آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛
۴۷۴۷ مبتلا، ۱۲۴ فوتی و ۹۱۳ بهبودیافته/ ممنوعیت ورود خودروهای با پلاک غیربومی به استانهای مازندران و گیلان/ بازگشت ساعات کاری ادارات استان تهران به حالت عادی/ زبالهگردی ممنوع شد
از روز ۲۹ بهمن ماه تاکنون ۴۷۴۷ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۲۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همچنین بیش از ۹۱۳ نفر بهبود یافته و از مراکز درمانی مرخص شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، از روز ۲۹ بهمن ماه تاکنون ۴۷۴۷ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و طبق آخرین آمار رسمی ۱۲۴ نفر از این تعداد جان خود را از دست دادهاند.از جمله افرادی که در روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند؛ «حجتالاسلام خلفی» معاون قضایی قوه قضاییه، «حسین شیخالاسلام» معاون امور بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی بودهاند. همچنین یک پرستار دیگر نیز در رشت به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد. روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کرد براساس ستاد ملی مقابله با کرونا تمامی مهدهای کودک، مراکز روزانه بهزیستی، مدارس و دانشگاهها تا پایان سال تعطیل هستند و محدودیت تردد در تمامی محورهای مواصلاتی کشور برقرار است. نمکی با گلایه از برخی هموطنانی که به مصوبات وزارت بهداشت بیتوجهی میکنند از مردم خواست تا جایی که امکان دارد از منزل خارج نشده و خود قرنطینگی داشته باشند.
تهران با ۱۴۱۳ مبتلا کانون کروناست
«کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: ترافیک سنگینی در مسیرهای شمالی کشور برقرار شده است، علیرغم همه هشدارها و مشکلاتی که این سفرها می تواند برای هموطنان داشته باشد، اما ما باز هم با آمار بالای ترافیک در این مسیرها روبرو هستیم، این استانها به هیچ وجه آمادگی پذیرایی از این مسافران را ندارند.
وی ادامه داد: برخی محدودیت ها در مبادی ورودی استانهای شمالی اعمال خواهد شد و پلاک های غیربومی برگردانده خواهند شد.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کاهش ساعت کاری کارکنان در ادارات عمومی با هماهنگی استانداران و با مصوبه ستاد ملی و تایید رییس جمهور باید انجام شود، لذا هر گونه اقدامی خارج از مصوبات ستاد ملی در خصوص کاهش ساعت رسمی نیست.
وی درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا از ظهر روز گذشته تا امروز گفت: ۱۲۳۴ مورد قطعی بر آمار اضافه شده است. با توحه به فعال شدن نظام آزمایشگاهی کشور و فعالیت ۲۵ آزمایشگاه در سراسر کشور قاعدتا در سرعت تشخیص قطعی تاثیر گذاشته و نمودار صعودی ابتلا را داریم و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: مجموع آمار مبتلایان قطعی به ۴۷۴۷ نفر رسیده است. ۱۴۱۳ نفر در استان تهران مبتلا داریم که نسبت به جمعیت عدد بالایی است و بنابراین تهران کانون بیماری تلقی میشود.
جهانپور با اشاره به آمار تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به تفکیک استانها گفت: تهران ۱۴۱۳ نفر، گیلان ۴۲۴ نفر، قم ۵۲۳ نفر، مرکزی ۲۲۸ نفر، قزوین ۱۷۶ نفر، البرز ۳۰۲ نفر، اصفهان ۳۸۸ نفر، فارس ۸۱ نفر، خوزستان ۶۳ نفر، لرستان ۸۰ نفر، کردستان ۴۲ نفر، آذربایجان شرقی ۷۵ نفر، آذربایجان غربی ۱۱ نفر، اردبیل ۴۰ نفر، خراسان رضوی ۸۹ نفر، خراسان جنوبی ۱۸ نفر، خراسان شمالی ۱۵ نفر، سیستان و بلوچستان ۲۱ نفر، کرمان ۲۵ نفر، کرمانشاه ۲۷ نفر، بوشهر ۵ نفر، یزد ۵۷ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۶ نفر، چهارمحال و بختیاری ۱۴ نفر، زنجان ۵۰ نفر، سمنان ۱۱۴ نفر، ایلام ۱۳ نفر، مازندران ۳۰۱ نفر، گلستان ۱۰۴ نفر، هرمزگان ۱۹ نفر و همدان ۲۳ نفر مبتلا دارد.
جهانپور خاطرنشان کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان بر اثر این بیماری به ۱۲۴ نفر رسید.
وی تصریح کرد: تعداد بهبود یافتگان بر اثر این بیماری در کشور به بیش از ۹۱۳ نفر رسید و در طول این مدت، بیش از ۱۵ هزار و ۹۸۱ مورد مشکوک در بیمارستانها بستری شدهاند.
چرا تهرانیها نگران ابتلا به کرونا نیستند؟
براساس نظرسنجی که در روزهای گذشته از شهروندان تهرانی به عمل آمد، نیمی از آنها نگران ابتلای خود و خانواده خود به کرونا نیستند. این عدم نگرانی در رفتارهای روزانه برخی مردم در سطح شهر نمود دارد؛ از عدم رعایت بهداشت فردی توسط برخی تا رها کردن دستکش و ماسکهای یک بار مصرف در سطح خیابانها که مساله افزایش خطر ابتلای نیروهای خدماتی شهرداری به ویروس کرونا را بالا میبرد و باعث میشود؛ شهروندان که برای سلامت خود از تجهیزات بهداشتی استفاده میکنند، با رها کردن آنها بر افزایش چرخه شیوع بیماری دامن بزنند، اما در این بین نقش نهادهای شهری در اطلاعرسانی به شهروندان و درک درست از مساله خطر و مسئولیتپذیری نسبت به دیگران بسیار مهم است.
تهران با جمعیتی حدود ده میلیونی که این روزها در صدر شیوع ابتلا به کرونا ویروس قرار گرفته، اگرچه که طی هفتههای گذشته با کاهش سطح تردد در سطح شهر و به حداقل رسیدن اجتماعات روبرو بوده، اما در آستانه نوروز و روزهای پایانی سال، با احتمال حضور مردم در مراکز خرید و افزایش تردد روبروست. نهادهای خدماترسان و آموزشی در این بین چه مسئولیتی دارند؟ آیا حداکثر توان آموزش و اطلاعرسانی برای جدی گرفتن این بیماری به شهروندان در نظر گرفته شده است؟
«محمدرضا جوادی یگانه» معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره جدی نگرفتن شیوع ویروس کرونا توسط شهروندان تهرانی می گوید: نظرسنجی که در سه روز گذشته از تهرانیها گرفته شد، نشان می دهد که بیش از نیمی از مردم احتمال ابتلای خود و خانواده خودشان به کرونا را خیلی زیاد نمیدانند، اما تصور ما این است که درک مردم از خطر، درک متفاوتی با آن چیزی است که باید از طریق پیامها منتقل میشد، در واقع مردم احتمالا زمانی خطر را خیلی نزدیک میبینند که خود و اطرافیانشان با مساله درگیر شده باشند.
او معتقد است؛ اینکه ۵۰ درصد مردم فکر کنند، خود و یا خانواده و اطرافیانشان کرونا گرفته باشند، وضعیت خیلی بحرانی است، اما با دو سر طیف مواجهایم؛ یک سر این است که ترس و وحشت شدیدی داشته باشید و یک طرف این است که امیدواری بیش از حد داشته باشید.
جوادی یگانه ادامه می دهد: کرونا با پیشگیری و قرنطینه قابل کنترل است و اینکه احساس شود چون مردم در خیابانها نمی میرند، پس خطری وجود ندارد نگران کننده است و موضوعی است که باید به مردم آموزش داده شود. در واقع آموزش باید به این سمت برود که مردم متوجه شوند وضعیت واقعی چگونه است و بیرون رفتن تعطیل شود، و این مسائل باید برای مردم قابل احساس باشد.
آموزشها باید واقعیتر باشد
او با تاکید بر اینکه آموزش در زمینه کرونا باید واقعیتر باشد، ادامه میدهد: در تدارک اجرائی کردن این نوع آموزش هستیم. در بخش اطلاعرسانی درخصوص کرونا پیامها باید عینیتر باشد و مردم متوجه شوند که با خودمراقبتی و حداقل رساندن تماس احتمال ابتلا به این بیماری کم است.
او درباره عدم اطلاعرسانی در خصوص کاهش تردد در ایام نوروز با توجه به نزدیک شدن به آن میگوید: هنوز تا نوروز فاصله داریم و در دو نوبت دیگر تبلیغات شهری درباره کرونا خواهیم داشت.
معاون شهردار تهران درباره مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان و نبود آموزش و اطلاع رسانی درخصوص رها نکردن دستکش و ماسک در معابر شهر نیز میگوید: باید روی این مساله کار کرد و برای آن در حال تبلیغ هستیم برای مثال یکی از آموزشها بر این اساس است که اگر کسی بیمار شد و در خانه در قرنطینه بود باید زباله های او در شرایط خاصی در خانه جمع آوری شود.
مردم به پزشکان بیشتر از مدیران اعتماد دارند
معاون شهردار تهران با اشاره به نقش رسانهها در اطلاع رسانی تصریح کرد: نکتهای که در این نظرسنجی مردم به آن اشاره داشتند، نقش رسانهها و شبکههای داخلی به عنوان یک منبع خبر بود و آنها در بین مردم به عنوان یک منبع خبر موثر هستند، همچنین پزشکان به عنوان یک منبع اصلی مورد اعتماد مردم هستند. در نتیجه متخصصان و پزشکان باید به طور جدی به مساله آموزش و اطلاعرسانی ورود کنند، چرا که براساس نظرسنجیها مشخص شد، اگر در این موضوع از پزشکان و متخصصان به جای مدیران استفاده کنیم مردم بیشتر اعتماد میکنند.
جوادی یگانه درخصوص میزان تبلیغات شهرداری تهران در طی این مدت گفت: ۳۸ درصد مردم تبلیغات را دیدهاند و باید متوجه باشید که تبلیغات ما عرشهای و روی پلها انجام میشود و احتمالا به عنوان یک شهروند تردد شما در سطح شهر کم شده است و بخشی از آن به این موضوع بازمیگردد و با توجه به این مساله ما اطلاع رسانی را به سمت فضای مجازی بردیم تا اینکه تمرکز اصلی ما بیلبوردهای شهری باشند.
او با بیان اینکه این تغییر رفتار ارتباطی مردم و یا تغییر مرجع اطلاعاتی مردم در آموزش و اطلاع رسانی باید در نظر گرفته شود، ادامه داد: تعدد و تنوع پیامها و اینکه قالب رسانهها به سمت فوریترین خبر میروند، بعضا باعث انتشار دادههای خطا می شود و فضای نامناسبی ایجاد میکند، در نتیجه بالابردن سواد رسانهای مردم عامل موثری است، آنها از مراجع اصلی اطلاعات را دریافت کنند.
ورود خودروهای با پلاک غیربومی به استانهای مازندران و گیلان ممنوع شد
«سرهنگ نادر رحمانی» رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت محورهای شمالی گفت: به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، ورود خوردروهای با پلاک غیربومی به استانهای مازندران و گیلان تا اطلاع بعدی ممنوع است.
وی ادامه داد: تردد وسایل نقلیهای که تردد آنها در محورهای استان ضرورت دارد، بلامانع است.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: محور چالوس و آزادراه تهران - شمال (جنوب به شمال) تا اطلاع بعدی مسدود است.
سرهنگ رحمانی تصریح کرد: تردد در مسیر شمال به جنوب محورهای هراز، فیروزکوه و آزادراه رشت - قزوین روان گزارش شده است.
وی تاکید کرد: لازم به ذکر است از سفرهای غیرضروری برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خودداری کنید.
زبالهگردی در تهران ممنوع شد
دادستانی تهران در پی شیوع ویروس کرونا طی نامهای از فرماندهی انتظامی تهران بزرگ خواست با همکاری شهرداری تهران مانع زبالهگردی در سطح شهر شوند. شهروندان از طریق سامانه ۱۳۷ کد ۶ میتوانند در این زمینه مشاهدات خود را گزارش کنند.
ارائه مطالب درسی صوتی و تصویری به دانشآموزان تیزهوش
«بهروز مهری» رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزئیات آموزش از راه دور به تیزهوشان که نیازمند تمرین و آموزشهای ویژهای هستند، گفت: پس از این که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد و موجب تعطیلی کلاسهای درس شد ما برنامهریزی کردیم در مدارس تیزهوشان به صورت مشترک برنامههایی اجرا کنیم، ولی بین سطح دروس و میزان تدریس شده تفاوت وجود دارد.
وی ادامه داد: مدیران مدارس ما بیشتر ترجیح دادند هر کدام برنامههای مستقلی داشته باشند. هر مدرسهای برای خودش برنامههای ویژهای تهیه کردند که عمدهترین آنها این است که معلمان در مدرسه حضور پیدا میکنند و به صورت آنلاین یا آفلاین کار میکنند.
رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بیان کرد: عمده مدارس ما یک چارچوب تحت عنوان طرح آموزشهای غیرحضوری نوشتند که در این طرح به جهت اطلاع اولیاء از یک سری اهداف و ضرورتهای آموزشی و درسی تهیه و در اختیار آنها گذاشته شده است.
مهری در ادامه افزود: هر مدرسه یک بسته آموزشی مستقل را طراحی کرده و با تمام دانش آموزان در ارتباط هستند. از این رو چندان نگرانی نداریم که دانش آموزان از درس عقب بیافتند. برای فوق برنامهها منتظریم که اگر شرایط مناسب در جامعه ایجاد شد، اقدامات فوق برنامه را با دقت تمام و طبق رویکرد قبلی که داشتیم اجرا کنیم.
خانوادهها باید با دانشآموزان همراه باشند
مهری با اشاره به طرح درس آموزش الکترونیک گفت: معلمان ما تقریبا طرح درس آموزش الکترونیک را تنظیم کردند و مهمتر از این خود معلمان ملزم و مکلف شدند، هر روز مطابق با برنامه درسی که داشتند نسبت به تدریس درسها اقدام کنند و دروس را در قالب آموزش الکترونیک ارائه دهند، از طرفی خانوادهها هم باید با دانشآموزان همراه باشند و بدانند مدارس چه برنامههایی دارند.
وی خاطرنشان کرد: معلمان ما در مدارس محتوای آموزشی را تنظیم میکنند و حتی برای این کار کمیتههایی در هر یک از مدارس تشکیل شده است. معاونان پژوهشی سامانههای مستقل در مدارس ایجاد کردند که کار سامانهها شامل سه بخش انجام شده است؛ اول این که سعی میکنند حتما برای تمام دانشآموزان پیامهایی توسط معلمان ارسال شود، از دانش آموزان سوال میپرسند و آنها را مشارکت میدهند و نکته دیگر ارائه دروس به صورت صوتی یا تصویری به دانش آموزان است.
رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: این طرح که ارائه شد در واقع میز کار معلم است که در آن پرسش و پاسخ بین معلم و دانش آموز وجود دارد و هم تدریس و ارائه درس صورت میگیرد. درست است کرونا برایمان تهدید شده و مشکلات زیادی ایجاد کرده، ولی فرصتی ایجاد شده تا به سمت آموزشهای الکترونیکی که گاهی خیلی بهتر از شرایط عادی و کلاسهای عادی جوابگوی دانش آموزان است، پیش برویم.
وی اظهار کرد: عمده کار ما این بوده که مدارس با اولیاء و دانش آموزان ارتباط داشته باشند و زمان بندی دروس را اعلام کنند. این برنامهها به صورت آفلاین است و دانش آموزان میتوانند هر درسی که بخواهند را از سیستم بگیرند و استفاده کنند. در کنار این شبکهها شبکه آموزش هم هست اگر چه برای مدارس ما قدری تفاوت دارد، چون سطح آموزشی که در کلاسهای شبکه آموزش وجود دارد با سطح آموزش مدارس تیزهوشان خیلی تفاوت دارد به همین خاطر این مدارس تاکید کردند برنامههای مستقلی طراحی، تدوین و اجرا شوند.
مهری در پاسخ به این سوال که آموزشهایی که گفتید به صورت صوتی و تصویری بارگذاری میشود در چه بستری هستند؟ گفت: مدارس ما کارشناسان آی تی دارند و آنها این موارد را طراحی میکنند. فایلهای صوتی عمدتا از طریق پیامرسانها بارگذاری میشود و کارشناسان آی تی با مدیران و معلمان در این زمینه همکاری دارند.
کودکان کار و خیابان ابتدا قرنطینه و بعد وارد مراکز نگهداری میشوند
«امین شاهرخی» مدیرکل بهزیستی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات این سازمان در خصوص جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در بین کودکان کار و خیابان تصریح کرد: ما این کودکان را به صورت غیرمستقیم و از طریق بروشور و کاتالوگهایی که مربوط به این بیماری است، آموزش میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش اورژانس اجتماعی نیز به همین صورت است و آموزشها به این کودکان به صورت مورد به مورد است. چنانچه ماموران اورژانس اجتماعی کودکی را در خیابان شناسایی کنند، حتما اقدام کرده و این کودک را به یکی از سه مرکز نگهداری کودکان کار منتقل میکند. این کودکان نیز در ابتدا قرنطینه میشوند و چنانچه مشکلی نداشته باشند وارد مرکز میشوند و دیگر اقدامات حمایتی از این کودکان انجام خواهد شد.
وی همچنین درباره طرح جمعآوری کودکان کار گفت: از نظر انسانی همه ما متفقالقول هستیم که جای کودکان در خیابان نیست و سازمان بهزیستی استان تهران در این زمینه فعالیتهای بسیاری در گذشته داشته است، هماکنون نیز برای اجرای یک طرح پایدار برای کودکان کار و خیابان برنامههای بسیار خوب و مفصلی دارد.
وی با بیان اینکه 18 دستگاه در زمینه کودکان کار و خیابان فعالیت میکنند، ادامه داد: برای جمعآوری این کودکان اقدامات متعددی انجام شده است، یکی از مواردی که به نوعی تاکنون نتوانستهایم صددرصد در این زمینه موفق باشیم، همین متعدد بودن دستگاههای فعال هستند. خوشبختانه در طرح جدیدی که مجددا برای این امر در نظر گرفته شده، انسجام خیلی بیشتر شده است و شهرداری تهران و استانداری و نیروی انتظامی با ما همکاری خوبی دارند و اگر شرایط فراهم باشد این طرح از اواسط اسفندماه دوباره اجرا خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: این برنامه با یک فرایند علمی، دقیق و مدبرانه انجام خواهد شد و قرار است، مکانهایی برای این کودکان در نظر بگیریم و خانوادههای آنها را تحت پوشش قرار دهیم تا هم خودشان و هم خانوادههایشان تحت پوشش بوده و با این معضل به صورت ریشهای برخورد کنیم.
تامین روزانه ۴ هزار لباس یکپارچه ایزوله برای کادر درمان
«مهدی یوسفی» رییس هیات امنای صرفهجویی ارزی درباره خرید لباسهای یکپارچه ایزوله برای کادر درمانی مقابله با کووید ۱۹ اظهار کرد: طبق قردادهای انجام شده و تفاهمهای صورت گرفته با یک تولید کننده داخلی، روزانه ۴ هزار لباس یکپارچه ایزوله برای کادر درمان تهیه و تامین میشود.وی افزود: با تغییر خط تولید این تولیدکننده داخلی برای تامین لباسهای محافظتی هر ماه ۱۲۰ هزار لباس ایزوله برای کادر درمان کشور تامین خواهد شد.
بازگشت ساعات کاری ادارات استان تهران به حالت عادی
انوشیروان محسنی بندپی با تکذیب مطالب منتشر شده در برخی رسانهها مبنی بر «ملغی شدن مصوبه برگشت ساعات کاری ادارات و سازمانهای پایتخت به حالت عادی» اظهار داشت: بنابر توصیه دولت و طبق مصوبه ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران ساعات کاری ادارات استان تهران از شنبه 17 اسفندماه به حالت عادی برمیگردد.
وی همچنین عنوان کرد: تمهیدات دیگری همچون ساماندهی فعالیت و حضور کارکنان دستگاههای اجرایی مشاغل و اصناف از طریق شیفتبندی، استفاده از ظرفیت دورکاری و سایر روشها با هماهنگی استانداری تهران در نظر گرفته شده است.
استاندار تهران با اشاره به وضعیت افراد آسیبپذیر افزود: افراد آسیبپذیر دارای بیماریهای زمینهای همچون بیماری قلبی، عروقی، ریوی، دیابت، بیماری کبدی مزمن، بیماری کلیوی مزمن، افراد با سابقه سرطان، وجود هرگونه بیماری نقص ایمنی (مادرزادی یا اکتسابی)، افراد با سابقه استفاده طولانی از کورتون، مبتلایان به بیماری ایدز، مادران باردار یا شیرده یا دارای کودک زیر ۱۰ سال تأیید پزشک معتمد دستگاه میتوانند، با استفاده از مرخصی استعلاجی حداقل حضور در محل کار را داشته باشند.
محسنی بندپی در ادامه با تذکر به برخی رسانهها که با انتشار اخبار کذب سبب تشویش اذهان عمومی می شوند خاطرنشان کرد: در این شرایط رسانهها باید با اطلاع رسانی درست و انتشار اخبار دقیق و پرهیز از نشر اخبار شائبه دار زمینه آرامش روانی مردم را فراهم کنند.
اعمال محدودیت در مبادی ورودی مازندران به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا
«سرهنگ نادر رحمانی» رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره آخرین وضعیت محورهای شمالی گفت: تردد در محور چالوس (مسیر جنوب به شمال) محدوده دهانه شمالی تونل کندوان و آزادراه تهران-شمال مسیر جنوب به شمال تا اطلاع بعدی مسدود است.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره ممنوعیت تردد در محورهای مواصلاتی منتهی به استان مازندران، تصریح کرد: به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و طرح پایش و ارزیابی جدی خودروهای ورودی آغاز شد.
سرهنگ رحمانی خاطرنشان کرد: دراین طرح از ورود خوردروهایی که قصد سفر و اقامت درمازندران را دارند، جلوگیری می شود. همچنین تردد وسایل نقلیه ای که تردد آنها درمحورهای استان ضرورت دارد، بلامانع است.