برخورد پلیس فتا با انتشار دهندگان هرگونه کلیپ جعلی یا خبر کذب در مورد کرونا
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: پلیس فتا با انتشار دهندگان هرگونه کلیپ جعلی یا خبر کذب در مورد بیماری کرونا ویروس برخورد قانونی میکند.
به گزارش ایلنا، سردار "وحید مجید " با توجه به اظهار نظر رسمی مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص مشاهده مواردی دال بر ابتلا تعدادی از هموطنان در کشور به بیماری کرونا ویروس و نظر به اطلاع رسانی های صورت گرفته در رسانه ملی و خبرگزاری ها مرتبط با این موضوع، به منظور آگاهی سازی هموطنان گرامی به تشریح مطالبی پرداخت.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: بر اساس رصد های صورت گرفته در فضای مجازی کشور که جزء ماموریت های اصلی این پلیس محسوب می شود، متاسفانه شاهد انتشار اخبار جعلی و کلیپ های غیر واقعی و تقطیع شده در خصوص انتشار وسیع بیماری کرونا ویروس هستیم که انتشار اینگونه کلیپ ها و اخبار جعلی در فضای مجازی باعث ایجاد نگرانی خانواده ها و تشویش اذهان عمومی در کشور شده است.
رئیس پلیس فتا ناجا در ادامه با اشاره به نقش دستگاه های اجرایی کشور به خصوص مسئولان وزارت بهداشت و رسانه ملی در آگاه سازی هموطنان از آخرین اخبار و رخداد های پیش آمده در خصوص وضعیت انتشار بیماری کرونا ویروس در کشور و همچنین آمار مبتلایان افزود: افراد سود جو و مغرضین همواره با مانیتورینگ فضای رسانه ای و اخبار و حوادث جاری کشور پلت فرم های مجرمانه و اهداف شوم و پلید خود را در قالب انتشار انواع شایعات مختلف طراحی و عملی می کنند.
سردار " مجید " قصد و نیت اصلی افراد سود جو و مغرضین در انتشار انواع شایعات در کشور را سود جویی اقتصادی، بهره برداری سیاسی، تخریب افراد و جریانات خاص و در نهایت ایجاد تشویش و نگرانی عمومی در سطح جامعه بیان داشت و گفت: با بررسی های فنی مستندات تصویری منتشر شده در فضای سایبر در قالب فیلم، عکس و تصویر نوشته ؛ مشخص شد حجم وسیعی از این کلیپ ها که در فضای مجازی در خصوص وضعیت انتشار بیماری کرونا ویروس در کشور در حال بازنشر می باشد جعلی و غیر واقعی بوده است.
رئیس پلیس فتا ناجا ادامه داد: تیمی از کارشناسان فنی پلیس فتا با تشکیل کارگروه ویژه در سطح کشور مسئولیت رصد و پایش، جریانات این حوزه را با دقت و به صورت شبانه روزی بر عهده دارند و تاکنون تعدادی افراد متخلف و مجرم در این حوزه در سطح استان های کشور به دلیل ارتکاب به انتشار اخبار کذب و تصاویر غیر واقعی شناسایی و ضمن دستگیری به مراجع قضائی معرفی شده اند.
این مقام انتظامی اظهار داشت: در این خصوص مشخص شده عده ای افراد سودجو و کلاهبردار با دامن زدن به انتشار این گونه اخبار و موج سواری بر فضای رسانه ای کشور با هدف سودجویی اقتصادی اقدام به تبلیغ فروش اقلام و تجهیزات دارویی و بهداشتی پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس با قیمت های گزاف در شبکه های اجتماعی و سایت های واسط فروشگاهی کرده اند که تذکرات و توجیهات لازم به مدیران این گونه سایت ها مبنی بر حذف و عدم درج آگهی با موضوعات مشابه هر گونه سودجویی داده شده است.
رئیس پلیس فتا ناجا به هموطنان توصیه کرد: به هیچ عنوان مطالب به اشتراک گذاشته شده در فضای مجازی را که از صحت و سقم موضوع و منبع منتشر کننده آن اطمینان ندارند ، ملاک قلمداد نکنند و از بازنشر آن خودداری کنند .
وی از هموطنان خواست تمامی نیازهای خبری و اطلاع رسانی خود را از منابع معتبر نظیر رسانه ملی، خبرگزاری های رسمی و سایت های خبری مرجع تامین کنند و در صورت مواجه با موارد مشکوک و یا نیاز به اخذ مشاوره و راهنمایی با مراجعه به بخش مرکز امداد و فوریت های سایبری پلیس فتا از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی WWW.CYBERPOLICE.IR و یا سرشماره ۰۹۶۳۸۰ ، ۸۱۸۱۸ از خدمات آنلاین و بر خط این پلیس بهره مند شوند.