حدود ۱۳۰ نفر که شامل ۲۰ خانوار بودند، زندگی می‌کردند و همه نیازمند مراقبت‌های فوری هستند و اگر خدای نکرده موردی در این مکان‌ها مشاهده و سرایت کند، وضعیت خیلی ناراحت کننده‌ای پیش خواهد آمد. در دو روز گذشته ۴۰۰ پرس غذای گرم در این مناطق توزیع شده و این روند تا پایان وضعیت شیوع کرونا ادامه دارد. 

او درباره چرایی عدم ابتلای این افراد به کرونا با توجه به کیفیت پایین بهداشت در محدوده کار و سکونت آنها با بیان اینکه این مسئله در تخصص من نیست، به فرضیه‌هایی که ساکنان گودها مطرح می‌کنند اشاره کرد و گفت: آنها معتقدند با توجه به اینکه در محیط‌هایی باکیفیت پایین بهداشتی زندگی می‌کنند، مقاومت بدنشان بالا رفته است. 

حسینی تصریح کرد: اگرچه حضور آنها در سطح شهر کمتر شده است، اما در کلونی‌هایی که زندگی می کنند، تماس آنها با هم بسیار زیاد است.

سرپرست سازمان رفاه، مشارکت های مردمی و خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: زباله گردها ذکر می‌کردند به دلیل سختگیری اخیر شهرداری و نیروی انتظامی دیگر در سطح شهر نمی‌رویم چرا که از دستگیر شدن می ترسیم و این نشان می‌دهد ممنوعیت زباله گردی جدی گرفته شده و میزان وردی زباله خشک به گودها کاهش یافته است. 

او درباره گودهایی که به آنها خدمات‌رسانی می‌شود، گفت: مناطق نزدیک به تهران انتخاب شد و بیشتر آنها در ناحیه جنوب شرق تهران، ری و ورامین مستقر هستند، اما براساس اطلاعاتی که سمن‌ها به ما داده‌اند، در ملارد و شهریار نیز وجود دارند که عمدتا بحث تفکیک را انجام می‌دهند. 

حسینی با اشاره به همکاری سمن‌ها در اجرای این طرح گفت: با همکاری خوب سمن ها و با راهنمایی آنها عمده اقدامات پیش می‌رود و گاراژهای نزدیک به تهران که رفت و آمد از آنها به پایتخت زیاد است، هدف قرار داده شده است و این آمادگی را داریم که در گودهای دیگر نیز درصورتی که به ما اطلاع دهند، حضور یابیم. 

او به حضور پزشکان جهادی برای بررسی وضعیت افراد حاضر در گودهای پرخطر و کوره‌های آجرپزی اشاره کرد و گفت: دو گروه از پزشکان جهادی نیز برای چکاب و معاینه بالینی اعلام آمادگی کرده‌اند و  هر ده روز یکبار معاینه‌ها ادامه خواهد یافت. یک خط تماس نیز در اختیار افراد حاضر در این گودها قرار گرفت تا اگر موردی بود به ما اطلاع دهند و از طریق شبکه‌های بهداشت و یا همکاران خودمان به آنها خدمات دهیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز